ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σταύρος Θεοδωράκης:«Ο Ερντογάν κατρακυλάει σε έναν αδιέξοδο εθνικισμό»

«Η συμπεριφορά του Ερντογάν τους τελευταίους μήνες δημιουργεί αρκετά προβλήματα στις σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία»,ανέφερε μεταξύ άλλων
Σταύρος Θεοδωράκης:«Ο Ερντογάν κατρακυλάει σε έναν αδιέξοδο εθνικισμό»

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, σχολίασε τη στάση του Τούρκου προέδρου, από την Κρήτη όπου βρίσκεται, αναφέροντας πως «η συμπεριφορά του Ερντογάν τους τελευταίους μήνες δημιουργεί αρκετά προβλήματα στις σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέφερε χαρακτηριστικά:«Θέλω να θυμίσω ότι ο Ερντογάν στην αρχή της πολιτικής του καριέρας είχε μιλήσει για την ελληνοτουρκική φιλία και είχε πει ότι θα κάνει προσπάθειες, έτσι ώστε να γκρεμιστούν τα τείχη και να έχουμε μια σχέση, η οποία θα μας επιτρέψει όλοι μας Έλληνες και Τούρκοι να ζούμε ειρηνικά σε αυτή τη μεριά του πλανήτη. Δυστυχώς, μάλλον από εσωτερικές ανάγκες ο Ερντογάν κατρακυλάει σε έναν αδιέξοδο εθνικισμό» και υπογράμμισε πως:

«Εμείς θα πρέπει από τη μια να είμαστε αυστηροί στην τήρηση των κανόνων διεθνούς δικαίου για τη θάλασσά μας, για τα νησιά μας. Από την άλλη να προσπαθούμε συνέχεια, έτσι ώστε ο στρατός μας να είναι αξιόμαχος , ετοιμοπόλεμος, να μπορεί να απαντήσει σε μια απρόβλεπτη κίνηση».

«Όμως θα πρέπει να συνεχίσουμε να τείνουμε χέρι φιλίας προς τους Τούρκους. Είμαστε καταδικασμένοι, Έλληνες και Τούρκοι, να ζούμε μαζί σε αυτή την περιοχή του πλανήτη. Άρα θα πρέπει και ενισχύουμε σε ότι μας αφορά τις προσπάθειες των δημάρχων μας στα ακριτικά νησιά για συνεννόηση με τους δημάρχους των μικρασιατικών παραλιών έτσι ώστε να υπάρχει και ένα κλίμα εμπιστοσύνης τουλάχιστον τους καλοκαιρινούς μήνες», κατέληξε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σταύρος Θεοδωράκης:«Ο Ερντογάν κατρακυλάει σε έναν αδιέξοδο εθνικισμό»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.