ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στον αέρα οι εξετάσεις των υποψήφιων οδηγών

Σε πενθήμερη αποχή βρίσκεται από χθες Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου έως και τις 22 Φεβρουαρίου η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας (ΟΣΥΑΠΕ), με αποτέλεσμα να βρίσκονται στον αέρα οι εξετάσεις των υποψήφιων οδηγών. Η αποχή αφορά όλους τους υπαλλήλους των Περιφερειών της χώρας, που είναι ενταγμένοι στα Μητρώα Εξεταστών υποψηφίων οδηγών και ως εκ τούτου καλύπτονται...
Στον αέρα οι εξετάσεις των υποψήφιων οδηγών

Σε πενθήμερη αποχή βρίσκεται από χθες Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου έως και τις 22 Φεβρουαρίου η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας (ΟΣΥΑΠΕ), με αποτέλεσμα να βρίσκονται στον αέρα οι εξετάσεις των υποψήφιων οδηγών.

Η αποχή αφορά όλους τους υπαλλήλους των Περιφερειών της χώρας, που είναι ενταγμένοι στα Μητρώα Εξεταστών υποψηφίων οδηγών και ως εκ τούτου καλύπτονται συνδικαλιστικά από την ΟΣΥΑΠΕ.

«Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κατέθεσε μετά από μήνες ένα νομοσχέδιο, στο οποίο δεν έχει λάβει υπόψη του καμιά θέση, καμιά πρότασή μας, εκτός από ζητήματα, που σχετίζονται με την απαίτησή μας για διαφάνεια.

Το μόνο, που “λύνει” προσωρινά είναι η πληρωμή των οφειλόμενων δεδουλευμένων ποσών της αποζημίωσης των συναδέλφων, την οποία στη συνέχεια καταργεί, παρά το γεγονός ότι οι εξετάσεις οδήγησης αποτελούν “ειδικό” έργο που δεν αοτελεί αρμοδιότητα ενταγμένη στα καθήκοντα δουλειάς των υπαλλήλων, στις θέσεις στις οποίες έχουν τοποθετηθεί» αναφέρει η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

Τα ζητήματα για τα οποία διαμαρτύρονται

  • Οι πρακτικές εξετάσεις των 74ρηδων, οι οποίοι υποχρεούνται να ανανεώσουν την άδεια οδήγησής τους
  • Η αύξηση των παραβόλων που οδηγεί, όπως λένε, σε αύξηση των ασφαλίστρων, που θα μετακυλήσουν στους υποψηφίους οδηγούς κλπ
  • Η ιδιωτικοποίηση του έργου των εξετάσεων, αφού, σύμφωνα με την ΟΣΥΑΠΕ δεν ξεκαθαρίζει ότι οι ειδικές δοκιμασίες του δεύτερου σταδίου για την απόδειξη των δεξιοτήτων οδήγησης των υποψήφιων οδηγών ή των οδηγών, θα διενεργούνται σε διαμορφωμένους χώρους ή σε πίστες εκπαίδευσης δημόσιων φορέων.
  • Ο δημόσιος χαρακτήρας του έργου των εξετάσεων που δεν διασφαλίζεται και η οδική ασφάλεια
  • Η αποζημίωση για το λεγόμενο «βοηθητικό έργο» των εξετάσεων, στους υπαλλήλους, που το εκτελούν.

ΠΗΓΗ:newsbeast.gr

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Στον αέρα οι εξετάσεις των υποψήφιων οδηγών», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.