ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τάκης Θεοδωρικάκος: Έκλεισε το μάτι στους ψηφοφόρους των Σπαρτιατών και άναψε φωτιές στην κυβέρνηση!

Ακύρωσε τον Π. Μαρινάκη - «Εμείς θέλουμε τις ψήφους όλου του ελληνικού λαού» είπε ο Τάκης Θεοδωρικάκος για τη «δεξαμενή» των Σπαρτιατών!
Τάκης Θεοδωρικάκος: Έκλεισε το μάτι στους ψηφοφόρους των Σπαρτιατών και άναψε φωτιές στην κυβέρνηση!

Τη θεωρία της «σοβαρής Χρυσής Αυγής» αναβίωσε ο γαλάζιος βουλευτής Τάκης Θεοδωρικάκος. Με τους Σπαρτιάτες να βρίσκονται σε συνθήκες διάλυσης, φαίνεται ότι άνοιξε η όρεξη σε κάποιους κυβερνητικούς (και όχι μόνο) να κλείσουν το μάτι στους ψηφοφόρους του κόμματος, που μην ξεχνάμε ότι στις εθνικές εκλογές είχε λάβει το ποσοστό έκπληξη του 4,68%.

«Θέλουμε όλες τις ψήφους, καθώς δεν διαχωρίζουμε τους ανθρώπους, όπως κι αν αυτοπροσδιορίζονται» δήλωσε ο πρώην υπουργός μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή, απευθύνοντας ανοιχτό κάλεσμα σε υποστηρικτές του Ηλία Κασιδιάρη.

Μάλιστα, ο γαλάζιος βουλευτής κλήθηκε να απαντήσει συγκεκριμένα στο ερώτημα: «Δηλαδή θέλετε και τις ψήφους των «Σπαρτιατών»;

Και ο Τάκης Θεοδωρικάκος απάντησε: «εμείς θέλουμε τις ψήφους όλου του ελληνικού λαού, δεν αναφέρομαι σε πολιτικό κόμμα. Στον ελληνικό λαό αναφερόμαστε. Θέλουμε όλες τις ψήφους, απευθυνόμαστε σε όλους τους Έλληνες. Η πολιτική της ΝΔ είναι εγγύηση σταθερότητας και αλλαγών που έχει ανάγκη η κοινωνία…».

Εδώ φανερώνεται και η υποκρισία του πράγματος. Διότι η κυβέρνηση από τη μια κατέθεσε στον Άρειο Πάγο υπόμνημα κατά της συμμετοχής των Σπαρτιατών στις ευρωεκλογές καταπατώντας τη λαϊκή ετυμηγορία, και από την άλλη φλερτάρει με τους ψηφοφόρους των Σπαρτιατών. Με λίγα λόγια η κυβέρνηση ζητά την ψήφο από εκείνους στους οποίους ακύρωσε την προηγούμενη ψήφο τους!

Φαίνεται ότι την ώρα που κατασπαράζονται οι Σπαρτιάτες από δικαστικές αποφάσεις που ακυρώνουν τη λαϊκή ψήφο, καταφθάνουν όλα τα «όρνια» από δεξιά και αριστερά να πάρουν ό,τι μπορούν.

Το θέατρο του παραλόγου επεκτείνεται ακόμα περισσότερο, διότι πέρα από τη ΝΔ αφορά και τον ΣΥΡΙΖΑ. Μόλις χθες ξέσπασε (ένας ακόμα) εμφύλιος στο κόμμα της αντιπολίτευσης, όταν ο υποψήφιος ευρωβουλευτής και ξάδελφος του προέδρου του κόμματος, Βασίλης Κασσελάκης, είπε ότι είναι ευπρόσδεκτες οι ψήφοι των ψηφοφόρων των Σπαρτιατών. Ακολούθησαν σφοδρές εσωκομματικές αντιδράσεις και ο Βασίλης Κασσελάκης προχώρησε σε μια κωλοτούμπα ολκής, λέγοντας ότι εξέφρασε προσωπική άποψη.

Σήμερα η ΝΔ άρχισε να «πυροβολεί» τον ΣΥΡΙΖΑ, με τον Παύλο Μαρινάκη να κατηγορεί την αντιπολίτευση ότι «ψαρεύει σε θολά νερά» και να τονίζει ότι «η κυβέρνηση δεν επιθυμεί καμία τέτοια ψήφο» από το εκλογικό κοινό των Σπαρτιατών. Τα κούφια λόγια του κυβερνητικού εκπροσώπου δεν άντεξαν ούτε λίγες ώρες όμως, αφού ο Τάκης Θεοδωρικάκος έκανε ανοιχτή πρόσκληση σε όσους στήριζαν το «κόμμα του Κασιδιάρη» (όπως το αποκαλούσαν οι κυβερνητικοί), γελοιοποιώντας όσα είχε πει ο Π.Μαρινάκης προηγουμένως.

Τελικά αποδεικνύεται ότι τα κόμματα εξουσίας ενοχλούνται από κάποια μικρά κόμματα, αλλά οι δεξαμενές ψηφοφόρων τους δεν ενοχλούν ποτέ. Είναι πάντα ευπρόσδεκτες, και άμα είναι να πέσουν «ψηφαλάκια», ξεχνιούνται και θέσεις, ιδεολογίες και πολιτικές βεντέτες. Αναμένουμε να ακούσουμε τον κ. Θεοδωρικάκο να λέει ότι κι εκείνος εξέφρασε… προσωπική άποψη…

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τάκης Θεοδωρικάκος: Έκλεισε το μάτι στους ψηφοφόρους των Σπαρτιατών και άναψε φωτιές στην κυβέρνηση!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Πέτρος Δημόπουλος

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.