ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στόλτενμπεργκ:Ανησυχία του ΝΑΤΟ για την ένταση στο Αιγαίο

«Γνωρίζουμε τις διαφορές μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Είναι και οι δύο πολύτιμοι σύμμαχοι» ανέφερε μεταξύ άλλων
Στόλτενμπεργκ:Ανησυχία του ΝΑΤΟ για την ένταση στο Αιγαίο

Ανησυχία για τις εντάσεις που έχουν δημιουργηθεί στο Αιγαίο, μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ,αισθάνεται το ΝΑΤΟ σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο γενικός γραμματέας Γενς Στόλτενμπεργκ, μιλώντας στο Αθηναϊκό Μακεδονικό πρακτορείο ειδήσεων.

Ο κ.Στόλτενμπεργκ αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις διατύπωσε την ανησυχία του ΝΑΤΟ, για την ένταση που επικρατεί στο Αιγαίο, ωστόσο όπως είπε αναγνωρίζει την επαφή της Ελλάδας με την Τουρκία και εξέφρασε την ελπίδα πως «οι διαφορές να αντιμετωπισθούν με πνεύμα διαλόγου και συνεργασίας (..) στο πνεύμα των σχέσεων καλής γειτονίας».

Πιο συγκεκριμένα ανέφερε:

«Γνωρίζουμε τις διαφορές μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Είναι και οι δύο πολύτιμοι σύμμαχοι. Και οι δύο συμβάλλουν στη συλλογική μας άμυνα και στην ασφάλεια. Ως εκ τούτου, χαιρετίζω ιδιαίτερα το γεγονός ότι υπάρχει άμεση επαφή μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας για την αντιμετώπιση αυτών των θεμάτων. Γνωρίζω ότι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας και ο πρωθυπουργός της Τουρκίας μίλησαν μαζί», ενώ πρόσθεσε:

«Το ΝΑΤΟ αποτελεί φόρουμ που φέρνει κοντά την Ελλάδα και την Τουρκία. Για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια της Συνόδου των υπουργών Εξωτερικών πριν από μία εβδομάδα στις Βρυξέλλες, συναντήθηκαν οι υπουργοί Εξωτερικών της Τουρκίας και της Ελλάδας. Ενθαρρύνω αυτό το είδος άμεσου διαλόγου και πραγματικά ελπίζω ότι οι διαφορές μπορούν να αντιμετωπιστούν με πνεύμα διαλόγου και συνεργασίας για να λύσουμε τις διαφορές που γνωρίζουμε ότι υπάρχουν μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Στόλτενμπεργκ:Ανησυχία του ΝΑΤΟ για την ένταση στο Αιγαίο», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Σία Ανδρικάκη

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.