ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο έλεος της κακοκαιρίας και πάλι σχολείο: Ξηλώθηκε η οροφή γυμναστηρίου στη Ζάκυνθο!

Άγιο είχαν οι μαθητές του 2ου γυμνασίου στη Ζάκυνθο, αφού η κακοκαιρία ξήλωσε την οροφή του γυμναστηρίου και ευτυχώς έπεσε σε διπλανό στενό.
Στο έλεος της κακοκαιρίας και πάλι σχολείο: Ξηλώθηκε η οροφή γυμναστηρίου στη Ζάκυνθο!

Αποκολλήθηκε οροφή στη Ζάκυνθο: Στο έλεος της κακοκαιρίας βρίσκεται για άλλη μια φορά ανοργάνωτη η χώρα, καθώς τα διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά, επηρεάζουν τη χώρα από τα δυτικά προς τα ανατολικά και έπληξαν με σφοδρότητα τη Δυτική Ελλάδα.

Σε μια πολύ δύσκολη μέρα για τη Ζάκυνθο, προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές στο οδικό δίκτυο, άλλα και σε σπίτια και καταστήματα. Όμως για ακόμη μια φορά κινδύνεψε η ζωή μαθητών από επικίνδυνες δομικές κατασκευές, που γίνονται παγίδες θανάτου με την πρώτη κακοκαιρία.

Συγκεκριμένα, στο 2ο και 3ο Γυμνάσιο Ζακύνθου, οι ισχυροί άνεμοι ξήλωσαν εντελώς τη στέγη του κλειστού γυμναστηρίου του σχολείου, με αποτέλεσμα να πέσει στο διπλανό στενό, έξω από το φράκτη του σχολείου.

Οι μαθητές είχαν άγιο…

Το ευτύχημα ήταν πως τη στιγμή που συνέβη η τρομακτική κατάρρευση, τα παιδιά δεν βρίσκονταν σε διάλειμμα, άλλα επίσης δεν περνούσε κανείς από το στενό που προσγειώθηκε η τεράστια οροφή. Παρόλα αυτά χτύπησε σταθμευμένα αυτοκίνητα και διπλανά σπίτια.

Παρόμοια συμβάντα σε σχολικές δομές, μοιάζουν να γίνονται ολοένα και συχνότερα, και θέτουν σοβαρό ζήτημα κατά πόσο υπάρχει σοβαρή μέριμνα από το Υπουργείο Παιδείας, για να ελέγχεται η ασφάλεια των δημόσιων κτηρίων που στεγάζονται οι μαθητές.

Η κα. Κεραμέως, αντί για αξιολόγηση σε σχολεία και εκπαιδευτικούς, θα ήταν προτιμότερο να προχωρήσει σε αξιολογήσεις των γερασμένων οικοδομημάτων, που σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνούν σε ηλικία κατασκευής τα 60 με 70 χρόνια.

Μετά τα θλιβερά φαινόμενα που παρατηρήθηκαν εντός του έτους σε σχολικά κτίρια, με καταρρεύσεις ψευδοροφών και σοβάδων, πλημμύρες προαυλίων και άλλων ατυχημάτων, τώρα έχουμε άλλη μια περίπτωση που μαθητές – πραγματικά – είχαν άγιο, και δεν συνέβη κάποιο μοιραίο γεγονός.

Την ίδια στιγμή είχαμε νεκρό στο νομό της πολύπαθης Ηλείας (που κάηκε για ακόμη μια φορά το καλοκαίρι), στην περιοχή του Βρανά Βαρθολομιού. Ένας 65χρονος που αγνοούνταν, ανασύρθηκε νεκρός από δυνάμεις της πυροσβεστικής. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για εκπαιδευτικό που το αυτοκίνητο του παρασύρθηκε από χείμαρρο.

https://youtu.be/Gc5k8_ZaJZE

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Στο έλεος της κακοκαιρίας και πάλι σχολείο: Ξηλώθηκε η οροφή γυμναστηρίου στη Ζάκυνθο!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.