ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα μέτρα που θα πάρει η κυβέρνηση για να «αμβλύνει» την ακρίβεια

Η ακρίβεια έχει επηρεάσει τα νοικοκυριά και τους έχει δημιουργήσει αβάσταχτες οικονομικές υποχρεώσεις. Με την κυβέρνηση να θέλει να κάνει φοροελαφρύνσεις.
Τα μέτρα που θα πάρει η κυβέρνηση για να «αμβλύνει» την ακρίβεια

Η κυβέρνηση έχει σκοπό να προχωρήσει σε κάποιες φοροελαφρύνσεις και ενισχύσεις για να μη επηρεάσει η ακρίβεια τόσο πολύ την κοινωνία.

Τα νοικοκυριά στην Ελλάδα, μέχρι τώρα έχουν επηρεαστεί πάρα πολύ από την ακρίβεια που υπάρχει. Με την αύξηση των τιμών των αγαθών πρώτης ανάγκης.

Οι ανατιμήσεις σε όλα αυτά τα προϊόντα έχει έρθει επειδή υπάρχει παγκόσμια μεγάλη αύξηση στα καύσιμα.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε δηλώσεις του για το θέμα, τόνισε πως θα γίνουν προσπάθειες, ώστε οι οικογένειες να μην σηκώσουν τόσο μεγάλο φορτίο.

Έτσι μία από τις παρεμβάσεις που αναμένεται να συμβούν, είναι οι καταναλωτές να πληρώσουν σε δόσεις κάποιες από τις υποχρεώσεις τους, όπως είναι οι λογαριασμοί που τους έρχονται για το ηλεκτρικό ρεύμα και το φυσικό αέριο.

Eπίσης είπε πως θα πρέπει να αγοράζουν φυσικό αέριο ως Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως πολύ επιτυχημένα έπραξαν στην περίπτωση με τα εμβόλια για τον κορονοϊό.

Η σχετική επιτροπή επίσης που εργάζεται για το Υπουργείο Οικονομικών εξετάζει την περίπτωση να γίνουν κάποιες φοροελαφρύνσεις και ενισχύσεις (κοινωνικό μέρισμα)

Αυτές όμως θα εξαρτηθούν από τον προϋπολογισμό για το 2022, που θα κατατεθεί στις 21 Νοεμβρίου ή τον Δεκέμβριο. Πάντως και να αποφασιστεί τελικά να υπάρχει ενίσχυση για τους οικονομικά ασθενέστερους αυτή θα συμβεί με την μορφή επιδόματος και δεν είναι κάτι μόνιμο.

Παρόλα αυτά υπάρχει αισιοδοξία πως θα συμβούν παρεμβάσεις, γιατί υπάρχουν αρκετά χρήματα από την επιβολή φόρων. Τα οποία προήλθαν από τον τουρισμό που φέτος δούλεψε και τα επιχειρηματικά κέρδη.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τα μέτρα που θα πάρει η κυβέρνηση για να «αμβλύνει» την ακρίβεια», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.