ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τάκης Θεοδωρικάκος: Αντί να ζητά συγγνώμη για την ανομία στα Εξάρχεια, επιτίθεται στον Γ.Βαρουφάκη που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού!

Μόνο «τα 'θελε και τα 'παθε» δεν είπε για τον Γ.Βαρουφάκη ο Τάκης Θεοδωρικάκος, που αντί να παραδέχεται τις ευθύνες του για το καθεστώς ανομίας, κατηγορεί το θύμα
Τάκης Θεοδωρικάκος: Αντί να ζητά συγγνώμη για την ανομία στα Εξάρχεια, επιτίθεται στον Γ.Βαρουφάκη που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού!

Τάκης Θεοδωρικάκος: Δεν έχει όριο η θρασύτητα και η αλαζονική διάθεση των υπουργών της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που έχουν αναδείξει την αποποίηση ευθυνών σε πολιτική «επιστήμη» και κατευθύνονται από έναν πρωθυπουργό που μονίμως προσποιείται ότι «δεν ξέρει» τίποτα για όλα τα σκάνδαλα ή τα δεινά που συμβαίνουν στον τόπο.

Η κυβέρνηση αντί να ζητήσει συγγνώμη από τον Γιάνη Βαρουφάκη για τον ξυλοδαρμό που υπέστη και να «βάλει την ουρά κάτω από τα σκέλια» για την κατάσταση ασύδοτης ανομίας που επικρατεί στη χώρα, επιστράτευσε τον Τάκη Θεοδωρικάκο να κάνει επίθεση στον κ. Βαρουφάκη και να του ζητήσει και τα… ρέστα για όσα έπαθε!

Ένας από τους πιο αποτυχημένους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη, που επί των ημερών του η Ελλάδα θυμίζει Κολομβία των Βαλκανίων, με εγκληματίες να πυροβολούν αδιακρίτως σε κατάμεστες καφετέριες, κακοποιούς να γαζώνουν οικοδομικά τετράγωνα με καλάσνικοφ και συμβόλαια θανάτου να εκτελούνται μέρα – μεσημέρι, αντί να κάνει αυτοκριτική για την παταγώδη αποτυχία του, επιτίθεται σε θύματα.

Ο κ. Θεοδωρικάκος κατηγόρησε για «πρωτοφανή ανευθυνότητα» τον κ. Βαρουφάκη, ενώ ισχυρίστηκε πως λέει «παραμύθια για μπράβους της νύχτας» και μετέτρεψε την επίθεση εις βάρος του σε «πολιτικό σόου, μήπως και με αυτόν τον τρόπο καταφέρει και μπει στη Βουλή». Μάλιστα έφτασε στο σημείο να ζητήσει και τον… λόγο από το θύμα ξυλοδαρμού, γιατί επέλεξε να μην πάει στο εστιατόριο στα Εξάρχεια με συνοδεία αστυνομικών!

«Ο κ. Βαρουφάκης κατ’ αρχήν έχει αστυνομική συνοδεία, την οποία ο ίδιος επέλεξε να μην έχει μαζί του. Αν είχε μαζί τους αστυνομικούς που το κράτος έχει στείλει για να τον φυλάνε και να τον προσέχουν, δεν θα είχε συμβεί το παραμικρό», είπε συγκεκριμένα. Ακουσίως παραδέχεται δηλαδή ο κ. Θεοδωρικάκος πως σε αυτήν την τριτοκοσμική χώρα, αν δεν έχεις τουλάχιστον 2-3 αστυνομικούς να σε φυλάνε, κινδυνεύεις ανά πάσα ώρα και στιγμή να πέσεις θύμα ξυλοδαρμού ή χειρότερα.

Ασφαλώς φαίνεται πως ήταν άτοποι οι ισχυρισμοί του κ. Βαρουφάκη ο οποίος απέδωσε τον ξυλοδαρμό του σε μπράβους της νύχτας και όχι σε αναρχικούς, ωστόσο ο τελευταίος που δικαιούται να μιλάει για «ανευθυνότητα» είναι ο Τάκης Θεοδωρικάκος που επί της υπουργίας του η εγκληματικότητα οργιάζει ανεξέλεγκτη και ο ίδιος δεν χάνει ευκαιρία να αυτο – συγχαίρεται για το «έργο» του.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου να καλύψει την ανεπάρκεια του έφτασε στο σημείο θράσους να υποστηρίζει πως επιθέσεις σε πολιτικούς γίνονται… παντού στον κόσμο, και ότι η επίθεση στον Βαρουφάκη δεν δείχνει πως τα Εξάρχεια συνεχίζουν να είναι άντρο ανομίας:

«Επειδή αφέθηκε ένα υπονοούμενο για την περιοχή: Άνθρωποι που για κάποιους λόγους που εκείνοι έχουν στο μυαλό τους, να επιτεθούν σε έναν πολιτικό, μπορεί να υπάρξουν σε οποιοδήποτε σημείο της Γης, αυτά συμβαίνουν σε ολόκληρο τον κόσμο. Τα Εξάρχεια δεν είναι όπως ήταν πριν κάποια χρόνια, υπάρχει πολύ ισχυρότερη παρουσία της Αστυνομίας, πολύ καλύτερη κατάσταση στον τομέα της ασφάλειας», είπε συγκεκριμένα.

Θυμόμαστε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμευόταν ότι σε εκατό μέρες μετά την εκλογή του θα «καθάριζε» τα Εξάρχεια και ο «προεκλογικός» Θάνος Πλεύρης πήγαινε αξημέρωτα στην περιοχή για να ψιθυρίσει σε μια κάμερα ότι ήρθε η ώρα της… κάθαρσης, άλλα η επίθεση που έγινε στον Γραμματέα του ΜέΡΑ25, μας υπενθύμισε ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει και κυρίως ότι ποτέ αυτή η κυβέρνηση δεν θα αναλάβει τις βαρύτατες ευθύνες της για ό,τι συμβαίνει στον τόπο.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τάκης Θεοδωρικάκος: Αντί να ζητά συγγνώμη για την ανομία στα Εξάρχεια, επιτίθεται στον Γ.Βαρουφάκη που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.