ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο Βέλγιο «ξεψαχνίζουν» άμεσα το Qatar Gate και στην Ελλάδα ξεκινούν αστυνομικές έρευνες για τις υποκλοπές μετά από 9 μήνες!

Υποκλοπές: Εννέα ολόκληρους μήνες μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου, δόθηκε εισαγγελική εντολή για αστυνομικές έρευνες σε σπίτια και εταιρείες
Στο Βέλγιο «ξεψαχνίζουν» άμεσα το Qatar Gate και στην Ελλάδα ξεκινούν αστυνομικές έρευνες για τις υποκλοπές μετά από 9 μήνες!

Σκάνδαλο – Υποκλοπές: Την ώρα που παρακολουθούμε τους συνταγματικούς θεσμούς του Βελγίου να ενεργούν και να ξεψαχνίζουν το σκάνδαλο Qatar Gate με αστραπιαία ταχύτητα, στον «πλανήτη» Ελλάδα τα σκάνδαλα αφήνονται να… ωριμάσουν σαν το παλιό «καλό» κρασί. Έχουν περάσει εννέα ολόκληροι μήνες από τότε που αποκαλύφθηκε πως το κινητό του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη παρακολουθείτο από το παράνομο και κακόβουλο λογισμικό Predator.

Επί δύο μήνες παρέμενε στα αζήτητα στα γραφεία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών η πρώτη δικογραφία που είχε σχηματιστεί στα μέσα του περασμένου Απριλίου για την παρακολούθηση του κινητού του δημοσιογράφου και στην συνέχεια η έρευνα ανατέθηκε σε μια απλή πταισματοδίκη, παρά το ότι επρόκειτο για υπόθεση μείζονος δημόσιου ενδιαφέροντος.

Και τώρα, εννέα μήνες μετά το πρώτο ξέσπασμα της δυσώδους υπόθεσης και αφού το σκάνδαλο των υποκλοπών έχει απλωθεί στα «μανταλάκια» όλου του Δυτικού κόσμου, σήμερα ξεκινούν έρευνες σε σπίτια και εταιρείες που σχετίζονται με το κακόβουλο λογισμικό Predator. Ειδικότερα, όπως αναφέρει η «Καθημερινή», ξεκινούν να γίνονται έρευνες από την ΕΛΑΣ σε σπίτια προσώπων και εγκαταστάσεις εταιρειών που κατά οιονδήποτε τρόπο εμπλέκονται στην υπόθεση του λογισμικού Predator.

Η εντολή προς την αστυνομία για τις έρευνες σύμφωνα με την ίδια πηγή, δόθηκε από την εισαγγελία πρωτοδικών, που χειρίζεται την υπόθεση των παρακολουθήσεων. Εντωμεταξύ η Βελγική αστυνομία, δύο – μόλις – μέρες μετά την αποκάλυψη του Qatar Gate, έκανε αιφνιδιαστική έφοδο μέχρι και στο Ευρωκοινοβούλιο!

Τα ερωτήματα είναι αναπόφευκτα και υποβάλλονται από την κοινή λογική. Γιατί περίμεναν τόσο καιρό για να δοθεί εντολή για έρευνα, ενώ είχε αρχίσει να αποκαλύπτεται εδώ και πέντε μήνες πως βρισκόταν υπό παρακολούθηση σχεδόν όλο το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης και οι αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων; Τι λογική έχει μια τέτοια έρευνα μετά από τόσους μήνες, ένα χρονικό διάστημα – δηλαδή – που παρείχε την δυνατότητα να εξαφανίσει κάθε στοιχείο με όλη την άνεση του, ο οποιοσδήποτε εμπλεκόμενος;

Με κάτι τέτοιες κινήσεις, ο βασικός πυλώνας της Δημοκρατίας, η Δικαιοσύνη, φαίνεται άκρως φοβική και απρόθυμη στα μάτια της κοινής γνώμης. Και ο τελευταίος πολίτης καταλαβαίνει πως αυτή η τραγικά καθυστερημένη παρέμβαση φαντάζει περισσότερο ως επικοινωνιακή παρωδία, παρά προσφέρει κάτι το ουσιαστικό στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για μήνες να έχει απλώσει την σκιά του «απόρρητου» πάνω από το σκάνδαλο και να διαλέγει την φυγή από την Βουλή παρά να δίνει απαντήσεις στον Ελληνικό λαό, και με την Δικαιοσύνη να μένει θεατής των εξελίξεων για τόσο καιρό, δημιουργείται η εντύπωση πως η Δημοκρατία όχι μόνο πάσχει βαριά στη χώρα μας, άλλα βρίσκεται σε «κώμα».

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Στο Βέλγιο «ξεψαχνίζουν» άμεσα το Qatar Gate και στην Ελλάδα ξεκινούν αστυνομικές έρευνες για τις υποκλοπές μετά από 9 μήνες!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.