ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σπίρτζης: Ξανά εξετάσεις για ηλικιωμένους οδηγούς

Θα φρεσκάρουν ξανά τις οδηγικές τους γνώσεις οι οδηγοί άνω των 74.
Σπίρτζης: Ξανά εξετάσεις για ηλικιωμένους οδηγούς

Ανανέωση διπλώματος, αφού πρώτα αποδείξουν πως μπορούν να οδηγήσουν σωστά και με ασφάλεια επιβάλλει ο νέος ΚΟΚ στους ηλικιωμένους οδηγούς.

Πιο συγκεκριμένα, όσοι οδηγοί είναι άνω των 74 θα εξεταστούν ξανά σε πορεία, παρκάρισμα αλλά και αντανακλαστικά κατά την πορεία, προκειμένου να ανανεώσουν το δίπλωμα τους.

Το υπουργείο Μεταφορών απέστειλε εγκύκλιο σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, γνωστοποιώντας τον νέο ΚΟΚ, θέλοντας έτσι να μειώσει τις πιθανότητες πρόκλησης ατυχημάτων.

Αναλυτικά σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη:

«Οι ηλικιωμένοι οδηγοί θα πρέπει να δώσουν ξανά εξετάσεις για δίπλωμα οδήγησης μόλις συμπληρώσουν το 74ο έτος της ηλικίας τους και μάλιστα να επαναλαμβάνουν την διαδικασία κάθε τρία χρόνια, εκτός από τις ιατρικές βεβαιώσεις που θα προσκομίζουν. Όσοι είναι πάνω από 80 ετών θα πρέπει να δίνουν εξετάσεις για δίπλωμα κάθε δύο χρόνια».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σπίρτζης: Ξανά εξετάσεις για ηλικιωμένους οδηγούς», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.