ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο μικροσκόπιο της Ιεράς Συνόδου η συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου

Η συμφωνία του Αλέξη Τσίπρα με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για τις σχέσεις Kράτους - Εκκλησίας έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις στους θρησκευτικούς κόλπους, με αρκετούς ιερείς και μητροπολίτες να αντιδρούν
Στο μικροσκόπιο της Ιεράς Συνόδου η συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου
Στο μικροσκόπιο Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία θα συνεδριάσει την επόμενη Παρασκευή (16/11) θα τεθεί η συμφωνία Εκκλησίας – Πολιτείας για τον «εξορθολογισμό» των σχέσεων των δύο πλευρών.

«Κατά τη διάρκειά της Συνόδου, ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, θα πραγματοποιήσει εισήγηση με θέμα «Ενημέρωσις περί προτάσεως υπό της Ελληνικής Κυβερνήσεως επί του θέματος της Εκκλησιαστικής Περιουσίας». Μετά την εισήγηση θα ακολουθήσει συζήτηση επ’ αυτής» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Η συμφωνία του Αλέξη Τσίπρα με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για τις σχέσεις Kράτους – Εκκλησίας, η οποία ανακοινώθηκε την Τρίτη, έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις στους θρησκευτικούς κόλπους, με αρκετούς ιερείς και μητροπολίτες να αντιδρούν.

Αντιθέτως, όμως, τα πολιτικά κόμματα φαίνεται πως τάσσονται υπέρ της συμφωνίας, κάτι το οποίο αποτυπώθηκε και στη σχετική ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας.

ΠΗΓΗ:naftemporiki.gr

Κλασικός μαραθώνιος Αθήνας: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε όλη την διαδρομή

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Στο μικροσκόπιο της Ιεράς Συνόδου η συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.