ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Ταφόπλακα» για εστίαση και λιανεμπόριο: Self test παντού για παιδιά ως 17 ετών, ανακοίνωσε ο Θάνος Πλεύρης!

Ανυπόφορη και ασύμφορη γίνεται η καθημερινότητα των οικογενειών, με τα νέα μέτρα που γνωστοποίησε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.
«Ταφόπλακα» για εστίαση και λιανεμπόριο: Self test παντού για παιδιά ως 17 ετών, ανακοίνωσε ο Θάνος Πλεύρης!

Τα νέα μέτρα που κοινοποίησε ο υπουργός υγείας Θάνος Πλεύρης, στοχεύουν καθαρά στη ψυχολογική πίεση και κάνουν δύσκολη τη ζωή των οικογενειών. Καθώς σύμφωνα με την επικείμενη ΚΥΑ, τα ανήλικα παιδιά υποχρεώνονται να μπαίνουν παντού με self test.

Συγκεκριμένα ο Θάνος Πλεύρης έκανε γνωστό πως όλα τα μη εμβολιασμένα παιδιά ως 17 ετών θα υποχρεώνονται να κάνουν self test, για να μπορούν να καθίσουν ακόμα και σε εξωτερικούς χώρους εστίασης άλλα και όλα τα καταστήματα λιανικής (εκτός από καταστήματα τροφίμων και φαρμακεία).

Έως τώρα τα παιδιά έως 12 ετών έκαναν self test και τα ηλικίας 12-17, rapid test. Από εδώ και πέρα όλα τα παιδιά ως 17 ετών θα πρέπει να κάνουν self test. Άλλα αυτό που δεν γνωρίζαμε ως σήμερα, ήταν το πόσο αρνητικά θα επηρεαστεί η ζωή των παιδιών και των οικογενειών με τα νέα μέτρα.

Ασύμφορα μέτρα για μια μέση οικογένεια

Για παράδειγμα, μια τετραμελής οικογένεια με 2 (ανεμβολίαστα) ανήλικα τέκνα, για να καθίσει στον εξωτερικό (μεικτό) χώρο μιας ταβέρνας, θα πρέπει να έχουν κάνει 2 rapid test οι γονείς (αν είναι ανεμβολίαστοι) και 2 self test τα παιδιά. Καταλαβαίνει κανείς πόσο ασύμφορο γίνεται για μια μέση οικογένεια, ένα απλό οικογενειακό γεύμα σε μια ταβέρνα. Ή το να καθίσουν σε μια καφετέρια.

Και βέβαια αυτό έχει ως αντίκτυπο, όχι μόνο το να αποτρέψει μια οικογένεια να πάει σε ένα μαγαζί εστίασης, άλλα και σημαντική μείωση της πελατείας για τα καταστήματα. Τα ίδια και χειρότερα ισχύουν και για τα καταστήματα λιανικής. Μπαίνουμε σε εορταστική περίοδο και οι γονείς θα πρέπει να κάνουν self test στα παιδιά τους, για να μπουν πχ. σε ένα κατάστημα ρούχων ή παιχνιδιών. Οι γονείς θα δυσκολεύονται να πάνε οπουδήποτε με τα παιδιά τους, ακόμα και αν οι ίδιοι είναι εμβολιασμένοι.

Η κυβέρνηση συνεχίζει να μεταφέρει την πίεση στις οικογένειες και στα μικρά παιδιά, να διχάζει την κοινωνία και να προκαλεί ασφυξία στην αγορά. Επιμένει στην τακτική του έμμεσου ψυχολογικού εκβιασμού, αντί να πείσει τους πολίτες με σοβαρή ενημέρωση. Μια απλή επίσκεψη σε μαγαζί εστίασης ή σε ένα κατάστημα, πλέον καταντά ένα δαπανηρό βάσανο.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο ««Ταφόπλακα» για εστίαση και λιανεμπόριο: Self test παντού για παιδιά ως 17 ετών, ανακοίνωσε ο Θάνος Πλεύρης!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.