ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τελευταία μέρα του 2021 – Ανέβηκα ή κατέβηκα στη σκάλα

Σ’ αυτή τη χρονιά σε ανέπαυσα Θεέ μου;
Τελευταία μέρα του 2021 – Ανέβηκα ή κατέβηκα στη σκάλα

Παραμονή πρωτοχρονιάς. Τελείωσε κι αυτός ο χρόνος. Τελευταία μέρα σήμερα του 2021. Μας ταρακούνησε καλά.

Πολλά και διάφορα έγιναν σ’αυτή την χρονιά και μιας και σήμερα τελειώνει δεν θα’ταν άσχημο να κάνουμε μια μικρή αυτοκριτική ο καθένας μας.

Όχι αναλύσεις για το μέλλον του κόβιντ, της Ελλάδος, τα υπέρ και τα κατά, πόσα χάσαμε πόσα κερδίσαμε, πόσα αεροπλάνα αγοράσαμε. Αλλά με ειλικρίνεια και καθαρότητα να σταθούμε μπροστά στον Θεόν και στον εαυτό μας και να εξομολογηθούμε.

Σ’ αυτή τη χρονιά σε ανέπαυσα Θεέ μου; Έβαλα ή έβγαλα από τον τουρβά της ψυχής μου.

Ανέβηκα ή κατέβηκα στη σκάλα που μας ενώνει μαζί σου;

Χαροποίησα τους Αγγέλους και τους Αγίους με τα δάκρυα της συγγνώμης και της μετάνοιας ή χαροποίησα το διάβολο κάνοντας τα θελήματα του;

Και μετά στον εαυτό μας, να δούμε κατάματα τα μύχια της ψυχής μας και να τον ρωτήσουμε και σίγουρα θα μας απαντήσει, αν όντως πάλεψε νόμιμα στον αγώνα της ζωής, αν έκανε πέντε κινήσεις αγάπης, αν συγχώρεσε κάποιον που κινήθηκε άστοχα, αν ζήτησε συγγνώμη από όσους πίκρανε, αν αφιέρωσε χρόνο να ευχαριστήσει τον Θεόν, αν προτίμησε απρόσεκτες, ψεύτικες χαμερπείς κινήσεις στους συνανθρώπους και όχι να αληθεύει να διακονεί εν αγάπη, να σκουπίζει δάκρυα, να δίνει υλικά και πνευματικά στον πλησίον.

Σίγουρα όλοι υπολειπόμαστε σε όλα.

Κανείς δεν προσπαθεί στο μέγιστο.

Τουλάχιστον να μην υπάρχει στην ψυχή μας πικρία, αναστάτωση, λογισμοί υπεροψίας και κακίας.

Θεέ μου σ’ ευχαριστούμε και γι αυτό το έτος που μας κράτησες όρθιους, υγιείς και δεν στερηθήκαμε τίποτα.

Πλούσια τα ελέη Σου.

Δοξασμένο το όνομα Σου.

Αμήν.

Γέροντας Νήφων, καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Νεκταρίου & Αγίας Τριάδος Γλυφάδας.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τελευταία μέρα του 2021 – Ανέβηκα ή κατέβηκα στη σκάλα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.