ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέλος το φθηνό ψωμί στην Ελλάδα

Τέλος το φθηνό ψωμί λέει ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρτοποιών
Τέλος το φθηνό ψωμί στην Ελλάδα

Για καθαρή «ληστεία» αναφορικά με όσα συμβαίνουν με το ψωμί, η τιμή πώλησης του οποίου έχει αυξηθεί κατακόρυφα, κάνει λόγο ο ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρτοποιών.

Συγκεκριμένα ο οκ Μιχάλης Μούσιος στην εκπομπή της ΕΡΤ «Από τις έξι», τονίζοντας πως «από τις αρχές του χρόνου άρχισαν να φαίνονται κάποιες ανατιμήσεις σε όλες τις πρώτες ύλες που φτάνουν το 30%. Το χειρότερο από όλα είναι η ηλεκτρική ενέργεια»

«Το τελευταίο εικοσαήμερο αυτό που συμβαίνει με τους λογαριασμούς του ρεύματος με τους παρόχους είναι μια καθαρή ληστεία εναντίον όλων που χρησιμοποιούν την ηλεκτρική ενέργεια», εξήγησε στην κρατική τηλεόραση και πρόσθεσε πως εξαιτίας της αύξησης της κιλοβατώρας, σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες ανατιμήσεις, ανάγκασε τους αρτοποιούς να αυξήσουν τις τιμές στα ψωμιά.

Να σημειώσουμε ότι στο Βόλο ήδη καταγράφονται οι πρώτες αυξήσεις στο εν λόγω βασικό αγαθό με αποτέλεσμα ο κόσμος να διαμαρτύρεται για το αν τους συμφέρει να αγοράζουν καθημερινά ψωμί, προκειμένου να μην ξοδεύουν άσκοπα τα χρήματά τους.

«Η τιμή του ψωμιού και κάθε προϊόντος διαμορφώνεται ελεύθερα με ευθύνη του παραγωγού. Δεν μπορεί κανείς να καθορίσει την τιμή, ούτε το κράτος», συμπλήρωσε ο κ. Μούσιος και πρόσθεσε ότι «τις προηγούμενες ημέρες ξεκινήσαν σιγά-σιγά οι ανατιμήσεις» ενώ εξήγησε πως «οι Έλληνες τρώνε συγκριτικά με πολλές ευρωπαϊκές χώρες», παρότι η Eurostat αναφέρει ότι είμαστε στη δωδέκατη θέση, όσον αφορά, την ακρίβεια στο ψωμί. «Η ΕΛΣΤΑΤ και η Eurostat συγκρίνουν τις τιμές των σούπερ μάρκετ και όχι των αρτοποιιών στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες».

Καταλήγοντας ο πρόεδρος της ένωσης αρτοποιών ανέφερε χαρακτηριστικά η τιμή του κιλού στα σούπερ μάρκετ είναι 4,40 €/κιλό, ενώ στα αρτοποιεία κυμαίνεται στα 2,20€/κιλό. «Εμείς σαν ομοσπονδία δύο φορές το χρόνο κάνουμε τιμοληψίες στα αρτοποιεία. Μη συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα».

Διαβάστε επίσης:

Στέφανος Τσιτσιπάς: Μια απαράδεκτη μετάδοση από το ελληνικό Eurosport – Υπέρ του Μάρεϊ συνεχώς λόγω του toilet break!

Ο Μακρόν δεν απολύει τους ανεμβολίαστους – Τους προσφέρει τηλεργασία

Άρης: Επιστρέφει ο Σαντέ Σίλβα!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τέλος το φθηνό ψωμί στην Ελλάδα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.