ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ταξί: Σημαντική μείωση στον ΦΠΑ!

Μειώνεται ο ΦΠΑ στα ταξί στο 13% από 24% με βάση Εγκύκλιο του υπουργείου Μεταφορών.
Ταξί: Σημαντική μείωση στον ΦΠΑ!

Νέα δεδομένα διαμορφώνονται στις μετακινήσεις με ταξί καθώς όπως έγινε γνωστό μειώνεται ο ΦΠΑ στο 13% από 24%!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κορινθία: Αυτοκίνητο μπούκαρε σε ταβέρνα (pics+ vid)

Η σχετική Εγκύκλιος αναφέρει ότι η μεταφορά προσώπων και των αποσκευών τους εντάσσεται στις υπηρεσίες που υπάγονται σε μειωμένο συντελεστή 13% Φ.Π.Α..

Αναλυτικά η απόφαση του υπουργείου Μεταφορών που περιλαμβάνει και τα ταξί:

«Θέματα τιμολογίου Επιβατικών Δημόσιας Χρήσης (Ε.Δ.Χ.) αυτοκινήτων από 01.06.2020 έως 31.10.2020 συνεπεία μείωσης του συντελεστή Φ.Π.Α. από 24% σε 13% για συγκεκριμένες υπηρεσίες.

Σχετ.: Ο ν. 4690/2020 (Α’ 104) με θέμα «Κύρωση: α) της από 13.4.2020 Π.Ν.Π. «Μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεχιζόμενων συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού COVID 19 και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις» (A 84) και β) της από 1.5.2020 Π.Ν.Π. «Περαιτέρω μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεχιζόμενων συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και την επάνοδο στην κοινωνική και οικονομική κανονικότητα» (Α’90) και άλλες διατάξεις».

Με την παρούσα Εγκύκλιο διευκρινίζεται ότι η εκτέλεση διαδρομών με Επιβατικά Δημόσιας Χρήσης (Ε.Δ.Χ.) αυτοκίνητα (ΤΑΞΙ και ΕΙΔΙΚΗΣ ΜΙΣΘΩΣΗΣ) υπάγεται στο πεδίο εφαρμογής του άρθρου 11 του ν.4690/2020, με την περίπτ. γ’ της παραγράφου 1 του οποίου τροποποιείται το Κεφάλαιο Β ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ του Παραρτήματος III «Αγαθά και Υπηρεσίες που υπάγονται σε μειωμένο συντελεστή (παρ. 1 του άρθρου 21)» του Κώδικα Φόρου Προστιθέμενης Αξίας, όπως κυρώθηκε με τον ν. 2859/2000 (Α ‘ 248), και ορίζεται ότι η μεταφορά προσώπων και των αποσκευών τους εντάσσεται στις υπηρεσίες που υπάγονται σε μειωμένο συντελεστή 13% Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (Φ.Π.Α.).

Οι Γενικές Διευθύνσεις Μεταφορών και Επικοινωνιών των οικείων Περιφερειών παρακαλούνται για τις ενέργειές τους προκειμένου να ενημερωθούν σχετικά οι Υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών χωρικής τους αρμοδιότητάς τους καθώς και τα εξουσιοδοτημένα από αυτές συνεργεία επισκευής και τοποθέτησης ταξιμέτρων».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ταξί: Σημαντική μείωση στον ΦΠΑ!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.