ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σταϊκούρας: «Έρχονται μέτρα ανακούφισης – Ποιους αφορούν»

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μίλησε για τα σχέδια της κυβέρνησης για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να... τρέξουν και πάλι.
Σταϊκούρας: «Έρχονται μέτρα ανακούφισης – Ποιους αφορούν»

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μίλησε για τα σχέδια της κυβέρνησης για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να… τρέξουν και πάλι.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ, μίλησε για πολλά θέματα και τόνισε πως θα ενισχύσουν τους διάφορους κλάδους για να μπορέσουν να ορθοποδήσουν και πάλι τώρα που θα ανοίξουν.

Πιο συγκεκριμένα τόνισε: «Κάναμε μείωση από 29 σε 22% και θα συνεχίσουν οι ενισχύσεις και οι μειώσεις χωρίς όμως να πάμε σε έναν δημοσιονομικό εκτροχιασμό. Αυτό που υποσχόμαστε σίγουρα είναι πως δεν θα πάμε σε κάποιο νέο μνημόνιο

Όσον αφορά τις έκτακτες εισφορές δεν μπορούμε να υποσχεθούμε τίποτα γιατί δεν μας το επιτρέπει η κατάσταση της οικονομίας γενικότερα. Πάντως στόχος είναι στο μέλλον κάποια χρήματα που δίνει ο κόσμος να μην έχει την υποχρέωση να το κάνει.

Ήδη έχουμε προχωρήσει σε σε περισσότερες μειώσεις φόρων απ’ ότι θα περίμενε ο ιδιωτικός τομέας».

Για την εστίαση που θα ανοίξει σε λίγες μέρες είπε: «Θα στηρίξουμε με 330 εκατομμύρια ευρώ την εστίαση, ήδη έχουμε μειώσει και τον ΦΠΑ σε 13%.

Θα βγει η σχετική πλατφόρμα το αργότερο μέχρι την Μεγάλη Τρίτη και θα υπάρξει επιστρεπτέος ΕΦΚΑ. Όμως θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να κάνουν αιτήσεις μέσα στα χρονικά όρια ώστε να μπορούν να πάρουν τα χρήματα τους πίσω και να τα χρησιμοποιήσουν ως κεφάλαιο.

Με χρήματα θα στηριχθούν πολλοί άλλοι κλάδοι για να μπορέσουν να προχωρήσουν όπως 14000 ταξί. Ακόμη γυμναστήρια, ξενοδοχεία και φυσικά τα ταξιδιωτικά πρακτορεία καθώς ξεκινάει για τα καλά η τουριστική περίοδος

Δεν μιλάμε για περισσότερες βοήθειες για να μην κοροϊδεύουμε τον κόσμο».

Όσον για τους δανειστές ανέφερε: «Αν και έχουμε οικονομικό πρόβλημα, οι δανειστές μας δίνουν αρκετά χρήματα, με αποπληρωμή τους σε βάθος χρόνου. Ο λόγος είναι πως μας εμπιστεύονται, από την αρχή εμπιστεύονται την σημερινή κυβέρνηση.

Είμαστε ρεαλιστικά αισιόδοξοι πως με τα σχέδια μας θα ορθοποδήσει η ελληνική οικονομία».

Πάσχα: Όλα τα μέτρα για μετακινήσεις και εστίαση

Super League 1: «Τελικός» στο Αλκαζάρ – Κομβικό ματς για Παναιτωλικό

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σταϊκούρας: «Έρχονται μέτρα ανακούφισης – Ποιους αφορούν»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιώργος Διπλοΐδης

Είμαι ο Γιώργος Διπλοΐδης και γεννήθηκα στην Θεσσαλονίκη. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και ψυχολογία αλλά με κέρδισε η πρώτη. Από μικρός ήμουν με μία μπάλα στο χέρι, έτσι αποφάσισα να πιάσω την... πένα. Έχω την ευτυχία να έχω την... αίσθηση κάθε μέσου, Ραδιόφωνο (Radio Sport 98.7, Libero 107.4, Fair Play 96.1, Radio North 98.0), Εφημερίδα (Σπορ του Βορρά, Goal News, Fair Play Arena Press), ιστοσελίδες (Sfina.gr, eurobasket.com) και τηλεόραση (4Ε Τηλεόραση, Βεργίνα). Στο ξεκίνημα της πορείας μου, πριν από 20χρόνια περίπου, άρχισα να πρωτοδιαβάζω το Sportime. To οποίο μου έκανε την τιμή να γράφω γι' αυτό λίγο καιρό πριν φύγει το 2020. Καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ και την γενικότερη ειδησεογραφία, ενώ προσπαθώ να δίνω το... άρωμα των εξελίξεων από την πόλη μου.