ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο ίδιο έργο θεατές: Μετά τις «λίστες» Πέτσα και Κικίλια, τώρα και «λίστα Πλεύρη» με εκατομμύρια προς ΜΜΕ!

Επιμένει σε τακτικές κατασπατάλησης του δημόσιου χρήματος η κυβέρνηση, αφού υπεγράφη νέα «λίστα Πλεύρη», για 4.960.000 ευρώ προς τους καναλάρχες.
Στο ίδιο έργο θεατές: Μετά τις «λίστες» Πέτσα και Κικίλια, τώρα και «λίστα Πλεύρη» με εκατομμύρια προς ΜΜΕ!

Λίστα Πλεύρη: Την ώρα που η κυβέρνηση χαρακτηρίζεται από πλήρη ασυνέπεια προς τη προστασία του απλού πολίτη, συνεχίζει να είναι συνεπέστατη στην τακτική της να μοιράζει ζεστό δημόσιο χρήμα στους καναλάρχες με λίστες για καμπάνιες «διαμόρφωσης θετικής πεποίθησης» για τον εμβολιασμό που κατά κάποιο… περίεργο τρόπο καταφέρνουν να επιδιώκουν και θετική πεποίθηση για το κυβερνών κόμμα.

Ενώ η ακρίβεια γονατίζει τα νοικοκυριά και το ΕΣΥ χρηματοδοτείται από… 100ευρα προστίμων σε ηλικιωμένους, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης (που έλεγε πως δεν μειώνεται ο ΕΦΚ γιατί θα ευνοηθούν οι… πλούσιοι, και οι φτωχοί – έτσι κι αλλιώς – δεν έχουν αυτοκίνητο) υπέγραψαν στις 22 Νοεμβρίου 2021, απόφαση για μια νέα καμπάνια «διαμόρφωσης θετικής πεποίθησης και ενεργού συμμετοχής των πολιτών στον εμβολιασμό έναντι του κορονοϊού COVID – 19».

Πρόκειται για δαπάνη της τάξεως των 4.960.000 ευρώ (4.000.000 συν 960.000 ευρώ ΦΠΑ) που απευθύνεται σε ΜΜΕ και ασφαλώς θα βαρύνουν τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Υγείας, και θα καλυφθεί με έκτακτη οικονομική ενίσχυση από τις πιστώσεις για δράσεις που σχετίζονται με την υλοποίηση μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κορονοϊό (Γενικές Κρατικές Δαπάνες) του Υπουργείου Οικονομικών.

Με πρόφαση την πανδημία, το θλιβερό «σίριαλ» κατασπατάλησης του δημόσιου χρήματος συνεχίζεται κανονικά. Και αξίζει να αναλογιστεί κανείς το ιλιγγιώδες ποσό που έχει δαπανηθεί συνολικά για τις (φιλοκυβερνητικές) καμπάνιες που δήθεν γίνονται για τον σκοπό της καταπολέμησης της πανδημίας, το οποίο ξεπερνά τα 45.000.000 ευρώ.

Θα έλεγε κανείς πως το νέο… πακέτο Πλεύρη, περισσότερο θυμίζει μια… ανήσυχη προετοιμασία για μια μακρά προεκλογική περίοδο, παρά ουσιαστική προσφορά στον αγώνα κατά του κορονοϊού. Μετά από 2 ολόκληρα χρόνια πανδημίας, ατελείωτων κυβερνητικών παλινωδιών, κατατρομοκράτησης των πολιτών από τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ κλπ., δεν έχουν μείνει περιθώρια πειθούς γιατί στέρεψαν από την αναξιοπιστία και την ιδιοτέλεια που αποπνέουν.

Έχουμε δεκάδες εκατομμύρια πεταμένα (για τους πολίτες) που εξυπηρετούν τους καναλάρχες και προσφέρουν πενιχρά αποτελέσματα, και από την άλλη έχουμε ένα ΕΣΥ υπό κατάρρευση που θα έπιανε τόπο ακόμα και το τελευταίο ευρώ ενός τέτοιου κονδυλίου. Οι συγκρίσεις είναι αναπόφευκτες.

Μετά τις «λίστες Πέτσα» και τη «λίστα Κικίλια», τώρα έρχεται και η «λίστα Πλεύρη» και φανερώνει μια κυβέρνηση που κυβερνά τη χώρα με λίστες ευνοούμενων, επενδύοντας στην επικοινωνία. Απέλπιδες (και εξαιρετικά κοστοβόρες για τον λαό) προσπάθειες, για να καλυφθεί η τραγική ανυπαρξία σχεδιασμού στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Στο ίδιο έργο θεατές: Μετά τις «λίστες» Πέτσα και Κικίλια, τώρα και «λίστα Πλεύρη» με εκατομμύρια προς ΜΜΕ!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.