ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στέλιος Πέτσας: Του «τράβηξαν το αυτί» και «προσαρμόστηκε» – Ζήτησε συγγνώμη, ενώ εχθές μιλούσε για διαστρέβλωση!

Ελέω «κατσάδας» από το Μαξίμου ο Στέλιος Πέτσας ζήτησε συγγνώμη για το «προσαρμοστείτε ή πεθάνετε», ενώ εχθές μιλούσε για παρερμηνεία των λόγων του.
Στέλιος Πέτσας: Του «τράβηξαν  το αυτί» και «προσαρμόστηκε» – Ζήτησε συγγνώμη, ενώ εχθές μιλούσε για διαστρέβλωση!

Με ένα βίντεο 30 δευτερολέπτων που εμπεριέχει μια δήλωση – «κονσέρβα», ο Στέλιος Πέτσας μετά το πέρας μιας ολόκληρης ημέρας, αποφάσισε να ζητήσει… συγγνώμη από όσους προσβλήθηκαν από την πολιτική χυδαιότητα του «όποιος δεν προσαρμόζεται στα ενεργειακά δεδομένα, πεθαίνει».

Σε μια «προκάτ» δήλωση που ο αναπληρωτής υπουργός είναι στημένος στην κάμερα και μοιάζει να απαγγέλει αποστηθισμένο «ποίημα», είπε τα εξής: «Χθες έκανα μια ατυχή δήλωση. Παρά το γεγονός ότι δεν ήταν στις προθέσεις μου κάποιοι ένιωσαν προσβεβλημένοι. Τους ζητώ συγγνώμη.

Όπως και από τους συναδέλφους μου στην κυβέρνηση που κλήθηκαν να συζητούν αυτό το θέμα αντί να προβάλουν την επιτυχημένη παρουσία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και το τεράστιο κυβερνητικό έργο για την στήριξη της κοινωνίας ώστε να ξεπεράσουμε και αυτή την κρίση ενωμένοι».

Προφανώς ο σάλος που δημιουργήθηκε από αυτήν την ανεκδιήγητη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, θορύβησε το Μαξίμου και κάποιοι «τράβηξαν το αυτί» του κ. Πέτσα. Το θέμα είναι πως έχουμε να κάνουμε με μια στάση πολιτικής υποκρισίας.

Και αυτό διότι ο κ.Πέτσας εχθές δεν έδειξε να θορυβείται από την γενική κατακραυγή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μάλιστα υπερασπίστηκε τους ντροπιαστικούς λόγους του, ισχυριζόμενος πως ο κόσμος τους… παρερμήνευσε και πως αναφερόταν «στην προσαρμοστικότητα του ανθρώπου ιστορικά», καθώς και ότι έγινε «αποσπασματική προβολή μιας φράσης που διαστρεβλώνει την αλήθεια».

Εάν λοιπόν χιλιάδες κόσμου, απλά… παρερμήνευσαν τα λεγόμενα του υπουργού, τότε για ποιο λόγο να ζητήσει συγγνώμη σήμερα; Από την άλλη εάν είχαν δίκιο, τότε γιατί δεν ζήτησε συγγνώμη ο υπουργός από χθες, και τα «έριχνε» στους πολίτες που δήθεν «κατάλαβαν λάθος»;

Ασφαλώς μετά από αυτό το απίστευτο επικοινωνιακό ολίσθημα (για να μην το χαρακτηρίσουμε τερατούργημα), ο κ.Πέτσας θα έπρεπε να παραιτηθεί και όχι να έχει την εντύπωση πως «καθάρισε» με ένα βίντεο 30 δευτερολέπτων που περισσότερο έγινε για να κατευνάσει το εσωτερικό της ΝΔ, παρά στον λαό που κλήθηκε να «προσαρμοστεί ή να πεθάνει».

Το θέμα είναι πως οι όποιες «κυβιστήσεις» των υπουργών της κυβέρνησης, δεν αλλάζουν την σκληρή πραγματικότητα πως οι πολίτες παραμένουν απροστάτευτοι στο κύμα της ενεργειακή ακρίβειας και έχουν απέναντι τους πολιτικούς που με τον τρόπο τους απαιτούν «προσαρμογή» στην φτωχοποίηση.

Όσοι άλλαξαν τον καυστήρα πετρελαίου σε αέριο γιατί πίστεψαν στην «πράσινη» ανάπτυξη της κυβέρνησης, τώρα πρέπει να ξαναδώσουν χιλιάδες ευρώ για να επιστρέψουν στο πετρέλαιο, ενώ οι κυβερνώντες βγάζουν την «ουρά» τους απ’ έξω και με κάθε επισημότητα λένε προς τα νοικοκυριά πως είναι «αναλώσιμα»…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Στέλιος Πέτσας: Του «τράβηξαν το αυτί» και «προσαρμόστηκε» – Ζήτησε συγγνώμη, ενώ εχθές μιλούσε για διαστρέβλωση!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.