ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνάντηση Κοτζιά-Ζάεφ: Ζωτικής σημασίας ο αμοιβαία αποδεκτός συμβιβασμός

«Θέλουμε να συνεχίσουμε να βελτιώνουμε τις διμερείς σχέσεις, να τις καλλιεργούμε και να τις βελτιώνουμε», ανέφερε ο Ζόραν Ζάεφ.
Συνάντηση Κοτζιά-Ζάεφ: Ζωτικής σημασίας ο αμοιβαία αποδεκτός συμβιβασμός

Επιτακτική κρίνεται η ανάγκη να βρεθεί ένας αμοιβαία αποδεκτός συμβιβασμός, τόνισε τόσο ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς όσο και ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ στη συνάντησή τους την Παρασκευή.

«Η συνάντηση με τον Νίκο Κοτζιά συμπίπτει με μια εξαιρετικά θετική χρονική συγκυρία, όπου αναμένονται μακροχρόνιες λύσεις για διμερή ζητήματα στην περιοχή, υπό το πρίσμα των προσδοκιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης» τόνισε ο Πρωθυπουργός των Σκοπίων και συμπλήρωσε:

«Το επίκεντρο των συνομιλιών μας πρέπει να είναι το μέλλον μεταξύ των δύο χωρών. Πρέπει να είμαστε αποφασιστικοί, και να λάβουμε μέτρα που θα μας οδηγήσουν πιο κοντά στη λύση του μόνο ανοιχτού ζητήματος μεταξύ των δύο εθνών μας. Είμαι πεπεισμένος ότι αυτή η προσέγγιση θα οδηγήσει σε μια λύση που θα δώσει πολλές αποδεκτές πλευρές στα θεσμικά όργανα και των δύο χωρών, καθώς και στην αντιπολίτευση, που θα την δεχθούν ως μια αξιοπρεπή λύση τόσο για τη ‘’Δημοκρατία της Μακεδονίας’’ όσο και για τη Δημοκρατία της Ελλάδας».

Από την πλευρά του ο Νίκος Κοτζιάς δήλωσε:

«Σήμερα κάναμε βήματα (…) σε μεγάλο βαθμό έχουμε συμφωνήσει τι θέλουμε για το μέλλον».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Συνάντηση Κοτζιά-Ζάεφ: Ζωτικής σημασίας ο αμοιβαία αποδεκτός συμβιβασμός», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.