ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο πάνθεον της πολιτικής μπήκε ο Γεωργιάδης: Ο κόσμος δεν βάζει βενζίνη γιατί έχει ψυχολογικά με το Ουκρανικό

Ο κόσμος έχει τα ψυχολογικά του λόγω του Ουκρανικού και γι' αυτό δεν ψωνίζει και δεν καταναλώνει, είπε ο μέγας αναλυτής Άδωνις Γεωργιάδης.
Στο πάνθεον της πολιτικής μπήκε ο Γεωργιάδης: Ο κόσμος δεν βάζει βενζίνη γιατί έχει ψυχολογικά με το Ουκρανικό

Μια νέα ιδιότητα του εμφάνισε ο πολυσχιδής Άδωνις Γεωργιάδης στον ελληνικό λαό, αφού πέρα από ακάματος χειροκροτητής της κυβέρνησης, επίδοξος μελλοντολόγος (πχ. είχε προβλέψει πως η ακρίβεια θα ήταν παροδικό φαινόμενο και θα τελείωνε τα Χριστούγεννα, και ότι τον Φλεβάρη θα είχαμε τελειώσει με την πανδημία), και ζηλευτός αθλητής κυβιστήσεων, τώρα αποκάλυψε πως είναι και «ψυχολόγος».

Ενώ η κοινωνία παραμιλά από την ακρίβεια (η οποία έχει κάνει την εμφάνιση της, μήνες πριν ξεκινήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία), ο υπουργός Ανάπτυξης εμφανίστηκε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» στον ΑΝΤ1 για να ρίξει όλες τις ευθύνες  στους «κακούς Ρώσους», να υπενθυμίσει πως είναι ευτύχημα που έχουμε τέτοια (υπέρ) κυβέρνηση στην Ελλάδα, να υπογραμμίσει πως δεν μένει κανένα πρόβλημα άλυτο, και να σημειώσει πως η μείωση της κατανάλωσης δεν οφείλεται στις εξωφρενικές τιμές της παραπαίουσας αγοράς, άλλα στο ότι οι καταναλωτές έχουν… τα ψυχολογικά τους.

Άδωνις Γεωργιάδης: «Ο πόλεμος φταίει για την πτώση της κατανάλωσης»

«Η μείωση της κατανάλωσης οφείλεται σε ψυχολογικούς λόγους. Όταν ακούς για πόλεμο κάθε μέρα στα κανάλια, σε όλον τον πλανήτη …  η κατανάλωση πέφτει. Τι κάνει ο άλλος; Μαζεύεται», είπε με αυτοπεποίθηση ο νέος Φρόυντ της πολιτικής.

Ασφαλώς ο Γιώργος Παπαδάκης δεν πίστευε αυτά που άκουγε (συνηθισμένο φαινόμενο μετά από τοποθετήσεις του Άδωνι) και ρώτησε τον υπουργό αν πιστεύει πως ο κόσμος δεν βάζει βενζίνη και δεν παίρνει πετρέλαιο για ψυχολογικούς λόγους και όχι γιατί – πολύ απλά – οι τιμές βρίσκονται στο ταβάνι.

«Η οικονομία είναι ψυχολογία», απάντησε με στόμφο ο ψυχαναλυτής Άδωνις Γεωργιάδης.

Εντωμεταξύ, μπορεί η κυβέρνηση εδώ και 2 χρόνια να έχει βάλει λουκέτο σε όλη τη χώρα με (αχρείαστα) πολύμηνα lockdown που διέλυσαν πολλές επιχειρήσεις, ή να καθιέρωσε μέτρα απαγόρευσης που έστειλαν την κατανάλωση στον καιάδα (πχ. click away, click in shop, κλείσιμο της εστίασης, αποκλεισμός των ανεμβολίαστων από εσωτερικούς χώρους κ.α.), άλλα μόλις σήμερα ανακάλυψε την ψυχολογία του καταναλωτή ο Άδωνις.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, ο πολίτης δεν περιορίζει την κατανάλωση του επειδή οι τιμές στα προϊόντα του super market, στη βενζίνη και στο ρεύμα έχουν εκτιναχθεί στα ύψη, άλλα επειδή βομβαρδίζεται η Ουκρανία…

Σε μια άλλη φάση της νέας παράστασης που έδωσε ο υπουργός, δήλωσε ότι: «Πρώτα απ’ όλα δεν κρυώνει ο κόσμος. Ο κόσμος έχει μια κυβέρνηση που είναι στο πλάι του συνεχώς. Μην ανησυχεί ο κόσμος, είναι δύσκολα τα πράγματα αλλά είμαστε από πάνω. Δεν βάλαμε εμείς τον Πούτιν να εισβάλλει στην Ουκρανία, μόνος του το έκανε. Αυτό έχει συνέπειες. Θα τις πληρώσουμε όλοι αναγκαστικά, Αφού έκανε πόλεμο τι να κάνουμε τώρα; Να πάω εγώ να πολεμήσω τον Πούτιν; Μπορώ;»

Ήδη από πέρυσι είναι δεκάδες οι άνθρωποι που βρήκαν τραγικό θάνατο από πρόχειρους ή επικίνδυνους τρόπους θέρμανσης, στη προσπάθεια τους να ζεσταθούν λίγο. Το «δεν κρυώνει ο κόσμος» είναι απλά εκτός τόπου και χρόνου, πέρα από το ότι δείχνει και απόλυτη απουσία ενσυναίσθησης. Το ότι… φταίει ο Πούτιν, για το ότι η κυβέρνηση δεν (τολμά να) βάζει πλαφόν στην ενέργεια και να μειώσει τον ΕΦΚ, είναι και αυτό ένα υπουργικό ανέκδοτο.

Το καλύτερο το άφησε για το τέλος ο υπουργός, λέγοντας πως «η κυβέρνηση θα τα καταφέρει όπως τα καταφέραμε και με την πανδημία».

Εκεί είναι που σίγουρα οι τηλεθεατές θα ένοιωσαν έντονη την επιθυμία να τραγουδήσουν μπροστά από την τηλεόραση το «έχετε γεια βρυσούλες»…

 

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Στο πάνθεον της πολιτικής μπήκε ο Γεωργιάδης: Ο κόσμος δεν βάζει βενζίνη γιατί έχει ψυχολογικά με το Ουκρανικό», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.