Τέλη κυκλοφορίας: Άνοιξε την Παρασκευή (7/5) η πλατφόρμα myCAR της ΑΑΔΕ, η οποία ανακοίνωσε και τις νέες αλλαγές που έρχονται.

Άνοιξε την Παρασκευή (7/5) η πλατφόρμα myCAR της ΑΑΔΕ, η οποία ανακοίνωσε και τις νέες αλλαγές που έρχονται.

Τέλη κυκλοφορίας: Άνοιξε την Παρασκευή (7/5) η πλατφόρμα myCAR της ΑΑΔΕ, η οποία ανακοίνωσε και τις νέες αλλαγές που έρχονται.

Ξεκίνημα για την πλατφόρμα myCAR της ΑΑΔΕ που αφορά στα τέλη κυκλοφορίας, με βάση την τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών.

Συνεπώς, δεκάδες χιλιάδες οδηγοί που είχαν θέσει το όχημά τους σε καθεστώς ακινησίας έχουν την ευκαιρία να πάρουν πίσω τις πινακίδες κυκλοφορίας.

Αφού προηγουμένως πληρώσουν αναλογικά τα τέλη κυκλοφορίας, μόνο για τους μήνες που θα κυκλοφορήσει το όχημα.

Επιπλέον για άρση ακινησίας ενός ΙΧ θα πληρωθούν αναλογικά τέλη, ενώ η άρση μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά, μέσω της εφαρμογής Μycar (aade.gr).

Σημειώνεται ότι η άρση ακινησίας μπορεί να γίνει μόνο μία φορά εντός του 2021.

Το ύψος των τελών που θα κληθούν να πληρώσουν αυτοί οι οδηγοί είναι ανάλογο με τους μήνες άρσης ακινησίας, χωρίς πέναλτι, και η πληρωμή των τελών πρέπει να γίνει πριν την άρση της ακινησίας. Προϋπόθεση είναι και η ασφάλιση του οχήματος.

Σημειώνεται, πως στην πλατφόρμα myCAR, της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, έχετε τη δυνατότητα να:

-Θέσετε σε ψηφιακή ακινησία/κυκλοφορία το όχημά σας, καταθέτοντας ψηφιακά τις πινακίδες του, χωρίς να πρέπει να επισκεφθείτε τη ΔΟΥ σας.

-Κατεβάσετε το ειδοποιητήριο για τα τέλη κυκλοφορίας και να λάβετε βεβαίωση μη οφειλής τελών κυκλοφορίας.

-Άρετε την ακινησία του οχήματός τους και να πληρώσετε τέλη κυκλοφορίας με το μήνα.