ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στα 2,5 ευρώ το λίτρο η βενζίνη – Σε απόγνωση οι πολίτες – Η κυβέρνηση ετοιμάζει νέα επιδότηση στα ΜΜΕ

Σοκ προκαλεί η εκτόξευση της τιμής στην βενζίνη!
Στα 2,5 ευρώ το λίτρο η βενζίνη – Σε απόγνωση οι πολίτες – Η κυβέρνηση ετοιμάζει νέα επιδότηση στα ΜΜΕ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις όπως και η αύξηση της τιμής στην βενζίνη που τις επόμενες ημέρες αναμένεται να φτάνει στα 2,5 ευρώ ανά λίτρο με τους Έλληνες πολίτες να βρίσκονται σε απόγνωση και την Ελληνική Κυβέρνηση να ετοιμάζει νέα επιδότηση στα ΜΜΕ.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρόεδρος της της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων, Γιώργος Ασμάτογλου στο κανάλι του ΑΝΤ1 οι επόμενες ημέρες αναμένονται εξαιρετικά δύσκολες.

Όπως αποκάλυψε, από το τέλος της εβδομάδας που διανύουμε ή το αργότερο μέχρι τις αρχές της επόμενης, το λίτρο στην βενζίνη αναμένεται να φτάσει στα 2,5 ευρώ.

Παράλληλα, ο κ. Ασματόγλου τόνισε πως τις τελευταίες μέρες υπήρξε μια τεράστια αύξηση περίπου 20 λεπτών στο πετρέλαιο κίνησης και στο πετρέλαιο θέρμανσης ενώ όπως σημείωσε στα μεγάλα αστικά κέντρα το πετρέλαιο θέρμανσης πωλείται πλέον στα 1,65.

Ακόμη, αναφέρθηκε στην Κύπρο η οποία έχει μπει στο κάδρο της συζήτησης τις τελευταίες ημέρες, λέγοντας πως στην μεγαλόνησο υπάρχει άλλο Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης κι άλλο ΦΠΑ.

Ανατιμήσεις σοκ σε βασικά αγαθά!

Μάλιστα, την Πέμπτη (10/3), η ΕΛΣΤΑΤ αναμένεται να αποκαλύψει την πορεία του πληθωρισμού στην χώρα αναφορικά με τον Φεβρουάριο όπου και υπολογίζεται πως θα παρουσιαστεί μια αύξηση της τάξης του 6,2% σε σχέση με τον πρώτο μήνα του χρόνου.

Ακόμη, θεωρείται βέβαιο πως θα υπάρξουν ανατιμήσεις σε βασικά αγαθά σε βάθος χρόνου μέχρι και τον Απρίλιο που αναμένεται να φτάσουν ακόμη και σε ποσοστό 30% με την λίστα να περιλαμβάνει αύξηση σε προϊόντα όπως ο ελληνικός καφές που θα κάνει άλμα 30%, τα χαρτικά με αύξηση έως 26%, το αλεύρι με αύξηση έως 18%, τα απορρυπαντικά με αύξηση έως 11% και τα δημητριακά με αύξηση έως 8%.

Παράλληλα αντίστοιχη άνοδος θα υπάρξει και στην τιμή του ψωμιού με ένα ποσοστό της τάξης του 10% λόγω του ενεργειακού κόστους αλλά και των τιμών των αλεύρων.

Σε απόγνωση οι πολίτες για την έκρηξη της τιμής στην βενζίνη

Φυσικά, όλα αυτά προκαλούν τον τρόμο στους Έλληνες που βλέπουν τόσο την βενζίνη όσο και το πετρέλαιο να φτάνουν σε υψηλά επίπεδα αριθμών την στιγμή που ο καιρός παραμένει άστατος και μια νέα κακοκαιρία αναμένεται να μας χτυπήσει την πόρτα κάνοντας ακόμη ζοφερό το τοπίο με φόντο το μέλλον.

Ενδεικτικό της δύσκολης κατάστασης που έχει διαμορφωθεί είναι το γεγονός πως οι πολίτες έσπευσαν να αγοράσουν ακόμη και 20 ή 30 μπετόνια προκειμένου να αντιμετωπίσουν και να προφυλαχθούν από την κακοκαιρία.

Προφανώς την δεδομένη χρονική στιγμή το πρόβλημα δεν είναι μόνο η αύξηση της βενζίνης ως πηγής ενέργειας για τις καθημερινές μετακινήσεις των πολιτών, αλλά η ευρύτερη αύξηση του κόστους των μεταφορικών σε αγαθά, η οποία ήδη έχει αρχίσει να μετακαλείται στα προϊόντα…

Στον αντίποδα η Ελληνική κυβέρνηση αντί να επιδοτήσει το κόστος των μεταφορικών έστω σε βασικά καταναλωτικά αγαθά…είναι ένα βήμα πριν επιδοτήσει το κόστος των μεταφορικών για εφημερίδες και περιοδικά!




Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Στα 2,5 ευρώ το λίτρο η βενζίνη – Σε απόγνωση οι πολίτες – Η κυβέρνηση ετοιμάζει νέα επιδότηση στα ΜΜΕ», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.