ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέλη Κυκλοφορίας 2021: «Δώρο» δύο μήνες στα τέλη – Ποιοι ευνοούνται (vid)

Τέλη Κυκλοφορίας 2021: Το οικονομικό επιτελείο παρατείνει έως τέλη Φεβρουαρίου την εξόφληση αλλά και την κατάθεση των πινακίδων κυκλοφορίας, κάνοντας «δώρο» δύο μήνες τελών… Έως 26 Φεβρουαρίου 2021 θα μπορούν οι ιδιοκτήτες οχημάτων να εξοφλήσουν τα Τέλη Κυκλοφορίας 2021 καθώς το υπουργείο Οικονομικών παράτεινε την εξόφλησή τους και παράλληλα την κατάθεση των πινακίδων κυκλοφορίας για...
Τέλη Κυκλοφορίας 2021: «Δώρο» δύο μήνες στα τέλη – Ποιοι ευνοούνται (vid)

Τέλη Κυκλοφορίας 2021: Το οικονομικό επιτελείο παρατείνει έως τέλη Φεβρουαρίου την εξόφληση αλλά και την κατάθεση των πινακίδων κυκλοφορίας, κάνοντας «δώρο» δύο μήνες τελών…

Έως 26 Φεβρουαρίου 2021 θα μπορούν οι ιδιοκτήτες οχημάτων να εξοφλήσουν τα Τέλη Κυκλοφορίας 2021 καθώς το υπουργείο Οικονομικών παράτεινε την εξόφλησή τους και παράλληλα την κατάθεση των πινακίδων κυκλοφορίας για όσους το επιθυμούν.

Παράλληλα δόθηκε ένα “δώρο” δύο μηνώ, σε όσους είχαν σκοπό να καταθέσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας για το 2021, αφού θα μπορούν να μετακινούν το όχημά τους μέχρι τέλη Φλεβάρη ΧΩΡΙΣ να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας για το 2021…

Προσωρινή ακινησία

Με απόφαση λοιπόν του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Απόστολου Βεσυρόπουλου, παρατάθηκε επίσης και η προθεσμία για τη θέση των οχημάτων σε εκούσια ακινησία, έως τις 26 Φεβρουαρίου 2021.

Όπως επισημαίνει σε δήλωσή του ο κ. Βεσυρόπουλος: «Η Κυβέρνηση έχει πλήρη αντίληψη και συναίσθηση των δυσκολιών, αλλά και των ιδιαίτερων συνθηκών, που έχει δημιουργήσει η πανδημία. Η παράταση για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας είναι επιβεβλημένη, για να διευκολύνει τους πολίτες και να δοθεί η δυνατότητα σε όλους να εκπληρώσουν αυτή την υποχρέωση».

Το Υπουργείο Οικονομικών τονίζει ότι δεν θα υπάρξει νέα παράταση και η εξόφληση των τελών κυκλοφορίας πρέπει να γίνει έως τις 26 Φεβρουαρίου 2021.

Που θα βρείτε τα Τέλη Κυκλοφορίας 2021

Αναρτήθηκαν στο Taxisnet τα Τέλη Κυκλοφορίας 2021 τα οποία δεν έχουν αλλαγές σε σχέση με τα αντίστοιχα του 2020. Το οικονομικό επιτελείο ανάρτησε νωρίτερα τα Τέλη Κυκλοφορίας 2021 ώστε οι ιδιοκτήτες οχημάτων να προγραμματίσουν έγκαιρα την εξόφλησή τους είτε μετρητοίς είτε χρησιμοποιώντας κάποια πιστωτική κάρτα που επιτρέπει την εξόφλησή τους από 9 έως και 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις.

Οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων με 1η Άδεια Κυκλοφορίας έως 31/10/2010 καλούνται να πληρώσουν από 22 ευρώ έως 1.380 ευρώ ανάλογα με τον τύπο και το έτος ταξινόμησης.

Οι κάτοχοι οχημάτων με 1η Άδεια Κυκλοφορίας μετά την 1η Νοεμβρίου 2010 καταβάλλουν Τέλη Κυκλοφορίας σύμφωνα με τις εκπομπές CO2.

Το κράτος ευελπιστεί να εισπράξει περίπου 1,1 δισ. ευρώ από τα Τέλη Κυκλοφορίας 2021.

ΑΑΔΕ: Εύκολη πληρωμή με QR Code

Το φετινό ειδοποιητήριο, που είναι διαθέσιμο από σήμερα για τους ιδιοκτήτες οχημάτων για να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας 2021, περιλαμβάνει και έναν QR Code. Σκανάροντας τον κωδικό αυτό, οι φορολογούμενοι μπορούν να πληρώνουν εύκολα τα τέλη, μέσω mobile banking, χωρίς να γράφουν τον κωδικό πληρωμής και το ποσό.

