ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέμπη: «Εγώ θα στέκομαι με ένα άψυχο χαρτί, σαν σκιάχτρο, χωρίς παιδί;» – Συγκλονίζει ο πατέρας της Ελπίδας Χούπα, που δεν αντέχει να παραλάβει το πτυχίο της κόρης του

Από το ΑΠΘ κλήθηκε να παραλάβει το πτυχίο της αδικοχαμένης κόρης του, ο Χρήστος Χούπας, αλλά δεν άντεξε να πάει - Γροθιά στο στομάχι τα λόγια του
Τέμπη: «Εγώ θα στέκομαι με ένα άψυχο χαρτί, σαν σκιάχτρο, χωρίς παιδί;» – Συγκλονίζει ο πατέρας της Ελπίδας Χούπα, που δεν αντέχει να παραλάβει το πτυχίο της κόρης του

Έγκλημα στα Τέμπη: Την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζει στον χαρούμενο κόσμο του και ποζάρει με… καπελάκια στο TikTok, οι οικογένειες των 57 νεκρών των Τεμπών ζουν καθημερινά τον βουβό θρήνο τους και νοιώθουν «αόρατοι» πολίτες με την προκλητική αναισθησία των κυβερνώντων.

Ο πρωθυπουργός σε μια γραφική εμφάνιση του που ήταν το άκρον άωτον της «αμερικανιάς», έκανε μέχρι και… skating για να πείσει τους νέους να κάνουν αίτηση για το «youth pass», αλλά για εκείνους τους νέους που σκοτώθηκαν στα Τέμπη δεν υπάρχει καμία συναίσθηση. Φαίνεται ότι η… ζωντανή νεολαία φέρνει ψήφους, αλλά για εκείνον τον ανθό της νεολαίας που σκοτώθηκε στη χώρα του «πάμε και όπου βγει», αναλογεί η αμνηστία και η συγκάλυψη.

Οι οικογένειες των θυμάτων, ανήκουν σε έναν άλλον κόσμο – διαμετρικά αντίθετο από την «αναγκαστική ευτυχία» που πουλάει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Κάθε τι που τους θυμίζει την απώλεια των ανθρώπων τους, είναι και ένα «μαχαίρι» στην καρδιά. Ειδικά τώρα που πλησιάζουν οι γιορτές των Χριστουγέννων που είναι κατεξοχήν μέρες οικογενειακής συντροφιάς και θαλπωρής, το αίσθημα απώλειας και ο πόνος αυτών των ανθρώπων εντείνεται ακόμα περισσότερο.

«Για όλους η ζωή συνεχίζεται, έρχονται γιορτές, οι υπόλοιποι άνθρωποι θα τις περάσουν με τις οικογένειές τους. Εμείς στολίζουμε τα μνήματα των παιδιών μας», είχε πει προ μερικών ημερών η μαμά της 23χρονης Καλλιόπης (Κέλλυ) Πορφυρίδου, μιας νεαρής κοπέλας που βρήκε τραγικό θάνατο μαζί με τους συνομήλικούς της σε ένα από τα μπροστινά βαγόνια της αιματοβαμμένης αμαξοστοιχίας.

Αυτές είναι οι δύο αντίθετες εικόνες. Άλλοι «στολίζουν» την υποκρισία τους με πολιτικές δηλώσεις και κούφιες υποσχέσεις, και άλλοι στολίζουν τα μνήματα των παιδιών τους. Και έρχονται κάτι ώρες που η «πληγή» του πένθους αιμορραγεί ξανά, από συγκυρίες που φέρνει η ίδια η ζωή. Μια τέτοια δύσκολη ώρα μοιράστηκε ο πατέρας της 28χρονης Ελπίδας που σκοτώθηκε στα Τέμπη, Χρήστος Χούπας.

«Χωρίς παιδί για να του ευχηθώ…»

Η Ελπίδα ήταν φοιτήτρια στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Η γραμματεία της Σχολής τηλεφώνησε στον χαροκαμένο πατέρα για να παρευρεθεί κάποιος στην απονομή πτυχίων, ώστε να παραλάβει το πτυχίο της αδικοχαμένης κόρης του. Ο κύριος Χρήστος λύγισε και ένοιωσε μέσα του την πίκρα της αδικίας, αφού μια μέρα που κανονικά θα ήταν μέρα χαράς, φούντωσε μέσα του το δυσβάσταχτο αίσθημα της απώλειας.

Ένα πτυχίο που θα σήμαινε την αρχή της Ελπίδας για να κυνηγήσει τα όνειρα της ζωής της, έγινε ένα «ορφανό» χαρτί που ο κάτοχός του δεν θα μπορέσει ποτέ να παραλάβει. Γιατί κάποιοι δεν μερίμνησαν ώστε σε αυτή τη χώρα να υπάρχει ασφάλεια στις μετακινήσεις και έπαιζαν τις ζωές των επιβατών κορώνα – γράμματα, επί καθημερινής βάσεως.

Τα λόγια του κυρίου Χρήστου για το τι σκέφτηκε για την απονομή πτυχίου στην κόρη του, τα λένε όλα:

«Αυτό που κυριάρχησε αμέσως στο μυαλό μου ήτανε ότι ενώ όλοι θα είναι μέσα στην τρελή χαρά για τις επιδόσεις του παιδιού τους και θα του εύχονται καλή σταδιοδρομία στη ζωή τους, εγώ θα στέκομαι σαν σκιάχτρο με ένα άψυχο χαρτί στα χέρια χωρίς παιδί να ευχηθώ. Κάποιοι φρόντισαν γι’ αυτό» έγραψε o κ. Χούπας, σε ανάρτηση στο Facebook.«Δεν θα πάμε με τη γυναίκα μου τελικά. Θα είναι πολύ οδυνηρό και για τους δυο μας. Θα πάνε τα αδέρφια της που λόγω του νεαρού της ηλικίας, έχουν διαφορετικές ανοχές» ανέφερε συντετριμμένος.

Ο κ. Χούπας μοιράστηκε τον πόνο του και σε τηλεοπτική εκπομπή, όπου και ανέφερε ότι «η παθογένεια του τρένου είναι αυτή που σκότωσε την κόρη μου».

Μιλώντας για την πρόσκληση του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, είπε: «Το θέλω πάρα πολύ, είναι ο καρπός και ο μόχθος του παιδιού μου, αλλά από την άλλη πλευρά είναι τρεις φορές κηδεία, γιατί τώρα ξέρω τι γίνεται, ενώ στην κηδεία ήταν η έκπληξη. Έλεγα ‘’συμβαίνει σε μένα όλο αυτό; Μήπως είναι όνειρο’’; Τώρα ξέρω πια. Κοιτάξτε τι τρώει το χώμα! Κοιτάξτε τι τρώει το χώμα, μια κούκλα», ξέσπασε κλαίγοντας ο Χρήστος Χούπας…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τέμπη: «Εγώ θα στέκομαι με ένα άψυχο χαρτί, σαν σκιάχτρο, χωρίς παιδί;» – Συγκλονίζει ο πατέρας της Ελπίδας Χούπα, που δεν αντέχει να παραλάβει το πτυχίο της κόρης του», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.