ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στηρίζουμε τον Θοδωρή στη μάχη κατά της νόσου Batten

Στηρίζουμε τον αγώνα του Θοδωρή Ντούμα κατά της νόσου Batten.
Στηρίζουμε τον Θοδωρή στη μάχη κατά της νόσου Batten

Την δική του αξιοθαύμαστη μάχη δίνει καθημερινά ο Θοδωρής Ντούμας που σε ηλικία έξι ετών διαγνώστηκε πως πάσχει από τη νόσο Batten.

Η νόσος Batten είναι μια σπάνια πάθηση η οποία πλήττει το νευρικό σύστημα του ανθρώπινου οργανισμού και χαρακτηρίζεται από τους επιστήμονες ως μια κληρονομούμενη ασθένεια.

Οι άνθρωποι που έχουν προσβληθεί από την συγκεκριμένη ασθένεια, όπως ο Θοδωρής, βρίσκονται αντιμέτωποι με την σταδιακή καταστροφή των νευρικών κυττάρων τη διαταραχή της όρασης τους αλλά και κρίσεις επιληψίας που αποτελούν και τα πρώτα συμπτώματα τους.

Ο Θοδωρής δίνει τον προσωπικό του αγώνα εδώ και 21 συναπτά έτη και όντας σε ηλικία 27 ετών επιθυμεί να λάβει μέρος στην έρευνα της γονιδιακής θεραπείας που βρίσκεται σε κλινικό στάδιο σε αμερικανικό πανεπιστήμιο.

Μάλιστα, η δική του περίπτωση χαρακτηρίζεται ως θαύμα καθώς έχει κατορθώσει να ξεπεράσει κατά πολύ το προσδόκιμο όριο ζωής για τους ανθρώπους που έχουν διαγνωστεί με τη νόσο Batten.

Για αυτόν τον λόγο ο Θοδωρής Ντούμας θέλει να μεταβεί στις ΗΠΑ προκειμένου να δώσει το παρών και να υποβληθεί σε αυτή την γονιδιακή θεραπεία που είναι εξαιρετικά σημαντική για την πορεία της υγείας του.

Στηρίζουμε τον Θοδωρή στη μάχη κατά της νόσου Batten

Αυτή η θεραπεία μάλιστα, αποτελεί μια πρωτοπόρα διαδικασία αναφορικά με την συγκεκριμένη νόσο και βρίσκεται στην τρίτη φάση των κλινικών ερευνών.

Για να συμβεί όμως αυτός και ο Θοδωρής να έχει την οικονομική άνεση να κάνει αυτό το μεγάλο και κοστοβόρο ταξίδι, έχει ανάγκη από την δική μας στήριξη και την δική μας αγάπη.

Οι γονείς του Θοδωρή φιλοξενήθηκαν στην εκπομπή της ΕΡΤ, «Από τις 6» και μίλησαν εκτενώς για τον αγώνα που δίνουν στο πλευρό του γιού τους με στόχο να καταφέρουν να κάνουν πράξη τα όνειρα τους και ο Θοδωρής να έχει μια ευκαιρία στη ζωή μέσω της γονιδιακής θεραπείας.

Στηρίζουμε τον Θοδωρή στη μάχη κατά της νόσου Batten

Έτσι, η μητέρα του Θοδωρή, κάθεται τα βράδια στο προσκεφάλι του γιου της και συγγράφει παραμύθια με τίτλο «Όνειρα του Θοδωρή», τα οποία και εκδίδει προς οικονομική ενίσχυση για να πάρει σάρκα και οστά οστά ο μεγάλος στόχος του Θοδωρή.

Δείτε τον τραπεζικό λογαριασμό, με δικαιούχους τους γονείς του Θοδωρή Ντούμα, στον οποίο μπορείτε να καταθέσετε χρήματα προς ενίσχυση του αγώνα του:

Στηρίζουμε τον Θοδωρή στη μάχη κατά της νόσου Batten

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Στηρίζουμε τον Θοδωρή στη μάχη κατά της νόσου Batten», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.