ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέμπη – Άρειος Πάγος: Αντί απάντησης για την καταγγελία – ΣΟΚ της Μ. Καρυστιανού, επιτίθεται στα ΜΜΕ!

Για «παραπειστικά δημοσιεύματα», που έχουν σκοπό να «πλήξουν τους θεσμούς της Χώρας μας» μιλάει ο Άρειος Πάγος
Τέμπη – Άρειος Πάγος: Αντί απάντησης για την καταγγελία – ΣΟΚ της Μ. Καρυστιανού, επιτίθεται στα ΜΜΕ!

Τέμπη – Άρειος Πάγος: Το θέατρο του παραλόγου εξελίσσεται ακάθεκτο στην υπόθεση του εγκλήματος των Τεμπών. Παρά τα πολλά στοιχεία που έχουν βγει στην επιφάνεια και δείχνουν μια ολοφάνερη προσπάθεια συγκάλυψης, ο λαός εξακολουθεί να είναι μάρτυρας μιας κακοστημένης και κακόγουστης «παράστασης», όπου τίποτα δεν λειτουργεί όπως θα έπρεπε και η κάθε αρμόδια αρχή εκδηλώνει «περίεργες» συμπεριφορές.

Την περασμένη εβδομάδα η Μαρία Καρυστιανού, πρόεδρος του Συλλόγου των Θυμάτων των Τεμπών και μητέρα της 20χρονης Μάρθας Ψαροπούλου που σκοτώθηκε στη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών, προχώρησε σε μια σοκαριστική καταγγελία. Αποκάλυψε ότι επισκέφθηκε τον Άρειο Πάγο για να μεταφέρει στην εισαγγελέα τα όσα γνώριζε από την έρευνά της και εκείνη της είπε «αυτά συμβαίνουν» και να πάει να επισκεφθεί μια εκκλησία για να τη βοηθήσει.

Θα περίμενε κανείς ότι η αντίδραση των λειτουργών της Δικαιοσύνης γι’ αυτήν τη σοβαρότατη καταγγελία, θα ήταν το να διαψεύσουν την κα Καρυστιανού ή έστω να ισχυριστούν ότι έγινε κάποιου είδους παρεξήγηση. Δεν έκαναν ούτε το ένα, ούτε το άλλο. Αυτό που προτίμησαν να κάνουν ήταν να… επιτεθούν γενικώς στους δημοσιογράφους που απλά μεταφέρουν τη δυσαρέσκεια των οικογενειών για τους περίεργους χειρισμούς και την ολιγωρία της Δικαιοσύνης!

Με μια αιχμηρή τους ανακοίνωση, η πρόεδρος και η εισαγγελέας του ανώτατου δικαστηρίου κατηγορούν τα ΜΜΕ που καλύπτουν τις εξελίξεις για την υπόθεση των Τεμπών, ως… εχθρικά για την ελληνική δικαιοσύνη και τους λειτουργούς της! Εντωμεταξύ οι ίδιες οι οικογένειες των θυμάτων οπουδήποτε βρίσκουν βήμα φωνάζουν με όλη τη δύναμη της ψυχής τους ότι υπάρχει προσπάθεια συγκάλυψης, και ο Άρειος Πάγος λέει ότι φταίνε… τα ΜΜΕ που απλά μεταδίδουν αυτόν τον ισχυρισμό!

Τα ίδια ΜΜΕ δηλαδή, που έδωσαν «βήμα» στις σοκαριστικές καταγγελίες της κας Καρυστιανού, για τις οποίες η ανακοίνωση του Αρείου Πάγου δεν απαντάει το παραμικρό! Την ώρα που έχει γίνει «βούκινο» η υπόθεση του περίεργου μπαζώματος στον τόπο του εγκλήματος, και μάλιστα ασκήθηκε ποινική δίωξη στον Κώστα Αγοραστό γι’ αυτό το ζήτημα, οι δημοσιογράφοι θα έπρεπε να σχολιάζουν το ζήτημα σαν να μην συμβαίνει τίποτα;

Όταν μια χαροκαμένη μάνα καταγγέλλει (χωρίς να έχει τον παραμικρό λόγο να πει ψέματα) ότι η εισαγγελέας την έστειλε στην… εκκλησία και της είπε να προχωρήσει τη ζωή της, είναι δυνατόν να μείνει ασχολίαστη από τα ΜΜΕ αυτή η είδηση; Ούτε καν στη χώρα της 107ης θέσης διεθνώς στην ελευθεροτυπία, δεν μένουν ασχολίαστες τόσο εξωφρενικές αποκαλύψεις…

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Πρόεδρος και η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ως εκπροσωπούσες τους Έλληνες δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς, θεωρούν υποχρέωσή τους, κατά τον δεδομένο, κρίσιμο για τον θεσμό της Δικαιοσύνης, χρόνο, να δηλώσουν τα εξής:

