Η κυβέρνηση έχει σκοπό να προχωρήσει σε κάποιες φοροελαφρύνσεις και ενισχύσεις για να μη επηρεάσει η ακρίβεια τόσο πολύ την κοινωνία.

Η ακρίβεια έχει επηρεάσει τα νοικοκυριά και τους έχει δημιουργήσει αβάσταχτες οικονομικές υποχρεώσεις. Με την κυβέρνηση να θέλει να κάνει φοροελαφρύνσεις.

Η κυβέρνηση έχει σκοπό να προχωρήσει σε κάποιες φοροελαφρύνσεις και ενισχύσεις για να μη επηρεάσει η ακρίβεια τόσο πολύ την κοινωνία.

Τα νοικοκυριά στην Ελλάδα, μέχρι τώρα έχουν επηρεαστεί πάρα πολύ από την ακρίβεια που υπάρχει. Με την αύξηση των τιμών των αγαθών πρώτης ανάγκης.

Οι ανατιμήσεις σε όλα αυτά τα προϊόντα έχει έρθει επειδή υπάρχει παγκόσμια μεγάλη αύξηση στα καύσιμα.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε δηλώσεις του για το θέμα, τόνισε πως θα γίνουν προσπάθειες, ώστε οι οικογένειες να μην σηκώσουν τόσο μεγάλο φορτίο.

Έτσι μία από τις παρεμβάσεις που αναμένεται να συμβούν, είναι οι καταναλωτές να πληρώσουν σε δόσεις κάποιες από τις υποχρεώσεις τους, όπως είναι οι λογαριασμοί που τους έρχονται για το ηλεκτρικό ρεύμα και το φυσικό αέριο.

Eπίσης είπε πως θα πρέπει να αγοράζουν φυσικό αέριο ως Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως πολύ επιτυχημένα έπραξαν στην περίπτωση με τα εμβόλια για τον κορονοϊό.

Η σχετική επιτροπή επίσης που εργάζεται για το Υπουργείο Οικονομικών εξετάζει την περίπτωση να γίνουν κάποιες φοροελαφρύνσεις και ενισχύσεις (κοινωνικό μέρισμα)

Αυτές όμως θα εξαρτηθούν από τον προϋπολογισμό για το 2022, που θα κατατεθεί στις 21 Νοεμβρίου ή τον Δεκέμβριο. Πάντως και να αποφασιστεί τελικά να υπάρχει ενίσχυση για τους οικονομικά ασθενέστερους αυτή θα συμβεί με την μορφή επιδόματος και δεν είναι κάτι μόνιμο.

Παρόλα αυτά υπάρχει αισιοδοξία πως θα συμβούν παρεμβάσεις, γιατί υπάρχουν αρκετά χρήματα από την επιβολή φόρων. Τα οποία προήλθαν από τον τουρισμό που φέτος δούλεψε και τα επιχειρηματικά κέρδη.