ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στρατός: Αυτές τις αλλαγές ετοιμάζει το Πεντάγωνο

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα «Θητεία-Ευκαιρία» που ανακοίνωσε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας.
Στρατός: Αυτές τις αλλαγές ετοιμάζει το Πεντάγωνο

Στρατός: Στον εκσυγχρονισμό της στρατιωτικής θητείας μέσω του προγράμματος στοχεύει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Όπως αναφέρουν τα Παραπολιτικά, σκοπός είναι μέσα από την αξιοποίηση των υφιστάμενων δυνατοτήτων, την πλήρη εκμετάλλευση της τεχνολογίας και τη σύνδεση του χρόνου της θητείας να μη θεωρείται από τους στρατεύσιμους χάσιμο χρόνου, αλλά μια ευκαιρία για να λάβουν περαιτέρω εκπαίδευση και να αναπτύξουν νέες δεξιότητες.

Μάλιστα, με το πέρας της θητείας τους θα έχουν και τις απαραίτητες πιστοποιήσεις, οι οποίες θα μπορούν να αξιοποιηθούν μετέπειτα στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Φυσικά, σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να αλλοιωθεί ο χαρακτήρας της στρατιωτικής εκπαίδευσης.

Άλλωστε, αυτός είναι και ο πρώτος πυλώνας του νέου προγράμματος. Όμως, παράλληλα θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα οριζόντιων και κάθετων δεξιοτήτων.

Αρχικά, θα επιδιωχθεί να εξοικονομηθεί χρόνος από την εκπαίδευση επί του πεδίου, αξιοποιώντας τα νέα μέσα για τη διδακτέα ύλη των στρατιωτικών αντικειμένων και με εξέταση των οπλιτών επί των θεωρητικών αντικειμένων.

Ταυτόχρονα, οι οριζόντιες δεξιότητες θα αφορούν το σύνολο των οπλιτών, με στόχο την αναβάθμιση των ψηφιακών δεξιοτήτων και τη διαχείρηση έκτακτων αναγκών, ενώ εξετάζεται και η εκπαίδευση για παροχή πρώτων βοηθειών, η εκμάθηση ξένων γλωσσών κ.α

Ο τρίτος πυλώνας του νέου προγράμματος θα έχει εθελοντικό χαρακτήρα, με τους στρατεύσιμους να έχουν τη δυνατότητα να φοιτήσουν στα Κέντρ Διά Βίου Μάθησης των Ενόπλων Δυνάμεων, τα οποία είναι έτοιμα και μένει μόνο να λειτουργήσουν.

Μάλιστα, η εκπαίδευση των στρατεύσιμων θα συνδέεται και με τα ΙΕΚ.

BOMBA! HΡΘΕ ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΔΩΡΑ!

Στρατός: Πριν από δέκα μέρες ράγισαν καρδιές στο Πεντάγωνο για τους δύο πιλότους

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Στρατός: Αυτές τις αλλαγές ετοιμάζει το Πεντάγωνο», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ιωσήφ Σηφάκης

«Κάνε το χόμπι σου επάγγελμα… και δε θα δουλέψεις ποτέ». Πόσες και πόσες φορές έχουμε ακούσει αυτή την έκφραση και κάπως έτσι κινήθηκα και εγώ. Από το τμήμα Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών μηχανικών στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ και πλέον στο sportime.gr με στόχο την παρουσίαση των ειδήσεων με ενδιαφέρον, αξιόπιστο και αμερόληπτο τρόπο.