Σταμάτης Γονίδης προς την ΠτΔ: Πως ακριβώς θα υποδεχθείτε αυτούς που τιμούν τη σημαία, ενώ εσείς την έχετε αφαιρέσει από παντού;

«Είστε η μόνη πρόεδρος της Δημοκρατίας που έχετε αφαιρέσει την ελληνική σημαία; Μήπως η ελληνική σημαία σας χαλάει την αισθητική του χώρου

Σταμάτης Γονίδης: Η προκλητική απουσία της Ελληνικής σημαίας από το Προεδρικό Μέγαρο κατά τη θητεία της Κατερίνας Σακελλαροπούλου, φαίνεται πως δεν άφησε καθόλου αδιάφορο τον γνωστό τραγουδιστή, Σταμάτη Γονίδη.

Σε συνδυασμό με τα όσα συμβαίνουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο όπου οι αθλητές μας δοξάζουν την Ελληνική σημαία, ο Σταμάτης Γονίδης προέβη σε μια αιχμηρή ανάρτηση, που χωρίς αμφιβολία έχει πολύ λογική:

Συγκεκριμένα έγραψε:

«Κυρία πρόεδρε της Δημοκρατίας όταν επιστρέψουν οι αθλητές μας από το Τόκιο που σήκωσαν την ελληνική σημαία και τίμησαν την πατρίδα μας ακούγοντας όλος ο πλανήτης τον εθνικό μας ύμνο, θα τους υποδεχθείτε στον χώρο που εσείς, είστε η μόνη πρόεδρος της Δημοκρατίας που έχετε αφαιρέσει την ελληνική σημαία; Μήπως η ελληνική σημαία σας χαλάει την αισθητική του χώρου;;; Σταμάτης».

Ο Στέφανος Ντούσκος, ο Μίλτος Τεντόγλου, ο Λευτέρης Πετρούνιας, άλλα και ο Θοδωρής Ιακωβίδης και όλα τα άλλα παιδιά που αγωνίζονται στους Ολυμπιακούς, τιμούν με όλη τους την ψυχή την γαλανόλευκη, συγκινούνται όταν την βλέπουν να υψώνεται, σκεπάζουν τους ώμους τους με αυτήν, ακούνε τον Εθνικό Ύμνο και δακρύζουν.

Και όλη αυτή την αγάπη τους για την πατρίδα, την εκδηλώνουν παρόλο που οι περισσότεροι αντιμετωπίζουν ένα αδιάφορο κράτος, με έλλειψη στήριξης και χρηματοδότησης των προσπαθειών τους. Άλλος έμεινε απλήρωτος 7 μήνες, άλλος δεν βρήκε ούτε έναν χορηγό, άλλος ζει με δανεικά, άλλος δεν πήρε από το κράτος «ούτε καραμέλα», άλλος προπονείται σε άθλιες συνθήκες.

Παρόλα αυτά δεν συγχέουν το ανάλγητο κράτος με το υψηλό ιδανικό της πατρίδας και με το τεράστιο ιστορικό και συμβολικό βάρος που φέρει η Ελληνική Σημαία.

Κάτι που τους χωρίζει έτη φωτός, από τον τρόπο που δείχνει να αντιλαμβάνεται η Κατερίνα Σακελλαροπούλου το ιερό εθνικό σύμβολο. Είδαμε και στην περίφημη γιορτή της… αποκατάστασης της Δημοκρατίας, η ΠτΔ δεν θέλησε να έχει ούτε τη στρατιωτική μπάντα της ΑΣΔΕΝ για να ακουστεί ο εθνικός ύμνος, ούτε την Ελληνική σημαία, ούτε την επίσημη σημαία της προεδρίας με τον θυρεό και τον Σταυρό.

Οπότε που ακριβώς σκοπεύει να υποδεχθεί τους Ολυμπιονίκες η κα Σακελλαροπούλου; Στο Προεδρικό Μέγαρο… ποιας χώρας ακριβώς; Και τι θα τους πει; Τι κοινό έχει η ΠτΔ με τους αθλητές που δακρύζουν και μόνο στη θέα της Ελληνικής σημαίας; Γιατί να μπαίνει σε τέτοιο κόπο αν είναι να της… χαλάσει η αισθητική;

Θα παρουσιάσει ένα στημένο σόου κενών συγχαρητηρίων και πλαστών χαμόγελων, για να φανεί ότι «έκανε τη δουλειά της»;