ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στις 6 Μάϊου οι πορείες των σωματείων για την εργατική Πρωτομαγιά

Στις 6 Μάϊου αναμένεται να πραγματοποιηθούν οι πορείες για την εργατική Πρωτομαγιά.
Στις 6 Μάϊου οι πορείες των σωματείων για την εργατική Πρωτομαγιά

Στις 6 Μάϊου αναμένεται να πραγματοποιηθούν οι πορείες για την εργατική Πρωτομαγιά.

Με αφορμή την εργατική Πρωτομαγιά, θα πραγματοποιηθούν πορείες στις 6 Μάϊου από τα εργατικά σωματεία.

Πιο συγκεκριμένα θα υπάρξει πλατιά συζήτηση με τους εργαζόμενους, κινητοποιήσεις για την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων τους.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρουν: «Τα κέρδη τους – Οι νεκροί μας! Βαδίζουμε στον δρόμο της ανατροπής!»: Το σύνθημα της φετινής Πρωτομαγιάς βρίσκεται στην προμετωπίδα των εξορμήσεων, των περιοδειών και εκδηλώσεων που οργανώνουν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, των κινητοποιήσεων και παρεμβάσεων που συνεχίζονται σε κλάδους και χώρους δουλειάς.

Κόντρα στην προσπάθεια της κυβέρνησης και της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ να υπονομεύσουν την Πρωτομαγιά, ευθυγραμμιζόμενες στην …προκήρυξη «αργίας» την Τρίτη του Πάσχα, ώστε να υπονομευθεί η αγωνιστική ταξική απάντηση στο νομοσχέδιο – έκτρωμα της απλήρωτης 10ωρης δουλειάς, πολλαπλασιάζονται τα συνδικάτα που παίρνουν την υπόθεση στα χέρια τους.

Κάθε μέρα που περνάει προστίθενται δεκάδες απεργιακές αποφάσεις, που σημαίνουν συναγερμό ξεσηκωμού, για να μην περάσουν τα νέα βάρβαρα σχέδια κυβέρνησης – εργοδοσίας, ενώ το ΠΑΜΕ απευθύνει πλατύ κάλεσμα σε συνδικαλιστικές οργανώσεις για απεργιακή συγκέντρωση στις 6 Μάη στις 10 π.μ., στο Σύνταγμα.

Επίσης μεταξύ άλλων 24ωρη απεργία για όλο το Δημόσιο προκήρυξε χτες η ΑΔΕΔΥ. Επίσης η Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΟΕΦΣΕΕ) με ομόφωνη απόφαση καλεί τα σωματεία και τους εργαζόμενους του κλάδου να πάρουν μέρος στην απεργία όπως και Ομοσπονδία Οικοδόμων.

Απο την πλευρά της η ΓΣΕΕ θα κάνει πορεία στις 4 Μαΐου. Ενώ, στα απεργιακά καλέσματα προστίθενται κλαδικές Ομοσπονδίες, Συνδικάτα και Εργατικά Κέντρα: Η Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΟΕΦΣΕΕ), η Ομοσπονδία Οικοδόμων, το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου.

Εξορμήσεις και συσκέψεις προγραμματίζει η Ενωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (ΕΛΕΠΑ), απόφαση για απεργία στις 6 Μάη έχει ήδη πάρει και το Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου, αντίστοιχη απόφαση έχει πάρει και η Ενωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών.

Πηγή: Ριζοσπάστης

Εμβολιασμός: Ανοίγει η πλατφόρμα για 800.000 πολίτες – Ποιους αφορά, ποιες κατηγορίες ακολουθούν

Εμβολιασμός: Ανοίγει η πλατφόρμα για 800.000 πολίτες – Ποιους αφορά, ποιες κατηγορίες ακολουθούν

Απίθανες προσφορές και σούπερ πακέτα σε παιδικά περιοδικά και παραμύθια στο Magbox.gr.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Στις 6 Μάϊου οι πορείες των σωματείων για την εργατική Πρωτομαγιά», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιώργος Διπλοΐδης

Είμαι ο Γιώργος Διπλοΐδης και γεννήθηκα στην Θεσσαλονίκη. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και ψυχολογία αλλά με κέρδισε η πρώτη. Από μικρός ήμουν με μία μπάλα στο χέρι, έτσι αποφάσισα να πιάσω την... πένα. Έχω την ευτυχία να έχω την... αίσθηση κάθε μέσου, Ραδιόφωνο (Radio Sport 98.7, Libero 107.4, Fair Play 96.1, Radio North 98.0), Εφημερίδα (Σπορ του Βορρά, Goal News, Fair Play Arena Press), ιστοσελίδες (Sfina.gr, eurobasket.com) και τηλεόραση (4Ε Τηλεόραση, Βεργίνα). Στο ξεκίνημα της πορείας μου, πριν από 20χρόνια περίπου, άρχισα να πρωτοδιαβάζω το Sportime. To οποίο μου έκανε την τιμή να γράφω γι' αυτό λίγο καιρό πριν φύγει το 2020. Καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ και την γενικότερη ειδησεογραφία, ενώ προσπαθώ να δίνω το... άρωμα των εξελίξεων από την πόλη μου.