ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέλη Κυκλοφορίας: Αυτοί θα πληρώσουν διπλά!

Όσοι… ξέχασαν να θέσουν τα αυτοκίνητα τους πάλι σε ακινησία θα βάλουν το χέρι βαθιά μέσα στην τσέπη.
Τέλη Κυκλοφορίας: Αυτοί θα πληρώσουν διπλά!

Μεγάλα προβλήματα αναμένεται να έχουν όσοι δεν έθεσε εκ νέου τα οχήματα τους σε ακινησία, επιλέγοντας να δώσουν μόνο Τέλη Κυκλοφορίας μηνιαία.

Συγκεκριμένα, έδωσαν μειωμένα τα Τέλη, προκειμένου να μπορούν να κινηθούν για 1 ή 2 μήνες, αλλά μόλις πέρασε το διάστημα αυτό συνέχισαν κανονικά την κίνηση τους.

Αυτό σημαίνει δηλαδή ότι κινούνται παράνομα και αν γίνουν αντιληπτοί τότε τα πρόστιμα είναι αρκετά μεγάλα.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή, αφού τα μειωμένα Τέλη Κυκλοφορίας, έχουν δημιουργηθεί ως κατηγορία προκειμένου τα ασθενέστερα οικονομικά στρώματα να κινούν τα οχήματά τους.

Οι ιδιοκτήτες κάνουν online όλες τις διαδικασίες προκειμένου να έχουν εκείνοι τις πινακίδες τους, ωστόσο κάποιοι το εκμεταλλεύτηκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τo πρόστιμο για τους παραβάτες που υπολογίζονται στο διπλάσιο ποσό των ετήσιων Τελών Κυκλοφορίας και σε όσους τα έχουν δεχτεί, οι πρώτες εμφανίσεις στο Taxisnet έχουν ήδη ξεκινήσει.

Αν για παράδειγμα ένας ιδιοκτήτης οχήματος με ετήσια τέλη κυκλοφορίας 920 ευρώ κατέβαλε 76,6 ευρώ προκειμένου να χρησιμοποιήσει το αυτοκίνητό του για ένα μήνα και στη συνέχεια δεν το ακινητοποιήσει, θα πληρώσει 1.687 ευρώ.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τέλη Κυκλοφορίας: Αυτοί θα πληρώσουν διπλά!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.