ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σταύρος Κοντονής: Τούρκοι πολίτες συνελήφθησαν στην Κυλλήνη

Διαμήνυσε πως η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου και δήλωσε πως οι 2 Τούρκοι αφέθηκαν ελεύθεροι
Σταύρος Κοντονής: Τούρκοι πολίτες συνελήφθησαν στην Κυλλήνη

Διαμηνύοντας πως η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου ο Σταύρος Κοντονής, αποκάλυψε πως 2 Τούρκοι πολίτες συνελήφθησαν στην Κυλλήνη, ωστόσο το δικαστήριο αποφάσισε την αναστολή της κράτησης τους, καθώς δήλωσαν τόπο κατοικίας στην Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα,σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ.Κοντονής μερικές μέρες πριν το διοικητικό πρωτοδικείο Πύργου δέχτηκε τη διακοπή της κράτησης δύο Τούρκων πολιτών, οι οποίοι συνελήφθησαν στο λιμάνι της Κυλλήνης, καθώς υπήρξε διαβεβαίωση του τουρκικού προξενείου πως έχουν σταθερή κατοικία και δηλώθηκε ότι είναι το τουρκικό προξενείο στην Αθήνα.

Έτσι και το δικαστήριο αποφάσισε τη διακοπή της διοικητικής κράτησης τους.

Μάλιστα ο υπουργός το συσχέτισε με την περίπτωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, λέγοντας πως η Τουρκία δεν έπραξε ομοίως αναφέροντας πως:

«Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου. Όταν το ελληνικό προξενείο παρέστη στην δίκη των δύο Ελλήνων αξιωματικών και δήλωσε ως τόπο κατοικίας τους την έδρα του ελληνικού προξενείου της Αδριανούπολης, αντίστοιχο αίτημα μη κράτησης δεν έγινε δεκτό από το τουρκικό δικαστήριο. Η Ελλάδα όμως είναι κράτος δικαίου και δεν ισοψήφησε παράνομες ή παράτυπες συμπεριφορές. Αυτό το εκπέμπουμε ως μήνυμα, όχι μόνο στη γείτονα χώρα, αλλά και στην παγκόσμια κοινότητα από την οποία περιμένουμε μία πιο σταθερή στάση για το θέμα των δύο Ελλήνων αξιωματικών οι οποίοι μέχρι σήμερα δεν ξέρουν γιατί κατηγορούνται».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σταύρος Κοντονής: Τούρκοι πολίτες συνελήφθησαν στην Κυλλήνη», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Σία Ανδρικάκη

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.