ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τάκης Θεοδωρικάκος: Μετά από 2 μέρες «θυμήθηκε» να κάνει έρευνα για την απρόκλητη βία αστυνομικών σε όσους διαδήλωναν για τα Τέμπη

Για τα μάτια του κόσμου διέταξε «έρευνα» ο Τάκης Θεοδωρικάκος - Ό,τι μπορεί κάνει η κυβέρνηση για να μην εκφραστεί μαζικά η λαϊκή οργή
Τάκης Θεοδωρικάκος: Μετά από 2 μέρες «θυμήθηκε» να κάνει έρευνα για την απρόκλητη βία αστυνομικών σε όσους διαδήλωναν για τα Τέμπη

Έπρεπε να περάσουν δύο ολόκληρα 24ωρα μετά τα περιστατικά ντροπής που είδε όλος ο ελληνικός λαός με απρόκλητη αστυνομική βία προς τους πολίτες που διαδήλωναν ειρηνικά για το έγκλημα των Τεμπών, για να αποφασίσει ο Τάκης Θεοδωρικάκος να ασχοληθεί με τις καταγγελίες των πολιτών ενάντια σε αυτό το αυταρχικό αίσχος.

Δεν έφτανε που το διεφθαρμένο κράτος έγινε αιτία να χαθούν τουλάχιστον 57 ψυχές στα Τέμπη, η κυβέρνηση από την μια πλευρά ζητούσε μια υποκριτική «συγγνώμη» μέσω της ανάρτησης του Κυριάκου Μητσοτάκη και από την άλλη φρόντισε να επιβάλλει αυτή την «συγγνώμη» με τη βία των γκλομπ και των χημικών.

Ακόμα και μανάδες που κατέβηκαν με τα παιδιά τους να διαδηλώσουν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, βρέθηκαν να πνίγονται από τα χημικά σε μια άνευ λόγου και αιτίας αστυνομική βία. «Διπλοβάρδιες» δούλεψαν οι προβοκάτορες και το παρακράτος για να «σπάσουν» όλες τις ειρηνικές συγκεντρώσεις προκειμένου να μην μετατραπεί η διαμαρτυρία σε παλλαϊκό κίνημα, άλλα και να μην πληγεί περεταίρω η επικοινωνιακή εικόνα της κυβέρνησης, η οποία ούτως ή άλλως τσακίστηκε τελειωτικά στα Τέμπη.

Σε πολλά βίντεο που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο φαίνεται ξεκάθαρα η βίαιη αντιμετώπιση της αστυνομίας προς τους πολίτες που διαδήλωναν ειρηνικά, ενώ παίχτηκε και το γνωστό θέατρο με τα άτομα που υποδύονται τους «αναρχικούς» (οι «γνωστοί – άγνωστοι») και η δουλειά τους είναι να δίνουν στημένες αφορμές για να επιτεθούν τα ΜΑΤ στο συγκεντρωμένο πλήθος.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη μετά από 2 μέρες που του πήρε για να… ενημερωθεί για τις καταγγελίες που αφορούν την βάρβαρη αστυνομική βία, έδωσε «εντολή» να… διερευνηθούν. Και όλα προμηνύουν πως θα διερευνηθούν, όπως «διερευνάται» και η υπόθεση της τραγωδίας των Τεμπών, δηλαδή με προτεραιότητα να βγει λάδι η κυβέρνηση. Θα γίνουν δηλαδή οι γνωστές διακοσμητικές ΕΔΕ που δεν καταλήγουν πουθενά και δεν μαθαίνουμε τίποτα.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση ο Τάκης Θεωδορικάκος έδωσε εντολή για άμεση διενέργεια έρευνας σχετικά με ενέργειες αστυνομικών κατά τη διάρκεια της πορείας διαμαρτυρίας για το δυστύχημα στα Τέμπη στο Σύνταγμα την Κυριακή (5/3).

Κατά την ίδια πηγή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έδωσε εντολή στον υφυπουργό Λευτέρη Οικονόμου και τον αρχηγό της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Σκούμα, για σύγκληση σύσκεψης με τη συμμετοχή των κοινωνικών φορέων που διοργανώνουν την αυριανή συγκέντρωση διαμαρτυρίας (8/3).

Αντικείμενο της σύσκεψης θα είναι η μέγιστη δυνατή συνεργασία για τη διατήρηση της ηρεμίας, της τάξης, της ασφάλειας και η προστασία ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας στο κέντρο της Αθήνας. Κάτι που αν κοιτάξει κάποιος ανάμεσα στις γραμμές, μεταφράζεται πως η κυβέρνηση «τρέχει» για να μαζέψει τις εκδηλώσεις της λαϊκής οργής, πότε με κατευνασμό της και πότε με άγρια καταστολή.

Η διαφθορά του κράτους είναι αυτή που έφερε ως τραγικό αποτέλεσμα τον θάνατο δεκάδων νέων παιδιών στα Τέμπη και τώρα η διαφθορά του κράτους είναι εκείνη που δίνει εντολή να χτυπηθούν βάναυσα όσα παιδιά διαμαρτύρονται για το έγκλημα.

Πραγματικά τα λέει όλα, ένα μικρό κείμενο που έχει γίνει viral τις τελευταίες μέρες στα ΜΚΔ και δείχνει πολύ γλαφυρά την συμπεριφορά της κυβέρνησης Μητσοτάκη προς τους νέους ανθρώπους:

«Όσα (παιδιά) δεν διώξαμε στο εξωτερικό, μπήκαν στο τρένο να πάνε να σπουδάσουν.

Όσα επέζησαν, πήγαν να διαμαρτυρηθούν γι’ αυτά που πέθαναν.

Αυτά τα δείραμε..!»…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τάκης Θεοδωρικάκος: Μετά από 2 μέρες «θυμήθηκε» να κάνει έρευνα για την απρόκλητη βία αστυνομικών σε όσους διαδήλωναν για τα Τέμπη», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.