ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο φως κομπίνες επιτήδειων σε Κερατσίνι-Θεσσαλονίκη

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί οκτώ περιπτώσεις εξαπάτησης πολιτών με τη συγκεκριμένη μέθοδο
Στο φως κομπίνες επιτήδειων σε Κερατσίνι-Θεσσαλονίκη

Ένας 37χρονος συνελήφθη στο Κερατσίνι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πατησίων, για απάτες κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, ο κατηγορούμενος, προσποιούμενος τον ενδιαφερόμενο ενοικιαστή, συναντήθηκε με ιδιοκτήτη διαμερίσματος και χωρίς αυτός να το αντιληφθεί, αφαίρεσε τα κλειδιά του διαμερίσματος.

Στη συνέχεια, εκμεταλλευόμενος την πρόσβασή του στο διαμέρισμα, ανήρτησε σε ιστοσελίδα αγγελία ενοικίασης του διαμερίσματος. Στους ενδιαφερόμενους ενοικιαστές έκλεινε ραντεβού και με το πρόσχημα της ενοικίασης του διαμερίσματος τούς αποσπούσε χρηματικά ποσά.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί οκτώ περιπτώσεις εξαπάτησης πολιτών με τη συγκεκριμένη μέθοδο.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Στο μεταξύ, και στη Θεσσαλονίκη συνελήφθη επ’ αυτοφώρω 47χρονη αλλοδαπή, που εξαπατούσε με πρόσχημα την ανάγκη χειρουργικής επέμβασης συγγενικού προσώπου του υποψήφιου θύματος.

Ωστόσο, η καταγγελία 69χρονης και η άμεση κινητοποίηση αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Χαριλάου-Ανάληψης έβαλαν τέλος στη δράση της.

Όπως προέκυψε, άγνωστος είχε τηλεφωνήσει στο σπίτι της ηλικιωμένης και υποστήριζε ψευδώς ότι η κόρη της χρήζει άμεσης χειρουργικής επέμβασης, γι’ αυτό και απαιτείται η καταβολή χρηματικού ποσού.

Η 47χρονη εντοπίστηκε το απόγευμα της Δευτέρας, όταν πήγε στο σπίτι της παθούσας για να παραλάβει το προσυμφωνηθέν χρηματικό ποσό.

Όπως διαπιστώθηκε, η ίδια εμπλέκεται σε άλλη μία υπόθεση εξαπάτησης ανυποψίαστης γυναίκας, από την οποία με την ίδια μεθοδολογία απέσπασε 10.000 ευρώ.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό τυχόν άλλων παθόντων.

ΠΗΓΗ:naftemporiki.gr

Στην Ολομέλεια της Βουλής η συμφωνία των Πρεσπών

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Στο φως κομπίνες επιτήδειων σε Κερατσίνι-Θεσσαλονίκη», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.