Η ΑΑΔΕ συνιστά στους υπόχρεους να ακολουθούν τη συγκεκριμένη διαδικασία, αποφεύγοντας την επίσκεψη στα υποκαταστήματα των τραπεζών και των Ελληνικών Ταχυδρομείων. Όμως, και οι πολίτες, οι οποίοι δεν είναι εξοικειωμένοι με το διαδίκτυο και επισκέπτονται τις τράπεζες για να πληρώσουν, μπορούν να κάνουν χρήση του QR Code στα μηχανήματα αυτόματων πληρωμών.

Η ΑΑΔΕ εξελίσσει διαρκώς το φάσμα και την ποιότητα των ψηφιακών υπηρεσιών της με στόχο την απλοποίηση, επιτάχυνση των πληρωμών και τη διευκόλυνση των φορολογουμένων πολιτών. Σε αυτή την κατεύθυνση, υπενθυμίζεται ότι υπάρχει πάντα και η δυνατότητα πληρωμής μέσω web banking, που από φέτος πραγματοποιείται μέσω κωδικού RF, για ακόμα μεγαλύτερη ευκολία.

Τέλη Κυκλοφορίας 2021: Τα πρόστιμα

Τα Τέλη Κυκλοφορίας θα πρέπει να πληρωθούν έως 26/02/2021 ή να έχουν κατατεθεί οι πινακίδες κυκλοφορίας έως το παραπάνω χρονικό διάστημα. Σε διαφορετική περίπτωση η εκπρόθεσμη πληρωμή συνεπάγεται πρόστιμο στο 100% των Τελών Κυκλοφορίας που αναλογούν στο όχημα.

Αναλυτικά καταβάλλεται:

Ισόποσο των τελών, αν το όχημα είναι δίκυκλο/ τρίκυκλο ΙΧ ή επιβατικό ΙΧ

Το ήμισυ των τελών, εάν το όχημα είναι επιβατικό Δ.Χ. ή φορτηγό ή λεωφορείο

Μηδενική χρέωση αν τα τέλη κυκλοφορίας είναι λιγότερα από 30 ευρώ.

Πως θα εκτυπώσετε τα Τέλη Κυκλοφορίας 2021

Οι ιδιοκτήτες οχημάτων για να εκτυπώσουν το ειδοποιητήριο στο οποίο αναγράφεται ο κωδικός για την πληρωμή των τελών θα πρέπει να εισέλθουν στην ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή του Taxisnet, όταν αυτή θα είναι διαθέσιμη, και να ακολουθήσουν τα εξής βήματα:

Επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.gsis.gr. Στην Υπηρεσία προς τους Πολίτες επιλέξτε την ένδειξη “Οχήματα”.

Ακολούθως έχετε δύο επιλογές:

Αν επιλέξετε “Τέλη κυκλοφορίας με κωδικούς στο Taxisnet”:

Ο υπόχρεος πληκτρολογεί όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης προκειμένου να ανοίξει η εφαρμογή και να συμπληρώσει τα στοιχεία του.

Αν επιλέξετε “Τέλη κυκλοφορίας χωρίς κωδικούς Taxisnet”:

Αφού κλικάρετε την “ΕΙΣΟΔΟ”, θα μεταφερθείτε στην ηλεκτρονική φόρμα όπου μπορείτε να αναγράψετε το ΑΦΜ και τον αριθμό κυκλοφορίας και επιλέγοντας “ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ” να βρείτε τα τέλη για το όχημα σας.

Μόλις ολοκληρωθεί η αναζήτηση, θα πρέπει ο υπόχρεος να δώσει την εντολή εκτύπωσης για να εμφανιστεί το ειδοποιητήριο με τα Τέλη Κυκλοφορίας του 2021.

Τα ποσά για τα Τέλη Κυκλοφορίας 2021 είναι ανάλογα με την ηλικία του αυτοκινήτου, τα κυβικά αλλά και τους ρύπους.

Ειδικότερα τα Τέλη Κυκλοφορίας 2021 για οχήματα με 1η Άδεια Κυκλοφορίας έως 31/10/2010 υπολογίζονται με βάση τον κυβισμό του κινητήρα και την ηλικία του οχήματος.

Πηγή newsauto.gr

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τέλη Κυκλοφορίας 2021: «Δώρο» δύο μήνες στα τέλη – Ποιοι ευνοούνται (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.