ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στρατιωτική θητεία: Προχωράει το πλάνο για «φινλαδικό μοντέλο» – Πόσο θα υπηρετούμε και πώς πλέον

Θητεία - ευκαιρία με φινλανδικό μοντέλο υιοθετεί ο Ελληνικός Στρατός.
Στρατιωτική θητεία: Προχωράει το πλάνο για «φινλαδικό μοντέλο» – Πόσο θα υπηρετούμε και πώς πλέον

Στρατιωτική θητεία: Σε υψηλή προτεραιότητα μπαίνει το θέμα της θητείας, με την Κυβέρνηση να προαγγέλλει, την υιοθέτηση του «φινλανδικού μοντέλου». Τι σημαίνει αυτό.

Όπως εξήγησε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, η φινλανδικού τύπου στρατιωτική θητεία είναι μια θητεία σχετικά μικρή χρονικά, με πολύ όμως σοβαρό κύκλο εκπαίδευσης της τάξεως των μηνών.

Μιλάμε για θητείες που υπολείπονται μερικές φορές και των εννέα μηνών. Σε μερικές όμως περιπτώσεις στελεχών μπορεί και να τον υπερβαίνουν. Λίγοι μήνες, σκληρής εκπαίδευσης όμως, όχι αγγαρείας. Όχι σκοπιάς, εκπαίδευσης. Βαριάς εκπαίδευσης», είπε χαρακτηριστικά ο κύριος Δένδιας.

Ταυτόχρονα προκρίνεται η λογική της παράλληλης επετηρίδας ώστε αξιωματικοί των ενόπλων δυνάμεων να μην αποστρατεύονται αλλά να απασχολούνται σε άλλους σημαντικούς τομείς.

Παρακάτω οι καλεσμένοι του Open, Στράτος Παπαδημητρίου και ο Σπύρος Μπελεγράντης, μίλησαν για τις εξελίξεις με τις επιθέσεις των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα, αλλά και για το πώς θα εφαρμοστεί το νέο μοντέλο στρατιωτικής θητείας, που εξετάζει η Ελλάδα.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Στρατιωτική θητεία: Προχωράει το πλάνο για «φινλαδικό μοντέλο» – Πόσο θα υπηρετούμε και πώς πλέον», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.