ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα: Αρχίζει από την 1η Μαΐου – Πώς θα λειτουργήσει!

Αλλάζουν τα πράγματα στα τέλη κυκλοφορίας και πλέον μπαίνει στη ζωή μας το «με τον μήνα»
Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα: Αρχίζει από την 1η Μαΐου – Πώς θα λειτουργήσει!

Ξεχάστε τα τέλη κυκλοφορίας όπως τα ξέρατε, αφού πλέον από την 1 Μαΐου έρχονται τα τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα.

Αυτό προανήγγειλε ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης, ενώ μάθαμε πιο αναλυτικά πώς θα λειτουργήσει.

Συγκεκριμένα, τόνισε ότι βρισκόμαστε στις τελευταίες ρυθμίσεις που πρέπει να ψηφιστούν τις επόμενες μέρες, προκειμένου να αρχίσει το πρόγραμμα και να ενεργοποιηθεί η διαδικασία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το όλο πρότζεκτ ήταν να αρχίσει από τον Απρίλιο, ωστόσο λογικά όλες αυτές οι διαδικασίες το πήγαν ακόμα πιο πίσω και φαίνεται ότι όλα θα αρχίσουν πλέον τον Μάιο.

Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα: Έτσι θα λειτουργήσει!

Τα όσα έχουν γίνει γνωστά αναφέρουν ότι το νέο αυτό μέτρο θα αφορά τους ιδιοκτήτες που έχουν θέσει στα οχήματα τους σε ακινησία.

Έτσι θα μπορούν να επανακυκλοφορήσουν το όχημα αυτό για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, πληρώνοντας ένα μικρό μέρος από τα τέλη κυκλοφορίας που του αναλογούν.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται η κυκλοφορία οχήματος για ένα μήνα, πληρώνοντας αναλογικά το 1/12 των τελών κυκλοφορίας,

Φυσικά κάτι τέτοιο δεν θα μπορεί να το εκμεταλλεύεται κάποιος συνέχεια, αφού το δικαίωμα προσωρινής άρσης ακινησίας με πληρωμή αναλογικών τέλη κυκλοφορίας (ψηφιακής ή εκούσιας στη Δ.Ο.Υ.) χορηγείται μόνο μία φορά εντός του έτους και για ορισμένο χρονικό διάστημα.

Όταν λήξει το διάστημα κίνησης για το οποίο έχουν καταβληθεί αναλογικά τέλη κυκλοφορίας, το όχημα πρέπει να τεθεί άμεσα σε ψηφιακή ακινησία.

Αν δεν το κάνει και συνεχίσει να κυκλοφορεί χωρίς το αμάξι να έχει την προσωρινή αυτή άδεια και παράλληλα έχει τεθεί σε ακινησία, τότε είναι αντιμέτωπος με αρκετά μεγάλο πρόστιμο.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα: Αρχίζει από την 1η Μαΐου – Πώς θα λειτουργήσει!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Στέλιος Ανδρικάκης

Ο Στέλιος Ανδρικάκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23/5/1992. Από μικρή ηλικία άρχισε την ενασχόληση του με διάφορα αθλήματα και κυρίως με την κολύμβηση, ωστόσο το άνοιγμα του ραδιοφώνου σε μία αθλητική εκπομπή άλλαξε τελείως την οπτική και τα «θέλω» του. Η αγάπη του για την αθλητική δημοσιογραφία και το ραδιόφωνο άρχισε να μεγαλώνει και έτσι το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ στο οποίο φοίτησε ήταν μονόδρομος. Μετά από την πορεία του σε αρκετά sites, ήρθε η πρόταση από το Sportime, στο οποίο και βρίσκεται από το 2018 μέχρι και σήμερα.