ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο εδώλιο ο Δ. Κούβελας και η ελευθερία επιστημονικής άποψης – Αναβλήθηκε η δίκη, «εξαφανίστηκαν» οι μάρτυρες κατηγορίας!

Για τις 13 Δεκεμβρίου αναβλήθηκε η δίκη. Ο καθηγητής Κούβελας είχε ζητήσει να συμπληρώνονται κίτρινες κάρτες για τυχόν επιπλοκές των εμβολίων, και σήμερα διώκεται επειδή είπε το αυτονόητο...
Στο εδώλιο ο Δ. Κούβελας και η ελευθερία επιστημονικής άποψης – Αναβλήθηκε η δίκη, «εξαφανίστηκαν» οι μάρτυρες κατηγορίας!

Αναβλήθηκε τελικά η δίκη – ντροπή για την ελευθερία της επιστημονικής άποψης, κατά την οποία σήμερα βρέθηκε στο εδώλιο του κατηγορούμενου στην αίθουσα του Β’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, ο καθηγητής της Ιατρικής σχολή του ΑΠΘ, Δημήτρης Κούβελας, για «διασπορά ψευδών ειδήσεων, αναφορικά με την πανδημία, μέσω Διαδικτύου».

Να υπενθυμίσουμε πως ο Δημήτρης Κούβελας κατηγορήθηκε για ανάρτηση του στο Facebook τον Αύγουστο του 2021, μερικές μέρες μετά το ισχαιμικό επεισόδιο που είχε υποστεί ο τότε υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. Σε αυτή την ανάρτηση ο καθηγητής αναφερόταν στο ενδεχόμενο παρενέργειας του εμβολίου κατά της Covid – 19, που είχε κάνει ο κ. Χαρδαλιάς οκτώ μήνες νωρίτερα, και στην ανάγκη να παραδοθεί «κίτρινη κάρτα» στον ΕΟΦ για ενδεχόμενη ανεπιθύμητη δράση του εμβολίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, το Δικαστήριο ανέβαλε την προγραμματισμένη για σήμερα δίκη, διότι απουσίαζαν βασικοί μάρτυρες του κατηγορητηρίου, και συγκεκριμένα ο θεράπων γιατρός του κ. Χαρδαλιά και ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος. Ως εκ τούτου, με σχετική πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, κρίθηκε πως δεν μπορεί να διαμορφωθεί πλήρη δικανική άποψη με την απουσία αυτών των μαρτύρων και ορίστηκε αναβολή για τις 13 Δεκεμβρίου 2022.

O Δημήτρης Κούβελας διώκεται επειδή είπε το αυτονόητο

Η υπόθεση της κατηγορίας του Δημήτρη Κούβελα, φανερώνει σε τι επίπεδα σκοταδισμού έχει οδηγηθεί η χώρα στον καιρό της πανδημίας, αφού πλέον η ελεύθερη επιστημονική άποψη ποινικοποιείται και διώκεται απροκάλυπτα.

Ένας εξαίρετος επιστήμονας «σέρνεται» στα δικαστήρια επειδή… τόλμησε να πει το αυτονόητο. Πως οποιοσδήποτε πολίτης παρουσιάζει μια σοβαρή επιπλοκή στην υγεία του μετά την λήψη ενός σκευάσματος, οφείλει να υποβάλει κίτρινη κάρτα στον ΕΟΦ, ανεξαρτήτως αν πιστεύει ή όχι, πως συνδέεται το σκεύασμα με το πρόβλημα υγείας. Αυτό είναι θέμα που θα το κρίνουν οι ειδικοί.

Ο κ. Κούβελας σαφέστατα δεν ισχυρίστηκε πως το ισχαιμικό επεισόδιο προκλήθηκε κατ’ ανάγκην από το σκεύασμα, άλλα ότι πρέπει οπωσδήποτε να συμπληρώνεται κίτρινη κάρτα ώστε να ενημερώνεται η βάση δεδομένων του ΕΟΦ, και έτσι να συνεκτιμώνται τα συγκεντρωμένα στοιχεία, όπως γίνεται σε όλα τα σύγχρονα Ευρωπαϊκά κράτη.

Είναι θλιβερό το γεγονός πως στον καιρό της πανδημίας οι κίτρινες κάρτες στην Ελλάδα κόντεψαν να γίνουν είδος προς εξαφάνιση (λόγω του κλίματος τρομοκρατίας που στήθηκε εναντίον όσων έπαιρναν αντικειμενική θέση), ενώ πολλά ευρωπαϊκά κράτη συνέταξαν πολλαπλάσιο νούμερο κίτρινων καρτών. Για παράδειγμα, έως τον Ιούνιο του 2021 στην Ολλανδία είχαν εκδοθεί 79.190 κίτρινες κάρτες, ενώ στην Ελλάδα 3.493 (23 φορές λιγότερες)!

Αυτό σημαίνει πως στην Ελλάδα ή είχαμε και έχουμε μια τρομακτική υποκαταγραφή υπό την σκιά ενός επιβαλλόμενου σκοταδισμού ή ότι οι Έλληνες είναι… υπεράνθρωποι! Αν λάβουμε υπόψιν όμως τις τραγικές στατιστικές θανάτων που καταγράφει η χώρα μας στην ΕΕ, το δεύτερο σενάριο μάλλον αποκλείεται.

Άλλωστε δεν μπορεί κάποιος να ξεχάσει την ανακοίνωση – ντροπής που είχε εκδώσει η Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία παραβαίνοντας κάθε κώδικα ιατρικής δεοντολογίας, όπου σύστηνε στους παιδιάτρους όλης της χώρας να μην υπερτονίζουν τον κίνδυνο περικαρδίτιδας και μυοκαρδίτιδας στα παιδιά, άλλα να επικεντρώνονται αποκλειστικά στα οφέλη του εμβολιασμού!

Φαίνεται πως ένα ολόκληρο σύστημα φαρμακοεπαγρύπνησης τελεί υπό ελεγχόμενη ύπνωση, άλλα ακόμα και η αναφορά μιας παρενέργειας από έναν απλό πολίτη περισσότερο «εμποδίζεται» παρά ενθαρρύνεται. Είναι τρομακτικό αν αναλογιστεί κανείς πως μόλις το 10% των ανεπιθύμητων ενεργειών των σκευασμάτων αναφέρεται παγκοσμίως, και στην Ελλάδα το ποσοστό αυτό κυμαίνεται από το… 1% ως το 10%.

Κι όμως η φαρμακοεπαγρύπνηση είναι ζωτικής σημασίας ζήτημα, για λόγους καταγραφής και διερεύνησης, ώστε να αποδειχθεί πως τα φαρμακευτικά σκευάσματα είναι ασφαλή για τον πληθυσμό. Παρόλα αυτά, στην Ελλάδα του 2022, ο καθηγητής Κούβελας δικάζεται επειδή ζήτησε ακριβώς αυτό. Το επιστημονικά ορθό. Να γίνεται καταγραφή και διερεύνηση, ασχέτως αν υπάρχει συσχέτιση ή όχι με το εκάστοτε σκεύασμα.

Άραγε η επιστημονική κοινότητα είναι υπερήφανη για τα όσα περνάει ο καθηγητής Κούβελας..;

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Στο εδώλιο ο Δ. Κούβελας και η ελευθερία επιστημονικής άποψης – Αναβλήθηκε η δίκη, «εξαφανίστηκαν» οι μάρτυρες κατηγορίας!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.