ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην τελευταία πίστα το έφτασε ο Άδωνις: «Μακάρι να κυβερνούσε ο Μητσοτάκης όλη την Ευρώπη»

Σύμφωνα με το τελευταίο σόου του Άδωνι, δεν υπάρχει ακρίβεια στην Ελλάδα και η Ευρώπη θα σωζόταν αν την κυβερνούσε ο Κυρ. Μητσοτάκης
Στην τελευταία πίστα το έφτασε ο Άδωνις: «Μακάρι να κυβερνούσε ο Μητσοτάκης όλη την Ευρώπη»

Όσο πλησιάζουμε προς την μέρα διεξαγωγής εθνικών εκλογών, ο Άδωνις Γεωργιάδης εντείνει τα γνωστά παραληρήματα του και θέτει νέα όρια στους ορίζοντες της γραφικότητας.

Τι και αν όλες οι Ενώσεις Καταναλωτών, οι εταιρείες δημοσκοπήσεων, οι κυλιόμενες έρευνες, οι μαρτυρίες των ίδιων των πολιτών, εκφράζουν την μαζική διαμαρτυρία του λαού προς την ανεξέλεγκτη ακρίβεια στην χώρα μας; Τι και αν όλοι συμφωνούν πως το καλάθι του νοικοκυριού είναι το απόλυτο φιάσκο και πως ο βασικός υπεύθυνος για την ακρίβεια είναι η κυβέρνηση που δεν λαμβάνει σοβαρά μέτρα αντιμετώπισης της;

Ο υπουργός Ανάπτυξης έχει κλείσει εντελώς τα αυτιά του προς την αγανάκτηση σύσσωμης της κοινωνίας και προκειμένου να μην εγκαταλείψει το αφήγημα του, συνεχίζει να προσφέρει στιγμές απείρου κάλλους. Στην αντίληψη του, ο υπουργός Ανάπτυξης βλέπει τον Κυριάκο Μητσοτάκη που έχει διασύρει διεθνώς την χώρα με τα αλλεπάλληλα σκάνδαλα που αναδεικνύονται, ως ηγέτη όλης της Ευρώπης, που μάλιστα δεν φέρει καμία ευθύνη για την ακρίβεια που σαρώνει τα ελληνικά νοικοκυριά.

«Μακάρι να κυβερνούσε ο Μητσοτάκης όλη την Ευρώπη! Δεν θα είχαν και οι Ούγγροι 50%» πληθωρισμό!» είπε από το βήμα της Βουλής ο Άδωνις αφήνοντας ενεούς όσους άκουγαν τη νέα θεατρική παράσταση του υπουργού.

Νωρίτερα, ο ίδιος μίλησε για τον πίνακα της Eurostat για τον πληθωρισμό στα τρόφιμα σε σχέση με τις χώρες της ΕΕ, αναφέροντας ότι η χώρα μας είναι «έκτη από το τέλος». Και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Για ποια ακρίβεια Μητσοτάκη μιλάτε; Δεν έχετε καταλάβει ότι η ακρίβεια στη χώρα μας -σύμφωνα με όλα τα επίσημα στοιχεία- είναι στις χαμηλότερες θέσεις της ΕΕ».

Την ώρα που ο υπουργός Ανάπτυξης επιμένει στο να παρουσιάζει έναν φαντασιακό κόσμο, ενδεικτικό του πόσο έχει εξελιχθεί σε καθημερινό εφιάλτη των νοικοκυριών η ακρίβεια, είναι πως σε συνοικιακά καταστήματα ήδη έχει κάνει την εμφάνιση του το… τεφτέρι που ήταν σταθερό γνώρισμα στις αγοραπωλησίες της Ελλάδας των μεταπολεμικών χρόνων.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση έχει γυρίσει την πλάτη στον καταναλωτή και παρέχει στους ομίλους των σούπερ μάρκετ το αβαντάζ της απουσίας ελεγκτικών μηχανισμών που ελέγχουν την εκτίναξη της τιμής από την παραγωγή έως το ράφι, και έτσι η αισχροκέρδεια οργιάζει ανεξέλεγκτη.

Ήδη ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ, Γιώργος Λεχουρίτης έχει προαναγγείλει μποϊκοτάζ προς τις βιομηχανίες προϊόντων που συνεχίζουν να αισχροκερδούν ασύστολα με τις «πλάτες» της κυβέρνησης και ήδη ανακοινώθηκε το ξεκίνημα του μέτρου από 13 Φεβρουαρίου έως 20 Φεβρουαρίου, όπου το Ινστιτούτο Καταναλωτών ζητά από τους πολίτες να μποϊκοτάρουν τα τυροκομικά, γαλακτοκομικά, γάλατα και γιαούρτια.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Στην τελευταία πίστα το έφτασε ο Άδωνις: «Μακάρι να κυβερνούσε ο Μητσοτάκης όλη την Ευρώπη»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.