ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συμμορία σκληρών κακοποιών πίσω από το μαχαίρωμα του 27χρονου στο κέντρο της Αθήνας

ΟΙ συμμορίες χρησιμοποιούν το άβατο των Εξαρχείων όπου υπάρχει έλλειψη αστυνόμευσης προκειμένου να σβήνουν τα ίχνη τους μετά από κάθε ενέργεια - Κερδίζει τη μάχη για τη ζωή ο 27χρονος που τον μαχαίρωσαν για να του αρπάξουν έναν χαρτοφύλακα
Συμμορία σκληρών κακοποιών πίσω από το μαχαίρωμα του 27χρονου στο κέντρο της Αθήνας

Μια από τις πολλές συμμορίες που τους τελευταίους μήνες δρουν στην περιοχή του κέντρου και των Εξαρχείων είναι αυτή που επιτέθηκε στον 27χρονο σύμβουλο επιχειρήσεων και τον τραυμάτισε σοβαρά στο στήθος. Πρόκειται σύμφωνα με πληροφορίες για μια «σκληρή» ομάδα με αρχηγό έναν ανοικτόχρωμο άντρα πιθανότατα Αλβανό και επιχειρησιακά στελέχη από την Ασία και την Αφρική. Οι συγκεκριμένοι χρησιμοποιούν το άβατο των Εξαρχείων όπου υπάρχει έλλειψη αστυνόμευσης προκειμένου να σβήνουν τα ίχνη τους μετά από κάθε ενέργεια. Ο 27χρονος που νοσηλεύεται στον Ερυθρό Σταυρό όλα δείχνουν ότι ευτυχώς κερδίζει τη μάχη για τη ζωή του. 

Από τις αρχές Αυγούστου μέχρι σήμερα στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων έχουν σημειωθεί περισσότερες από 30, με θύματα πολλές φορές δικηγόρους οι οποίοι φεύγουν αργά από τα γραφεία τους. Ένας από αυτούς, μιλώντας στο protothema περιέγραψε το σκηνικό του τρόμου.

Σύμφωνα με το ενημερωτικό σημείωμα της αστυνομίας «δικηγόρος (σ..σ αναφέρεται στο όνομά του), βρισκόταν στο επί της οδού (σ.σ αναφέρεται στην οδό) δικηγορικό γραφείο του 4ου ορόφου όταν αντελήφθη τρεις άγνωστους δράστες να έχουν εισέλθει σε αυτό και μάλιστα αναγκάστηκε να εμπλακεί με τον έναν εξ αυτών, απωθώντας τον έξω από την κρεβατοκάμαρα και να κλειδώσει την πόρτα για να προφυλαχθεί από τους δράστες, καλώντας από το κινητό του τηλέφωνο την αστυνομία.

Καταφθάνοντας στο σημείο οι αστυνομικοί αναγκάστηκαν να σπάσουν την πόρτα και να εισέλθουν εντός του γραφείου αφού ο παθών ήταν κλειδωμένος στην κρεβατοκάμαρα και οι δράστες που ήταν ακόμη εντός, ακούγοντας τους αστυνομικούς να φωνάζουν, διέφυγαν βγαίνοντας από το παράθυρο της κουζίνας καταρριχώμενοι από σωλήνα υδρορροής την οποία χρησιμοποίησαν για να εισέλθουν σε αυτό».

«Με ψέκασε με σπρέι και έβαλε το αυτί του στο στόμα μου, να δει αν κοιμόμουν βαθιά»

«Κοιμόμουν και ξύπνησα όταν διαπίστωσα ότι ένα άτομο βρισκόταν από πάνω από το κεφάλι μου. Με ψέκασε με σπρέι και στη συνέχεια έβαλε το αυτί του στο στόμα μου για να δει αν κοιμόμουν βαθιά. Ήρθαμε μύτη με μύτη, όμως προσπάθησα να διατηρήσω την ψυχραιμία μου και έκανα ότι κοιμάμαι. Μόλις τον είδα να σηκώνεται, στάθηκα στο ένα χέρι και του έριξα μια δυνατή κλωτσιά στο πρόσωπο. Στη συνέχεια όρμησα πάνω του, τον χτύπησα και τον πέταξα έξω από το υπνοδωμάτιο μου. Το μισό του σώμα ήταν έξω, τον ξαναχτύπησα και κατάφερα να τον κλείσω έξω και να κλειδώσω την πόρτα. Στη συνέχεια κάλεσα την αστυνομία και μέσα σε λίγα λεπτά, οι αστυνομικοί που έφθασαν έσπασαν την πόρτα και μπήκαν μέσα. Όμως οι δράστες κατάφεραν να διαφύγουν», περιγράφει ο δικηγόρος ο οποίος λέει πως πλέον η κατάσταση στο κέντρο θυμίζει εμπόλεμη ζώνη. Ναρκωτικά, πορνεία, ληστείες. Εν ψυχρώ, σπάνε τα τζάμια των αυτοκινήτων και αρπάζουν ό,τι βρουν, πολίτες ξυλοκοπούνται άγρια ενώ γυναίκες δέχονται σεξουαλικές επιθέσεις από αλλοδαπούς. «Πριν μερικές εβδομάδες ήμουν στο μπαλκόνι και πότιζα όταν άκουσα μια κοπέλα να φωνάζει και να καλεί σε βοήθεια. Κοίταξα στο δρόμο και είδα ένα κοριτσάκι 15-16 ετών το οποίο το είχαν περικυκλώσει αλλοδαποί και του τραβούσαν τα ρούχα. Της είχαν σκίσει το μπλουζάκι που φορούσε. Αμέσως άρχισα να φωνάζω, μαζεύτηκε κόσμος και κυνήγησαν τους δράστες. Καλέσαμε ασθενοφόρο και μετέφερε το παιδί στο νοσοκομείο. Έτρεμε και έκλαιγε. Είχε υποστεί πολύ ισχυρό σοκ», είπε.
ΠΗΓΗ: protothema.gr

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Συμμορία σκληρών κακοποιών πίσω από το μαχαίρωμα του 27χρονου στο κέντρο της Αθήνας», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.