ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέμπη: Ένας χρόνος από την τραγωδία αλλά η μπάλα, μπάλα

Τέμπη, μια από τις μεγαλύτερες τραγωδίες στην ιστορία της Ελλάδας, αλλά η μπάλα είναι μπάλα και το πρωτάθλημα παίζει κανονικά
Τέμπη: Ένας χρόνος από την τραγωδία αλλά η μπάλα, μπάλα

Τέμπη, μια λέξη, σφίξιμο. Μια από τις μεγαλύτερες τραγωδίες στην ιστορία της Ελλάδας ένα χρόνο πριν. Ήταν 28 Φεβρουαρίου 2023, οπότε και συνέβη αυτό που φάνταζε αδύνατο. Δύο τρένα, το ένα επιβατηγό, το άλλο εμπορικό συγκρούονται. Το αποτέλεσμα πέρα από κάθε νοσηρή φαντασία. Χάνονται 57 άνθρωποι, 57 ψυχές.

Στην Ελλάδα, που οι πολίτες της ζουν από τύχη, ένα χρόνο μετά δεν έχει συμβεί σχεδόν το παραμικρό για να αποδοθούν οι ευθύνες. Σε κάθε λίγο κανονική χώρα, η κατάσταση θα είχε πάρει το δρόμο του κατεπείγοντος. Δε θα γίνονταν εξεταστικές ένα χρόνο μετά. Όλα αυτά θα είχαν λυθεί, θα είχαν γίνει γνωστά, τα πορίσματα και οι ευθύνες θα ήταν τελεσίδικες. Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια; Ποιος φταίει; Όλοι παίζουν με τις λέξεις. Οι ευθύνες εξαντλούνται μόνο σε όσους δεν έχουν επιρροή.

Στα Τέμπη χάθηκαν 57 άνθρωποι, καταστράφηκαν τόσες οικογένειες. Αλλά για ακόμα μια φορά οι Έλληνες πολίτες γίνονται μάρτυρες καταστάσεων που θυμίζουν σενάρια από ταινίες συνομοσίας. Η ουσία απέχει και θα απέχει. Κανείς δε θα βάλει το μαχαίρι στο κόκκαλο ποτέ. Δε συμφέρει.

Μέσα σε όλα η χώρα παραλύει από απεργίες. Ο αδύναμος λαός, που όποτε το θυμάται νομίζει και ζει στη φαντασία του πως έχει εξουσία, θεωρεί πως έτσι κάτι κάνει. Ας όψεται.

Και αυτή την ημέρα, που η Ελλάδα θρηνεί, υπάρχει πρωτάθλημα. Το ενδιαφέρον χιλιάδες κόσμου θα είναι αν θα βγάλει σωστά τη σέντρα ο Ποντένσε, αν θα κάνει την κάθετη ο Μπακασέτας και αν θα βάλουν γκολ ο Πόνσε με τον Σαμάτα. Μπούρδες δηλαδή. Λες και η Λίγκα δεν μπορούσε να βάλει την αγωνιστική αύριο Πέμπτη.

Έπρεπε να γίνουν τα παιχνίδια σήμερα στις 28 Φεβρουαρίου. Σε μια μέρα πένθους. Αλλά σε αυτή τη χώρα κωμωδία, τίποτα δεν πρέπει και δεν μπορεί να ξαφνιάζει. Σε μια μέρα που η τραγωδία στα Τέμπη κλείνει ένα χρόνο, το πρωτάθλημα φυσικά και θα διεξάγεται κανονικά. Η μπάλα είναι μπάλα, το πόπολο πρέπει να ασχολείται με άλλα θέματα.

 

Interwetten, με πρόγραμμα επιβράβευσης*! 21+ (*Ισχύουν Όροι&Προϋποθέσεις)

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τέμπη: Ένας χρόνος από την τραγωδία αλλά η μπάλα, μπάλα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιάννης Χωριανόπουλος

Για χάρη της δημοσιογραφίας δεν τελείωσε ποτέ το Ιστορικό Τμήμα του Πανεπιστημίου της Κέρκυρας. Πρώτο δημοσιογραφικό «σπίτι» η εφημερίδα Derby από τον Ιούνιο του 2001 έως και το καλοκαίρι του 2009. Ασχολήθηκε (Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας γαρ) με τα λεγόμενα (αλλά ποτέ) μικρά σπορ και στη συνέχεια με το ρεπορτάζ του υγρού στίβου αλλά και του Παναθηναϊκού. Επόμενος σταθμός ο Sport FM και η SportDay το 2009, με υγρό στίβο και Πανιώνιο ενώ από τον Ιανουάριο του 2013 η είσοδος στο δύσκολο αλλά συνάμα συναρπαστικό ρεπορτάζ της ΑΕΚ. Από τον Οκτώβριο του 2015 Αρχισυντάκτης, έμεινε ως το 2017, χρονιά κατά την οποία κυκλοφόρησε το Sportime ξανά στα περίπτερα. Διευθυντής Σύνταξης πλέον στο sportime.gr και την e-Sportime, τον συναρπάζουν οι μεταγραφές. Έχει διατελέσει, μεταξύ άλλων και συνεργάτης σε αρκετά περιοδικά (Sportive, Περιοδικό της ΕΟΕ κ.ά).