ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Starlink: Δορυφορικό internet και στην Ελλάδα με την υπογραφή του Έλον Μάσκ

Νέα εποχή στο διαδίκτυο φέρνει η Starlink του Έλον Μασκ, η οποία υπόσχεται να συνδέσει στο ίντερνετ κάθε απομακρυσμένη περιοχή.
Starlink: Δορυφορικό internet και στην Ελλάδα με την υπογραφή του Έλον Μάσκ

Μέχρι το τέλος του Οκτώβρη αρχίζει να λειτουργεί η Starlink, ιδιοκτησίας του Έλον Μασκ, η οποία θα παρέχει πρόσβαση στο ίντερνετ μέσα από ένα δίκτυο μικρών δορυφόρων χαμηλής τροχιάς με τη διεθνή ονομασία Low Earth Orbit-LEO.

Όπως αναφέρει το newmoney, έχουν πέσει οι υπογραφές στην ΚΥΑ, η οποία ρυθμίζει τα πρότυπα κεραιών (δορυφορικά πιάτα) που είναι απαραίτητα για το δορυφορικό διαδίκτυο προκειμένου το τελευταίο να λειτουργήσει όπως η δορυφορική τηλεόραση, χωρίς δηλαδή προσωπικό εξοπλισμό για κάθε πελάτη.

Τα πρότυπα κεραιών αυτά πέρα από δέκτες σήματος θα είναι και πομποί και αυτή είναι η βασική διαφορά τους με τα όσα γνωρίζαμε μέχρι τώρα.

Γι’ αυτό και έπρεπε να ρυθμιστεί το νομοθετικό πλαίσιο προτού ο Έλον Μασκ στείλει τον εξοπλισμό στην Ελλάδα.

Τα επόμενα 24ωρα η ΚΥΑ αναμένεται να δημοσιευτεί στο ΦΕΚ και έτσι η Starlink μπορεί πλέον να αρχίσει την παροχή υπηρεσιών.

Στην αρχή, οι συνδεδεμένοι πελάτες θα είναι λίγοι ενώ κατά το πρώτο διάστημα η εταιρεία θα χρησιμοποιεί επίγειους δορυφορικούς σταθμούς που διαθέτει σε γειτονικές χώρες (Βουλγαρία, Ιταλία κ.α). Στη συνέχεια θα κατασκευάσει επίγειο σταθμό στην Ελλάδα.

Η Starlink «στοχεύει» σε κάθε απομακρυσμένο ή απομονωμένο μέρος της χώρας, που έμενε μέχρι τώρα χωρίς κάλυψη από τα δίκτυα σταθερής και κινητής τηλεφωνίας.

Αυτή τη στιγμή, η εταιρεία του διάσημου επιχειρηματία αριθμεί 70.000 πελάτες σε δώδεκα χώρες με μόλις έναν χρόνο λειτουργίας.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Starlink: Δορυφορικό internet και στην Ελλάδα με την υπογραφή του Έλον Μάσκ», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.