ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στέφανος Τσιτσιπάς: Γιατί τόσος υποκριτικός ντόρος που δεν έχει εμβολιαστεί; Δεν είναι δικαίωμα του;

Πολύς αδικαιολόγητος άλλα και υποκριτικός ντόρος έχει δημιουργηθεί γύρω από τη δήλωση που έκανε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, για το αν έχει εμβολιαστεί.
Στέφανος Τσιτσιπάς: Γιατί τόσος υποκριτικός ντόρος που δεν έχει εμβολιαστεί; Δεν είναι δικαίωμα του;

Τα αρνητικά σχόλια δίνουν και παίρνουν, για τη δήλωση που έκανε ο Στέφανος Τσιτσιπάς και αναρωτιέται κανείς, προς τι όλο αυτό;

Ο Έλληνας τενίστας, αποκάλυψε πως δεν έχει εμβολιαστεί αναφέροντας συγκεκριμένα:

«Oχι, δεν το έχω κάνει. Κανείς δε μου είπε κάτι. Δεν έχει γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός. Κάποια στιγμή θα πρέπει να εμβολιαστώ, είμαι σίγουρος γι’ αυτό, αλλά μέχρι στιγμής δεν ήταν υποχρεωτικό για να αγωνιστώ. Οπότε όχι, δεν το έχω κάνει».

Μετά από τη δήλωση του Τσιτσιπά, ακολούθησε ένα σφυροκόπημα στο twitter, ένας «λιθοβολισμός» από μέσα ενημέρωσης που ασκούν έντονη κριτική για το… «κακό παράδειγμα» που δίνει ο Έλληνας αθλητής, μέχρι που είδαμε ακόμα και σχόλια από… πολιτικούς όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης, που έγραψε… «κρίμα!» στο προφίλ του στο twitter!

Το μόνο που έκανε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, είναι να παρουσιαστεί ειλικρινής και αληθινός. Θα μπορούσε να αποφύγει το να απαντήσει, για να μην προκαλέσει δυσαρέσκεια σε όσους σκίζουν τα… ρούχα τους σήμερα, κατηγορώντας τον. Θα μπορούσε να κοιτάξει πώς να προστατέψει το προφίλ του. Δεν το έκανε. Είπε την αλήθεια του, για κάτι το αυτονόητο.

Δεν έχει εμβολιαστεί, διότι (από όσο ξέρουμε) ο εμβολιασμός είναι ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟΣ. Και όταν λέμε προαιρετικό κάτι, ή το εννοούμε απολύτως ή παίζουμε με τις λέξεις για να κρύψουμε την υποκρισία μας. Εκτός και αν έχουμε παγκόσμια υγειονομική χούντα και δεν μας έχει ανακοινωθεί ακόμα…

Ο Τσιτσιπάς είναι ένας νεότατος αθλητής, με πολύ δυνατό οργανισμό και αναμφίβολα διαθέτει ένα πολύ ισχυρό ανοσοποιητικό. Είναι επιλογή του και απόλυτο δικαίωμα του, να επιθυμεί να βασιστεί στο ισχυρό ανοσοποιητικό του, παρά σε ένα πειραματικό σκεύασμα.

Όλα αυτά τα sites που κατακεραυνώνουν τον  Τσιτσιπά σήμερα, μόνο και μόνο επειδή… τόλμησε να πει πως δεν έχει κάνει το εμβόλιο, είναι τα ίδια που τον… αποθεώνουν μετά από τις αθλητικές επιτυχίες του, που τον έφεραν στο νο 3 στον κόσμο. Το ίδιο ισχύει και για τους πολιτικούς.

Τι τους… κόφτει σήμερα, για το τι παράδειγμα δίνει ο Τσιτσιπάς, που το μόνο που έκανε ήταν να μιλήσει για την προσωπική επιλογή του; Λες και κάθε πολίτης δεν έχει ελεύθερη σκέψη και βούληση, για να κρίνει αν πρέπει να εμβολιαστεί, και θα επηρεαστεί από τα… λόγια του Τσιτσιπά!

Και αν… τρελαίνονται τόσο για το «παράδειγμα» ας αναφέρουμε και ένα ακόμα πιο δυναμικό παράδειγμα, ενός τεράστιου εν ενεργεία τενίστα, νο 1 στην παγκόσμια κατάταξη, του Νόβακ Τζόκοβιτς.

Που δήλωσε πριν μερικούς μήνες σε Σέρβους συναδέλφους του πως «είναι αντίθετος στον εμβολιασμό και δεν θα ήθελε να αναγκαστεί να κάνει το εμβόλιο προκειμένου να ταξιδέψει» και πως «ελπίζει να μην γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός, γιατί πάντα πίστευε και συνεχίζει να πιστεύει, στο δικαίωμα της επιλογής».

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, είπε πως θα εμβολιαστεί αν γίνει υποχρεωτικό το εμβόλιο. Ο Τζόκοβιτς το είχε πάει παραπέρα, διαφωνώντας κάθετα με την υποχρεωτικότητα στον εμβολιασμό και στηρίζοντας το ανθρώπινο δικαίωμα της επιλογής.

Ας ηρεμήσουν λοιπόν όσοι τους χάλασε τη… σούπα ο Στέφανος Τσιτσιπάς, μόνο και μόνο επειδή ασκεί το δικαίωμα του για ελεύθερη επιλογή. Ας τον αφήσουν έξω από αυτόν τον πόλεμο προπαγάνδας και εύκολης κριτικής από τον καναπέ.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Στέφανος Τσιτσιπάς: Γιατί τόσος υποκριτικός ντόρος που δεν έχει εμβολιαστεί; Δεν είναι δικαίωμα του;», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.