Δημοσιεύματα και ανακοινώσεις, που είδαν το φως της δημοσιότητας, μέσω των Μ.Μ.Ε., στρέφονται κατά της Ελληνικής Δικαιοσύνης και των λειτουργών της, προσάπτοντας αδιαφορία και πλημμέλειες στη δικαστική αντιμετώπιση της «τραγωδίας των Τεμπών». Στα πιο πρόσφατα, μάλιστα, η Ελληνική Δικαιοσύνη φέρεται να μην ενεργεί αυτοβούλως, αλλά να «σύρεται» να πράξει το χρέος της ως προς το πολύνεκρο αυτό δυστύχημα από την Ευρωπαία Γενική Εισαγγελέα, η οποία κάλεσε, δήθεν εσπευσμένα, στο Στρασβούργο τον Έλληνα Εντεταλμένο Ευρωπαίο Εισαγγελέα, Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για την πορεία της σχετικής έρευνας. Στην υποτιθέμενη αυτή κίνησή της αποδόθηκε, μάλιστα, ως αποτέλεσμα των υποδείξεών της, η ποινική δίωξη που άσκησε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Λάρισας σε υπόθεση σχετική με την πιο πάνω τραγωδία. Το ψευδές των ανωτέρω δηλώσεων, που αποκλειστικό σκοπό έχουν να κλονίσουν την εμπιστοσύνη των παθόντων και πενθούντων εκ του ως άνω τραγικού ατυχήματος, αλλά και του συνόλου των πολιτών στην Ελληνική Δικαιοσύνη, συνάγεται από το γνωστό στους ασχολούμενους με τη νομική επιστήμη δεδομένο ότι η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ασχολείται με την έρευνα και δίωξη σοβαρών εγκλημάτων, που στρέφονται, αποκλειστικά και μόνον, κατά των οικονομικών συμφερόντων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Των ανωτέρω δηλώσεων και δημοσιευμάτων προηγήθησαν άλλα, τα οποία επιχείρησαν να «παραποιήσουν» την εικόνα και το έργο της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου και να την εμφανίσουν, επιεικώς, ως «αφελή», που αδυνατεί να κατανοήσει τη σοβαρότητα της υποθέσεως και δεν ενδιαφέρεται για την απονομή της Δικαιοσύνης σε μια υπόθεση, η οποία έχει συγκλονίσει και συνεχίζει να συγκλονίζει το Πανελλήνιο.

Αποκρούοντας, με όλη μας τη δύναμη, τα ανωτέρω παραπειστικά δημοσιεύματα, που μοναδικό σκοπό έχουν να πλήξουν τους θεσμούς της Χώρας μας, προκειμένου να εξυπηρετήσουν αλλότρια συμφέροντα, τονίζουμε ότι στη συγκεκριμένη υπόθεση οι Έλληνες Δικαστές και Εισαγγελείς επιτελούν το έργο τους, έργο τιτάνιο, με απόλυτη αφοσίωση, μη φειδόμενοι κόπου και προσωπικών θυσιών, κατά τρόπο ανεπίληπτο, με αποτέλεσμα να ολοκληρώνεται, σύντομα, η κυρία ανάκριση, ένα χρόνο περίπου μετά το πολύνεκρο δυστύχημα, στο πλαίσιο της οποίας, έχουν καταστεί κατηγορούμενοι 31 άτομα, μέχρι στιγμής και να διαφαίνεται η σε σύντομο χρόνο εκδίκαση της υπόθεσης, ενώπιον του αρμόδιου ποινικού δικαστηρίου. Η πολυσυζητημένη ποινική ή άλλη ευθύνη των πολιτικών προσώπων ερευνάται από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, ενώπιον της οποίας έχει διαβιβαστεί η δικογραφία, σύμφωνα με το νόμο περί ευθύνης Υπουργών, όπως ορίζει το Σύνταγμα της Χώρας.

Διαβεβαιώνουμε τους παθόντες και τους συγγενείς των θυμάτων του πολύνεκρου δυστυχήματος, αλλά και το σύνολο των πολιτών ότι οι Έλληνες Δικαστές και Εισαγγελείς έχουν αποδείξει ότι, χειριζόμενοι βαρύτατες υποθέσεις, επιτελούν το έργο τους, με βαθιά αίσθηση του καθήκοντος, με σθένος, ανεξαρτησία, αμεροληψία, αντικειμενικότητα και με απόλυτο σεβασμό των αρχών του κράτους δικαίου, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα, οι κανόνες δικαίου της ημεδαπής έννομης τάξης και το ενωσιακό δίκαιο.

Αθήνα, 8 Φεβρουαρίου 2024

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΙΩΑΝΝΑ ΚΛΑΠΑ-ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΕΑ

Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΔΕΙΛΙΝΗ»

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τέμπη – Άρειος Πάγος: Αντί απάντησης για την καταγγελία – ΣΟΚ της Μ. Καρυστιανού, επιτίθεται στα ΜΜΕ!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Πέτρος Δημόπουλος

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.