ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα αίσχη των lockdown της Κίνας εκθείασε ο Γ. Παυλάκης: «Μη δυσφημείτε τους Κινέζους – Τα κάνουν για λόγους προφύλαξης»

Τα υγειονομικά στρατόπεδα συγκέντρωσης και η υπέρμετρη βία κατά των πολιτών, είναι αναγκαία μέσα «προφύλαξης» σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Παυλάκης.
Τα αίσχη των lockdown της Κίνας εκθείασε ο Γ. Παυλάκης: «Μη δυσφημείτε τους Κινέζους – Τα κάνουν για λόγους προφύλαξης»

Μέχρι και ο Άρης Πορτοσάλτε και ο Δημήτρης Οικονόμου σήκωσαν τα χέρια ψηλά με όσα εκστόμισε σήμερα στο ΣΚΑΪ ο γιατρός – ερευνητής από τις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης που εκθείασε την υγειονομική τρομοκρατία και τα φαινόμενα αίσχους που λαμβάνουν χώρα στην Κίνα.

«Υπάρχουν ορισμένες φωνές που προσπαθούν να βάλουν μια λογική στο θέμα της Κίνας. Στην Ελλάδα υπάρχει μια υστερία και δυσφήμιση των Κινέζων χωρίς λόγο. Δεν θα μας βγει σε καλό να δυσφημούμε τους Κινέζους, να επαναλαμβάνουμε ψέματα και πολλές δηλώσεις. Οι Κινέζοι δεν τυραννάνε τους πολίτες τους, τους προφυλάσσουν», υποστήριξε αρχικά ο Γιώργος Παυλάκης.

Ο Άρης Πορτοσάλτε αντέτεινε πως στη Δύση καλώς ή… κακώς υπάρχει ελευθερία έκφρασης και κριτικής, και ισχυρίστηκε πως η έξαρση στην Κίνα παρατηρείται μάλλον διότι δεν είναι… αποτελεσματικά τα κινέζικα εμβόλια. Ενώ στην Ευρώπη και στην Ελλάδα που είναι… «αποτελεσματικά», φτάσαμε στο σημείο οι πλήρως εμβολιασμένοι διασωληνωμένοι να είναι πάνω από το 40% στις ΜΕΘ των νοσοκομείων.

Ο Δημήτρης Οικονόμου έδειξε στον κ. Παυλάκη ένα βίντεο όπου ένας κινέζος αστυνομικός πατά έναν πολίτη στο κεφάλι, διότι δεν συμμορφώθηκε με τους περιορισμούς. Ο Γιώργος Παυλάκης απάντησε: «Εντάξει τώρα, δεν ξέρετε αν αυτός ο άνθρωπος… Πρώτον δεν είναι Κινέζος, δεν ξέρουν να του μιλήσουν».

Δηλαδή κατά τον κ. Παυλάκη, το πάτημα στο κεφάλι είναι θεμιτό, αν τυχόν και προκύψει πρόβλημα… συνεννόησης. Αν συνειδητοποιήσει κανείς, πως «ειδικοί» σαν τον κ. Παυλάκη είναι που συνόδευσαν τον ελληνικό λαό στην ενημέρωση του κατά τη διετία της πανδημίας, δεν μπορεί παρά να φρίξει.

Ένας «γιατρός» που έχει εδώ και καιρό απολέσει οποιοδήποτε γνώρισμα διακρίνει το λειτούργημα ενός πραγματικού ιατρού, εκθειάζει μια απάνθρωπη υγειονομική χούντα, συμπεριφέρεται σα να συμφωνεί απόλυτα με τα πατήματα των κεφαλιών, τις «δαγκάνες», τους αναγκαστικούς ψεκασμούς, τις θανατώσεις ζώων, τις απομακρύνσεις παιδιών από τις οικογένειες τους.

Και το εγκώμιο αυτής της αισχρής υγειονομικής δικτατορίας, πλέκεται «στον αέρα», στην εκπομπή ενός ελληνικού καναλιού που μεταδίδεται σε οικογένειες, σε παιδιά, σε πολίτες μιας – υποτίθεται – ευνομούμενης δημοκρατίας. Και όχι μόνο επαινούνται οι φρικτές τακτικές των Κινέζων, άλλα ο κ. Παυλάκης έψεξε και όσους ασκούν αρνητική κριτική σε αυτές!

Το να εφαρμοζόταν και στην Ελλάδα μια τέτοια επονείδιστη απολυταρχία, κατά τον κ. Παυλάκη θα ήταν ευχής έργον, και μάλιστα θα γινόταν για λόγους… προφύλαξης! Πρακτικές που προσομοιάζουν σε φασιστικά καθεστώτα και δεν έχουν καμία σχέση με την επιστημονική προσέγγιση της αντιμετώπισης μιας πανδημίας, παρουσιάζονται όχι μόνο σαν αναγκαίες, άλλα και ως απολύτως δικαιολογημένες!

Σε ποια ιατρική σχολή έμαθε ο κ. Παυλάκης πως το πάτημα στο κεφάλι είναι υγειονομικό μέτρο; Σε ποιο πανεπιστήμιο ιατρικής διδάσκουν πως το κράτος πρέπει να μεταχειρίζεται τους πολίτες σα να είναι ζώα, και να τους φυλακίζει σε στρατόπεδα συγκέντρωσης; Αυτή είναι η «καθαρή» κοινωνία που οραματίζεται ο κ. Παυλάκης;

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τα αίσχη των lockdown της Κίνας εκθείασε ο Γ. Παυλάκης: «Μη δυσφημείτε τους Κινέζους – Τα κάνουν για λόγους προφύλαξης»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.