ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέμπη: Ανάλγητοι, παίζουν με τον πόνο τους – Η Hellenic Train επέστρεψε σε οικογένειες το αντίτιμο του εισιτηρίου γιατί το ταξίδι «δεν ολοκληρώθηκε»!

Τέμπη: Ως προσβολή των νεκρών θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η αδιανόητη κίνηση της εταιρείας - Οι συγγενείς των θυμάτων μιλούν για «ψυχολογικό βιασμό»
Τέμπη: Ανάλγητοι, παίζουν με τον πόνο τους – Η Hellenic Train επέστρεψε σε οικογένειες το αντίτιμο του εισιτηρίου γιατί το ταξίδι «δεν ολοκληρώθηκε»!

Σε μια αχαρακτήριστη και προσβλητική για τη μνήμη των νεκρών κίνηση, προχώρησε η Hellenic Train ένα μήνα μετά την ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη. Την ώρα που οι συγγενείς των νεκρών βράζουν από οργή για τις εγκληματικές ευθύνες που οδήγησαν στη φονική σύγκρουση των τρένων, η εταιρεία αποφάσισε να τους επιστρέψει το αντίτιμο των εισιτηρίων του μοιραίου δρομολογίου, επειδή το ταξίδι… «δεν ολοκληρώθηκε»!

Μια αδιανόητη και εξοργιστική ενέργεια, από μια εταιρεία που συμπεριφέρεται σαν να «παίζει» με τον πόνο των θυμάτων. Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, η καταβολή έγινε σε συγγενείς επιζώντων αλλά και θανόντων. Οι ίδιοι οι συγγενείς, εξοργισμένοι, κάνουν λόγο για «ψυχολογικό βιασμό».

Σύμφωνα με το politic.gr, τα χρήματα καταβλήθηκαν στους λογαριασμούς όσων είχαν εκδώσει εισιτήριο ηλεκτρονικά για το μοιραίο τρένο. Τα στοιχεία τους υπήρχαν στην βάση δεδομένων της εταιρείας. Τα χρήματα που καταβλήθηκαν ήταν ανάλογα και της απόστασης που είχε διανύσει το εκάστοτε άτομο καθώς κάποιοι επιβάτες είχαν μπει από την Αθήνα και άλλοι από την Λάρισα.

Ένα τρένο που δεν έφτασε ποτέ στον προορισμό του, γιατί είχε ως «τερματικό σταθμό» τον φρικτό θάνατο τουλάχιστον 57 ανθρώπων που εμπιστεύτηκαν τις υποδομές ενός διεφθαρμένου κράτους και την «ασφάλεια» που διαφήμιζε η Hellenic Train στα διαφημιστικά σποτ της. Αυτοί οι άνθρωποι πλήρωσαν αυτό το μοιραίο εισιτήριο, που αποδείχθηκε εισιτήριο για τον όλεθρο. Και σήμερα, οι ψυχροί γραφειοκράτες της Hellenic Train επιστρέφουν αυτό το αντίτιμο, σαν «σουβενίρ» του εφιάλτη που έζησαν όσοι πέθαναν και όσοι έμειναν πίσω να θρηνούν.

Ο αδερφός του αδικοχαμένου Βαγγέλη Βλάχου, Βάιος, δήλωσε στον Ant1: «Αυτή η επιστροφή των χρημάτων μπορεί να γίνει με αίτηση των επιβατών. Αυτό γίνεται για ακύρωση – που δεν έγινε – ή για καθυστέρηση. Λογιστικά αυτό που συνέβη είναι μια καθυστέρηση πάνω των 60 λεπτών. Με συγχωρείτε, αλλά η καθυστέρηση είναι άνω του ενός μήνα.

Γιατί πρέπει να περνάμε κάτι τέτοιο. Να ανακαλύπτουμε τέτοια πράγματα που σε πιέζουν να αποδεχτείς κάτι που δεν θέλεις να αποδεχτείς. Αυτό το πράγμα είναι ψυχολογικός βιασμός».

Και μόνο η κοινή λογική θα αρκούσε για να καταλάβει ο οποιοσδήποτε ιθύνοντας πως είναι άθλιο σαν κίνηση, σαν συμβολισμός, σαν μήνυμα, το να επιστραφεί το αντίτιμο του εισιτηρίου σε αυτήν τη χρονική στιγμή που δεκάδες οικογένειες παλεύουν ψυχολογικά να διαχειριστούν το πένθος τους. Άλλα πότε υπήρξε στοιχειώδης ανθρωπιά, για να βρεθεί τώρα; Εδώ το ίδιο το ανάλγητο κράτος στέλνει μηνύματα – «κονσέρβα» για να «παρηγορήσει» τους συγγενείς των θυμάτων, από τους ιδιώτες θα περιμένουμε κατανόηση;

Η αναλγησία με την οποία αντιμετωπίζονται οι συγγενείς των θυμάτων από το έγκλημα που συνέβη στα Τέμπη, είναι μνημειώδης. Και να σκεφτεί κανείς πως ακόμα το γεγονός είναι «φρέσκο», και η οργή του κόσμου δεν έχει ξεθυμάνει. Φανταστείτε τι έχει να γίνει αργότερα. Είναι η λογική συνέχεια της ίδιας αναισθησίας και της ίδιας ανευθυνότητας που υπήρχε και πριν την τραγωδία των Τεμπών, και οδήγησε σε μια προκαθορισμένη συμφορά. Τίποτα δεν αλλάζει σε αυτό το τριτοκοσμικό μπάχαλο…

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τέμπη: Ανάλγητοι, παίζουν με τον πόνο τους – Η Hellenic Train επέστρεψε σε οικογένειες το αντίτιμο του εισιτηρίου γιατί το ταξίδι «δεν ολοκληρώθηκε»!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.