ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στις 13 έφτασαν οι συλλήψεις από τα επεισόδια στην Αθήνα

Δύο αστυνομικοί και ένας πολίτης τραυματίστηκαν- Επεισόδια και στον Βόλο
Στις 13 έφτασαν οι συλλήψεις από τα επεισόδια στην Αθήνα

Σε 66 προσαγωγές προχώρησε, συνολικά, η αστυνομία για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στην Αθήνα, στις συγκεντρώσεις και πορείες για τα δέκα χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ενώ στη συνέχεια οι 13 μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Παράλληλα, τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί, που διακομίστηκαν στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών και ένας πολίτης, στην πλατεία Εξαρχείων, ο οποίος επίσης διακομίστηκε σε νοσοκομείο.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι στην πλατεία Κλαυθμώνος, κατά την διάρκεια του μαθητικού – φοιτητικού συλλαλητηρίου και το βράδυ, που ήταν και τα σοβαρότερα, στην περιοχή των Εξαρχείων. Νεαροί κουκουλοφόροι έστησαν οδοφράγματα, έβαλαν φωτιές και έριξαν δεκάδες βόμβες μολότοφ, πέτρες, καδρόνια και διάφορα άλλα αντικείμενα κατά αστυνομικών δυνάμεων, που απάντησαν με χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου – λάμψης. Παράλληλα, δύο εδικά οχήματα της ΕΛ.ΑΣ. έκαναν ρίψεις νερού στα Εξάρχεια, προκειμένου να απωθήσουν τους συγκεντρωμένους.

Οι συλληφθέντες πρόκειται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν το βράδυ της Πέμπτης στον Βόλο, όταν ομάδες αναρχικών και κουκουλοφόρων αμέσως μετά τις πορείες, έστησαν οδοφράγματα και άναψαν φωτιές στο κέντρο της πόλεως και στην περιοχή γύρω από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Τα οδοφράγματα στήθηκαν στις οδούς Ιάσονος και Δημητριάδος και στις κάθετες οδούς και άρχισαν να ρίχνουν δεκάδες βόμβες μολότοφ, έβαλαν φωτιά σε λάστιχα αυτοκινήτων, πέταξαν πέτρες, μπουκάλια, μέχρι και κάδους απορριμμάτων με αποτέλεσμα να είναι αποκλεισμένο το κέντρο του Βόλου για περίπου τρεις ώρες.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και διμοιρίες των ΜΑΤ, επενέβησαν από την πρώτη στιγμή και ακολούθησαν συγκρούσεις για να περιορίσουν την δράση και τις επιθέσεις των κουκουλοφόρων στην περιοχή του Πανεπιστημίου.

Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση δακρυγόνων, ενώ από τις αναθυμιάσεις των καμένων ελαστικών η ατμόσφαιρα επί ώρες ήταν αποπνικτική και εκλήθη σε αρκετές περιπτώσεις το ΕΚΑΒ για να παράσχει βοήθεια σε κόσμο που εγκλωβίστηκε στην περιοχή των σοβαρών επεισοδίων.

Μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα τα επεισόδια τερματίστηκαν.

ΠΗΓΗ:newsbeast.gr

Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος στην ηλεκτρονική αίτηση

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Στις 13 έφτασαν οι συλλήψεις από τα επεισόδια στην Αθήνα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.