ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Super Market: Τρομερές ανατιμήσεις – Δείτε ποια προϊόντα θα εκτοξευθούν

Προ των πολλών είναι οι αυξήσεις «φωτιά» σε διάφορα προϊόντα.
Super Market: Τρομερές ανατιμήσεις – Δείτε ποια προϊόντα θα εκτοξευθούν

Super Market: Η ακρίβεια βαράει «κόκκινο» και όπως όλα δείχνουν θα υπάρξουν νέες ανατιμήσεις «φωτιά» και πολλά είναι τα προϊόντα που θα εκτοξευθούν.

Οι καταναλωτές βλέπουν ήδη αυξήσεις σε πολλά βασικά προϊόντα στα Σούπερ Μάρκετ, όμως τον Σεπτέμβριο θα γίνουν ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα με τους νέους τιμοκαταλόγους που φτάνουν από τους προμηθευτές.

Χαρακτηριστικό είναι πως σύμφωνα με το e-Καταναλωτής που δείχνει όλα τα στοιχεία, αλεύρι για όλες τις χρήσεις σε συσκευασία ενός κιλού από το 1,28 ευρώ που πωλούνταν το Μάρτιο, πλέον υπάρχει αύξηση κοντά στο 20% αγγίζοντας το 1,86 ευρώ.

Ιδιαίτερα υψηλή είναι πλέον η τιμή ακόμα και στο φρέσκο γάλα που από 1,38 ευρώ έχει εκτοξευθεί στα 1,82 ευρώ, ένα πακέτο μακαρόνια 500 gr που πριν πέντε μήνες στοίχιζε 97 λεπτά πλέον πωλείται προς 1,20 € σημειώνοντας αύξησης 23,7%.

Το ίδιο συμβαίνει και με το ψωμί για τοστ, που αγγίζει πλέον τα 2,20 ευρώ για συσκευασία 500 γρ., αύξηση 18,9% σε σχέση με το Μάρτιο.

Μετά τις διακοπές του καλοκαιριού, αναμένεται να υπάρξουν ακόμα μεγαλύτερες ανατιμήσεις που σε πολλά βασικά προϊόντα θα ξεπερνούν και το 20%.

Μερικά παραδείγματα είναι η αύξηση εως και 20% σε κρουασάν, τσουρέκια και κέικ, 12% στα τυριά, σαπούνια και υγρά πιάτων θα αυξηθούν κατά 9%, ενώ ζυμαρικά και καθαριστικά, μαλακτικά ρούχων θα δουν αύξηση τιμής εως και 8%.

Τέλος, το ρύζι και το βούτυρο αναμένεται και αυτά να αυξηθούν με τη σειρά τους έως και 5%.

Η ακρίβεια χτυπάει πλέον κόκκινο και βάζει εμπόδια στην επιβίωση των Ελλήνων που μέρα με την ημέρα βλέπουν τα πάντα γύρω τους να ακριβαίνουν τη στιγμή που οι μισθοί παραμένουν στα… πατώματα!

Η Ελληνική Κυβέρνηση με τους χειρισμούς της έχει καταφέρει να οδηγήσει τους Έλληνες καταναλωτές σε οικονομικό αδιέξοδο τη στιγμή που και οι μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ κρύβονται πίσω από τον πόλεμο στην Ουκρανία, ο οποίος και αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για την εκτόξευση των τιμών.

Ειδήσεις σήμερα

Βίντεο τρόμο από προσγείωση AirBus στη Σκιάθο!

Βασίλης Τσιάρτας: «Ο Πακιστανός τη σκότωσε για το Κοράνι – Θα το πούμε χριστιανοκτονία;»

Pass Ακρίβεια: Ετοιμάζεται νέο επίδομα για ανατιμήσεις

 




Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Super Market: Τρομερές ανατιμήσεις – Δείτε ποια προϊόντα θα εκτοξευθούν», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.