ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στρατιωτική θητεία: «Κλειδώνει» η αύξηση – Τόσο θα υπηρετείς στον στρατό ξηράς (vid)

Στους 12 μήνες η θητεία στον στρατό ξηράς, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο υποχρεωτικής στράτευσης στην ηλικία των 18 ετών.
Στρατιωτική θητεία: «Κλειδώνει» η αύξηση – Τόσο θα υπηρετείς στον στρατό ξηράς (vid)

Στρατιωτική θητεία: Την Κυριακή (13/9) από τη Θεσσαλονίκη ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο θέμα της στρατιωτικής θητείας και κάποιες σημαντικές αλλαγές που επίκειται να γίνουν.

Οι εξελίξεις είναι άμεσες μάλιστα και σύμφωνα με πληροφορίες η αύξηση της θητείας στον στρατό ξηράς αυξάνεται κατά τρεις μήνες.

Δηλαδή από τους 9 μήνες που είναι τώρα, να πάει στους 12 έτσι ώστε να εξισωθεί με τα υπόλοιπα σώματα. Άρα να φτάσει τη διάρκεια θητείας που ισχύει τώρα σε πολεμικό ναυτικό και πολεμική αεροπορία.

Οι αλλαγές θα έχουν άμεση εφαρμογή και αναμένεται να επισημοποιηθούν τις επόμενες ημέρες, έχοντας μάλιστα και μίνι αναδρομική ισχύ. Για όσους δηλαδή κατετάγησαν πριν από λίγες μέρες στον στρατό ξηράς.

Επόμενο σημαντικό θέμα που θα συζητηθεί θα είναι η υποχρεωτική στράτευση στην ηλικία των 18 ετών, όπως δηλαδή εφαρμόζεται στην Κύπρο και το Ισραήλ.

Οι παραπάνω αλλαγές έχουν να κάνουν με την προκλητική στάση της Τουρκία προς την χώρα μας.

Στρατιωτική θητεία: Δείτε το ρεπορτάζ με τις αλλαγές στον στρατό

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Στρατιωτική θητεία: «Κλειδώνει» η αύξηση – Τόσο θα υπηρετείς στον στρατό ξηράς (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.