Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, παρουσία των δύο πρωθυπουργών, θα υπογράψει από την ελληνική πλευρά τη συμφωνία

Την Κυριακή (17/6) στις Πρέσπες, θα παιχθεί το τελευταίο επεισόδιο αναφορικά με το θέμα ονομασίας της ΠΓΔΜ, με τη συνάντηση των αντιπροσωπειών Ελλάδας και Σκοπίων και την υπογραφή της τελικής συμφωνίας για το όνομα «Βόρεια Μακεδονία».

«Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, παρουσία του πρωθυπουργών της Ελλάδος και της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, κ.κ. Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ, θα υπογράψει με τον ομόλογό του, Νικολά Ντιμιτρόφ την Τελική Συμφωνία για την επίλυση των διαφορών που περιγράφονται στις Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών 817 (1993) και 845 (1993), τη λήξη της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995 και την Εδραίωση της Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης μεταξύ της Ελλάδας και της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.

Στην τελετή υπογραφής θα παρευρεθούν από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Αντιπρόεδρος της Επιτροπής και Υψηλή Εκπρόσωπος για την Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφαλείας, Φεντερίκα Μογκερίνι και ο Επίτροπος Ευρωπαϊκής Πολιτικής Γειτονίας και Διαπραγματεύσεων Διεύρυνσης, Γιοχάνες Χαν.. Από πλευράς Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, θα παραστούν η Ρόουζμαρι Ντι Κάρλο, Αναπληρωτής Γενική Γραμματέας των ΗΕ για Πολιτικές Υποθέσεις καθώς και ο Μάθιου Νίμιτς, Προσωπικός Απεσταλμένος του Γενικού Γραμματέα για το ονοματολογικό.

Πηγή: protothema.gr