ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέμπη: Άλλη μια δήλωση – όνειδος από τον Άδωνι Γεωργιάδη – «Αν έγινε έκρηξη παράνομου υλικού, θα ήταν καλό για την κυβέρνηση»

Τέμπη: Ανεκδιήγητη δήλωση του Α. Γεωργιάδη - Είπε ότι αν τα 57 θύματα σκοτώθηκαν από έκρηξη παράνομου υλικού, αυτό απαλλάσσει την κυβέρνηση!
Τέμπη: Άλλη μια δήλωση – όνειδος από τον Άδωνι Γεωργιάδη – «Αν έγινε έκρηξη παράνομου υλικού, θα ήταν καλό για την κυβέρνηση»

Ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν σταματά να ασελγεί εις βάρος της μνήμης των 57 νεκρών από τα Τέμπη. Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά τρεις φορές πλέον, έχει προκαλέσει τη μήνη των συγγενών με άθλιες δηλώσεις.

Η πρώτη φορά ήταν όταν μέτραγε τα… εισιτήρια που θα έχανε ο Κώστας Αχ. Καραμανλής, αν έλεγε την αλήθεια για την επικινδυνότητα του σιδηροδρόμου: «Αν έλεγε ο Καραμανλής ότι υπάρχει πρόβλημα ασφαλείας στα τρένα, δεν θα έμπαινε κανείς», είχε πει.

Η δεύτερη φορά ήταν όταν είπε ότι η Εξεταστική για τα Τέμπη δεν αφορά κανέναν πολίτη, γιατί έχουν να ασχοληθούν με σημαντικότερα πράγματα. Τελικά ο ξεδιάντροπος ισχυρισμός του Άδωνι, κονιορτοποιήθηκε από 1,3 εκατομμύρια υπογραφές στο ψήφισμα που διοργανώνει η Μαρία Καρυστιανού.

Η τρίτη φορά που ο Γεωργιάδης περιπαίζει τη μνήμη των νεκρών και τον πόνο των συγγενών, είναι μάλλον και η πιο χυδαία. Υπό το βάρος των αποκαλύψεων για το ύποπτο φορτίο της εμπορικής αμαξοστοιχίας, ο Άδωνις άρχισε να κάνει υπολογισμούς για το τι… συμφέρει την κυβέρνηση να σκότωσε τους 57 ανθρώπους! Έφτασε μάλιστα στο σημείο αποθράσυνσης να πει ότι αν η εμπορική μετέφερε παράνομο υλικό, τότε αυτό θα λειτουργήσει προς το συμφέρον της κυβέρνησης και του Κώστα Αχ. Καραμανλή, γιατί θα φταίνε οι… λαθρέμποροι!

«Εάν υποτεθεί ότι το φοβερό αυτό δυστύχημα προεκλήθη λόγω μιας έκρηξης ενός τρένου που μετέφερε παράνομο υλικό. Αυτό είναι καλό για την Κυβέρνηση ή κακό; Καλό. Τι θα σήμαινε αυτό; Ότι δεν φταίει πια ούτε ο Καραμανλής, ούτε η σύμβαση 717, ούτε τίποτα από όλα αυτά αλλά η έκταση του δυστυχήματος προήλθε από κάποιους λαθρέμπορους. Πάλι ο Καραμανλής θα φταίει αν είχαν βάλει παράνομο υλικό;», είπε ο Άδωνις και συνέχισε:

«Προσπαθώ πρωτόλεια να εξηγήσω ότι αν υποτεθεί ότι ο πυρήνας αυτής της θεωρίας συνομωσίας έχει κάποια βάση, αυτό δεν θα ήταν κατά της Κυβερνήσεως στην προκειμένη περίπτωση για το δυστύχημα, αλλά υπέρ της Κυβερνήσεως. Θα σήμαινε ότι το δυστύχημα προεκλήθη από έναν λαθρέμπορο».

Τι να πρωτοσχολιάσει κανείς σε αυτή την ανεκδιήγητη δήλωση; Ότι ο Άδωνις υπολογίζει πάνω από 57 τάφους το τι είναι «καλό» για την κυβέρνηση; Ότι ισχυρίζεται πώς θα μπορούσε να γίνεται παράνομη διακίνηση υλικών κάτω από τη μύτη του Καραμανλή, ενώ από την πρώτη στιγμή σβήστηκαν τα βίντεο της φόρτωσης της εμπορικής; Ότι δικαιολογεί την απουσία των συστημάτων ασφαλείας; Ότι διαχωρίζει το γεγονός τη σύγκρουσης από το γεγονός της έκρηξης, σαν να μην προκάλεσαν και τα 2 την τραγωδία, αλλά μόνο το δεύτερο; Θα μπορούσε να υπάρξει έκρηξη, αν δεν είχε προηγηθεί σύγκρουση;

Και αν το σενάριο του παράνομου υλικού είναι καλό για την κυβέρνηση, τότε γιατί από την πρώτη στιγμή έγινε επιχείρηση συγκάλυψης για να χαθούν τα ίχνη της έκρηξης; Γιατί μπαζώθηκε ο χώρος άρον – άρον; Κάτι που όπως αποκάλυψε η εφημερίδα ΕΣΤΙΑ, έγινε μετά την έρευνα που έκανε η Μονάδα του Χημικού Βιολογικού Ραδιολογικού Πολέμου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, η οποία έσπευσε στο σημείο με εντολή του τότε Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου. Και αν η κυβέρνηση γνώριζε από την αρχή την ύπαρξη παράνομων ουσιών στον τόπο δυστυχήματος, τότε γιατί σήμερα επιμένει ο Άδωνις να μιλάει για «θεωρίες συνομωσίας»;

Το να υποτιμά τη νοημοσύνη του λαού και να πουλάει «τρέλα» είναι συνηθισμένο για τον Άδωνι Γεωργιάδη. Αλλά το να προσβάλλει τις οικογένειες των θυμάτων με τόσο ασεβή τρόπο, είναι κάτι το απερίγραπτο.

Φανταστείτε έναν από τους γονείς των νεκρών, να έχει παραλάβει το απανθρακωμένο παιδί του στο φέρετρο και να ακούει τον Άδωνι σήμερα να λέει, ότι ο ενδεχόμενος θάνατός του από παράνομη εύφλεκτη ουσία, είναι συμφέρον για την κυβέρνηση. Πραγματικά χάνονται τα λόγια…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τέμπη: Άλλη μια δήλωση – όνειδος από τον Άδωνι Γεωργιάδη – «Αν έγινε έκρηξη παράνομου υλικού, θα ήταν καλό για την κυβέρνηση»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Ορφανίδης

Ο Αλέξανδρος Ορφανίδης αρθρογραφεί στο Sportime.GR από τα τέλη του 2021, επισημαίνοντας με τα άρθρα του, τα δεινά της ελληνικής κοινωνίας.