ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στενεύει τον κλοιό και στους εμβολιασμένους η κυβέρνηση: Υποχρεωτικά rapid tests από την τσέπη τους!

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, δήλωσε πως η κυβέρνηση σκέφτεται να επιβάλλει υποχρεωτικά rapid tests στους εμβολιασμένους για την περίοδο των εορτών, και μάλιστα με δική τους επιβάρυνση!
Στενεύει τον κλοιό και στους εμβολιασμένους η κυβέρνηση: Υποχρεωτικά rapid tests από την τσέπη τους!

Η «ελευθερία» που έταζε η κυβέρνηση στους εμβολιασμένους φαίνεται πως πηγαίνει… περίπατο μαζί με την λογική που σπανίως συνοδεύει τις αποφάσεις που παίρνονται. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου επιβεβαίωσε τις φήμες για υποχρεωτικό rapid test στους εμβολιασμένους, εμφανίζοντας το ως αρκετά πιθανό σενάριο (τουλάχιστον) για τις μέρες των γιορτών ώστε να μπορούν να εισέλθουν οι εμβολιασμένοι σε κλειστούς χώρους (οι ανεμβολίαστοι δεν μπορούν ούτως ή άλλως).

Και μάλιστα όχι μόνο δεν έρχεται η «ελευθερία» που υποσχόταν η κυβέρνηση, άλλα – όπως δήλωσε ο κ. Οικονόμου – οι εμβολιασμένοι θα πληρώνουν από την τσέπη τους τα rapid test στη (πολύ πιθανή) περίπτωση που όντως εφαρμοστεί το μέτρο!

«Αν κριθεί απαραίτητο να ληφθεί αυτό το μέτρο θα το επιβαρύνεται ο πολίτης. Για κάποιες από τις μέρες των γιορτών αν κριθεί αναγκαίο το rapid test και για τους εμβολιασμένους, θα ανακοινωθεί. Είναι πολύ χρήσιμο. Οι ανακοινώσεις θα γίνονται μετά τις εισηγήσεις των αρμοδίων», είπε ο κ. Οικονόμου.

Γιατί δεν καθιέρωνε test για τους εμβολιασμένους τόσο καιρό η κυβέρνηση;

Με την απόφαση ενός τέτοιου μέτρου, είναι σαν να παραδέχεται (επιτέλους) η κυβέρνηση πως τα σκευάσματα έχουν περιορισμένη αποτελεσματικότητα και χρειάζονται test και στους εμβολιασμένους, ώστε να ελεγχθεί η διασπορά τις ημέρες των εορτών όπου θα υπάρξουν πολλές συναθροίσεις. Βλέπουμε τόσο καιρό πως στα νοσοκομεία νοσηλεύονται βαριά και εμβολιασμένοι (σε μικρότερο ποσοστό) άρα ο κορονοϊός συνεχίζει να απειλεί και τους ίδιους και τους ανεμβολίαστους συμπολίτες τους.

Το ερώτημα είναι γιατί δεν το έκανε τόσο καιρό, επιβάλλοντας αυτό το μέτρο και σε εργασιακούς χώρους, χώρους εστίασης, διασκέδασης κλπ., άλλα άφησε ανεξέλεγκτη τη διασπορά εθελοτυφλώντας προς το αυτονόητο. Και αναρωτιέται κανείς, μόνο στις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς θα υπάρξει διασπορά από (και προς) εμβολιασμένους; Όλο τον υπόλοιπο χρόνο δεν υπάρχει;

Το μέτρο που… παρουσίασε ο κ. Οικονόμου είναι κάτι για το οποίο προειδοποιούσαν εδώ και μήνες επιστήμονες που ζητούσαν test για εμβολιασμένους. Κι όμως δεν τους άκουγε κανείς.

Το άλλο ερώτημα είναι το γιατί στρέφεται η κυβέρνηση και κατά των εμβολιασμένων, επιβάλλοντας και σε αυτούς οικονομικές εισφορές προς διαγνωστικά κέντρα και φαρμακεία. Ενώ τους είχε τάξει πως ο εμβολιασμός θα είναι επιστροφή στην «κανονικότητα» τώρα τους αντιμετωπίζει ως… ημι – ανεμβολίαστους και μάλιστα δεν τους καλύπτει τα κόστη των rapid test. Είναι αυτονόητο πως τα test θα έπρεπε να είναι δωρεάν για όλους τους φορολογούμενους πολίτες, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

Και τώρα σε ένα νέο επεισόδιο εμπαιγμού της κυβέρνησης προς τους (εμβολιασμένους) πολίτες, ξεκινά μια… «διερευνητική επαφή» για περιορισμό των ελευθεριών τους και μάλιστα με έξοδα από την τσέπη τους. Να θυμίσουμε ακόμα πως δεν πρόκειται για το πρώτο περιοριστικό μέτρο για εμβολιασμένους, άλλα για το δεύτερο. Καθώς την προηγούμενη εβδομάδα αποφασίστηκε πως όσοι εμβολιασμένοι επιστρέφουν στη χώρα από το εξωτερικό, θα πρέπει να επιδεικνύουν αποτέλεσμα από αρνητικό μοριακό test 48 ωρών.

Βλέπουμε πως το κυβερνητικό αφήγημα που έλεγε πως όσοι εμβολιαστούν θα πάρουν τις ζωές τους πίσω, σιγά – σιγά καταρρέει, αφού η κυβέρνηση στενεύει τον κλοιό με μέτρα και για εκείνους.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Στενεύει τον κλοιό και στους εμβολιασμένους η κυβέρνηση: Υποχρεωτικά rapid tests από την τσέπη τους!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.