ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σταυρούπολη: «Η αστυνομία αντί να μας προστατέψει μας πέταξε χημικά» – 2 τραυματίες μαθητές

Σοκάρουν οι καταγγελίες των φοιτητών για τα επεισόδια στη Σταυρούπολη. «Η αστυνομία αντί να μας προστατέψει μας πέταξε χημικά»!
Σταυρούπολη: «Η αστυνομία αντί να μας προστατέψει μας πέταξε χημικά» – 2 τραυματίες μαθητές

Σταυρούπολη: Σοβαρές είναι οι καταγγελίες αναφορικά με τα όσα διαδραματίστηκαν στα σημερινά επεισόδια έξω από το 1ο και το 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης στη Θεσσαλονίκη.

Περίπου 30 κουκουλοφόροι βγήκαν από τα σχολεία και επιτέθηκαν με πέτρες και μολότοφ εναντίον των αντιφασιστών φοιτητών που πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην περιοχή.

Τα άγρια επεισόδια που που έλαβαν χώρα στην Σταυρούπολη είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο μαθητών, με την Ελληνική Αστυνομία να κάνει χρήση δακρυγόνων προκειμένου να δώσει τέλος στα όσα έγιναν, γεγονός που έφερε τις καταγγελίες των φοιτητών.

Πιο συγκεκριμένα, οι φοιτητές που βρέθηκαν στο σημείο την ώρα των επεισοδίων καταγγέλλουν αστυνομική βία, τονίζοντας πως αντί η ΕΛ.ΑΣ. να προστατέψει τους πολίτες, αποφάσισε να τους πετάξει χημικά.

Την ίδια στιγμή, αγωνία επικρατεί για την υγεία των δύο μαθητών, ηλικίας 15 και 17 χρονών αντίστοιχα, που τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν άμεσα στα νοσοκομεία Γεννηματάς και Παπανικολάου, με τους γονείς των μαθητών του ΕΠΑΛ, να εκφράζουν τον φόβο τους για εκ νέου επεισόδια.

«Αύριο θα το φέρω το παιδί μου στο σχολείο αλλά άμα δω “μάζεμα” θα το πάρω πίσω. Δεν γίνεται να είμαι στη δουλειά μου και το μυαλό μου να είναι εδώ πέρα. Το παιδί μέσα ήταν, αλλά εγώ δεν μπορώ να λειτουργήσω έτσι, περίμενα να δω τι θα γίνει και ακούω στο ράδιο ότι γίνεται χαμός», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πατέρας ενός μαθητή.

Παράλληλα, σε δηλώσεις προχώρησε στη κάμερα της ΕΡΤ και ο πρόεδρος του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δυτικής Μακεδονίας, Θανάσης Κοκονάς, ο οποίος δήλωσε για τα επεισόδια, πως οι κουκουλοφόροι ήταν υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής, κάτι που επιβεβαίωσαν και στους γονείς τον μαθητών, όταν αυτοί τους ζήτησαν τον λόγο.

Κάτι τέτοιο φαίνεται πως επιβεβαιώνει και η επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε η Χρυσή Αυγή, με την οποία συγχαίρει όσους προκάλεσαν τα άγρια επεισόδια:

«Ο Λαϊκός Σύνδεσμος – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ συγχαίρει τους μαθητές του 1ου-2ου ΕΠΑΛ Σταυρούπολης για την δυναμική τους αντίδραση απέναντι στις προκλήσεις και τις απόπειρες καπήλευσης των κινητοποιήσεων τους για αντεθνικούς σκοπούς.

Συνονθυλεύματα κομμουνιστικών και αναρχικών μορφωμάτων δεν έχουν καμία θέση κοντά στους σχολικούς χώρους, ιδίως όταν με θράσος ανακοινώνουν εκφοβιστικές συγκεντρώσεις εγκαταλείποντας κάθε προσωπείο δήθεν φιλο-μαθητικών αισθημάτων. Ορθώς λοιπόν η μαθητική κοινότητα της Σταυρούπολης απομάκρυνε τους αριστεριστές συμμορίτες κάνοντας αυτό που η πολιτεία αρνείται να πράξει καλύπτοντας τους χαϊδεμένους της “ταξικούς επαναστάτες”».

Μάλιστα μια μαθήτρια που κατήγγειλε πως δέχθηκε επίθεση, είπε πως «χαιρετούσαν ναζιστικά λέγανε ‘χάιλ Χίτλερ’ και απειλούσαν να μας κρεμάσουν» ενώ η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως ζήτησε άμεσα την παρέμβαση εισαγγελέα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Παιδείας

«Το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, σχετικά με τα επεισόδια στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, ανακοινώνει:

Βίαιες συμπεριφορές σαν αυτές που σημειώθηκαν στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης είναι απολύτως καταδικαστέες και δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές.

Μεμονωμένες ομάδες δεν μπορούν να στέκονται εμπόδιο στην πρόοδο των παιδιών μας και να αμαυρώνουν τα σχολεία μας, χώρους γνώσης, δημιουργίας, ελεύθερης σκέψης.

Με αναφορά της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως προς τον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ζητείται η παρέμβασή του για τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης».

Φαίνεται πως το εν λόγω σκηνικό που στήθηκε στη Σταυρούπολη στη Θεσσαλονίκη με τους εξωσχολικούς φασίστες οι οποίοι έκαναν δολοφονική επίθεση σε αντιφασίστες φοιτητές, βολεύει μια χαρά τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για τοποθέτηση αστυνομικών δυνάμεων έξω από τα σχολεία και σχολές… Μάλιστα το θέμα βολεύει απίστευτα την κυβέρνηση για να αλλάξει η ατζέντα στα ΜΜΕ την ώρα που παρουσιάζεται μεγάλη φθορά στα κυβερνητικά κλιμάκια.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σταυρούπολη: «Η αστυνομία αντί να μας προστατέψει μας πέταξε χημικά» – 2 τραυματίες μαθητές», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.