ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέμπη: Ενώ κάποιοι γιορτάζουν για τις εκλογικές επιτυχίες τους, ο Γεράσιμος πέρασε τα γενέθλια του στη ΜΕΘ, παλεύοντας για τη ζωή του

Τέμπη: Την ώρα που στην κυβέρνηση κάποιοι δίνουν ρεσιτάλ αναισθησίας, ο Γεράσιμος-Ιάσονας, μοναδικός επιζών από το πρώτο βαγόνι, βρίσκεται σε κώμα
Τέμπη: Ενώ κάποιοι γιορτάζουν για τις εκλογικές επιτυχίες τους, ο Γεράσιμος πέρασε τα γενέθλια του στη ΜΕΘ, παλεύοντας για τη ζωή του

Τέμπη: Μακριά από τη δυστυχία και τον πόνο που άφησε πίσω τους η ανείπωτη τραγωδία των Τεμπών, η κυβέρνηση Μητσοτάκη γιορτάζει «μεθυσμένη» από την επιτυχία της και τα γαλάζια κυβερνητικά στελέχη είναι απασχολημένα με τη στρατηγική διαχείριση της νίκης ενόψει των δεύτερων εκλογών.

Σε ένα παράλληλο «σύμπαν», οι οικογένειες 57 νεκρών ζουν σαν «ζωντανοί – νεκροί», μετρούνε τα κομμάτια τους και παράλληλα βλέπουν τον Κώστα Αχ. Καραμανλή χωρίς ίχνος τσίπας να πανηγυρίζει για την εκλογή του στις Σέρρες. Αυτές οι οικογένειες δεν γιορτάζουν καθόλου για την… ανάπτυξη που υπόσχεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη νέα «ηγεμονία» του, όπως δεν γιορτάζει και ο Γεράσιμος – Ιάσονας, που πέρασε τα γενέθλια του βρισκόμενος σε κώμα, στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Λάρισας.

Είναι ο μοναδικός επιζών από το πρώτο βαγόνι στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη και συνεχίζει να δίνει μια γενναία μάχη για να κρατηθεί στην ζωή. Η κατάσταση της υγείας του παραμένει κρίσιμη και σοβαρή, όμως υπάρχει αισιοδοξία στο ιατρικό επιτελείο, καθώς κατάφερε να ξεπεράσει τις λοιμώξεις που τον ταλαιπωρούσαν.

Ο Γεράσιμος-Ιάσονας είχε πρόσφατα τα 21α γενέθλια του, ογδόντα δύο ημέρες μετά το έγκλημα των Τεμπών. Δεν μπόρεσε όμως να τα γιορτάσει, γιατί το διεφθαρμένο κράτος τον άφησε να συνταξιδεύσει κι εκείνος με τα υπόλοιπα παιδιά, πάνω στις ράγες του θανάτου.

Δεν είδε προεκλογικές εκστρατείες, ούτε βαρύγδουπες δηλώσεις, ούτε προκλητικούς πανηγυρισμούς από πολιτικούς που σπεύδουν να «θάψουν» την τραγωδία των Τεμπών στη λήθη. Δεν είδε τίποτα από αυτά που σίγουρα θα του προκαλούσαν οργή και αγανάκτηση, γιατί ακόμα παλεύει για τη ζωή του. Άραγε εντός αυτών των 82 ημερών, πήγε να επισκεφθεί τον Γεράσιμο και την οικογένεια του, κανένα κυβερνητικό στέλεχος; Πιθανότατα όχι, γιατί είχαν «σημαντικότερα» πράγματα να κάνουν.

Όπως αναφέρει το thenewspaper.gr, η θεία του Γεράσιμου έκανε μία συγκινητική ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook γράφοντας: «21 σήμερα ….πολύχρονος να σε χαιρόμαστε, ευχόμαστε του χρόνου να σβήσεις μόνος σου τα κεράκια. Κράτα γερά μικρέ, μεγάλε μας γίγαντα. Σ’ αγαπάμε».

Ακολούθησαν δεκάδες ευχές από φίλους του νεαρού φοιτητή και της οικογένειάς του:

«Όλες τις ευχές….η Παναγία μαζί σας»

«Ο Αγιος Ταξιάρχης μαζί του. Εύχομαι σύντομα να τον έχετε στο σπίτι υγιή και δυνατό»

«Χρόνια πολλά αγόρι μου, συνέχισε να πολεμάς είμαστε μαζί σου… σε θέλουμε γρήγορα δυνατό και υγιή να γιορτάσουμε τη νίκη της ζωής σου!»

«Οι ευχές μας στην Παναγιά να τον βγάλει νικητή»

«Νικητής της ζωής, ήδη είναι…!!! Να σταθεί γερός στα πόδια του!!! Και να ζήσει πολλά χρόνια!»

«Να τα εκατοστήσει να είναι γερός δυνατός και ευτυχισμένος σύντομα θα είναι κοντά σας Η Παναγία θα τον βοηθήσει να γυρίσει πίσω στο σπίτι στην οικογένειά του»

«Χρόνια πολλά στον Ιάσονα…να διασχίσει τις Συμπληγάδες και να γυρίσει νικητής πίσω…η καλύτερη δικαίωση για όλες τις “μαμάδες” των Τεμπών»

«Αμήν Παναγία μου κάνε το θαύμα σου να γυρίσει γερό και δυνατό το παλικάρι πίσω στην οικογένεια του. Να συνεχίσει τη ζωή του από εκεί που την άφησε τόσο άδικα»

«Όλγα μου χρόνια του πολλά πολύχρονος ο Γερασιμάκος! Όλες οι προσευχές μας μαζί του! Θα γίνει καλά, θα γίνει το θαύμα το πιστεύω! Οπότε από καρδιάς θα τα σβήσει μόνος του οπωσδήποτε τα κεράκια του την επόμενη φορά! Η Παναγία και ο Χριστούλης μαζί του!»

«Πολύχρονος να είναι Όλγα μου!!! Όπως το είπες, του χρόνου να σβήσει τα κεράκια μόνος του με όλους τους αγαπημένους κοντά του!»

«Πάρε με όταν φτάσεις», έγραψαν σε ψηφοδέλτιο στη Κρήτη

Ένα συγκινητικό μήνυμα που δείχνει ότι υπάρχει κομμάτι του ελληνικού λαού που δεν ξεχνά και δεν συγχωρεί το έγκλημα των Τεμπών, ήρθε και από ένα άκυρο ψηφοδέλτιο σε κάλπη της Κρήτης. Ο ψηφοφόρος που το κατέθεσε, προτίμησε να το χρησιμοποιήσει ως ελάχιστο φόρο τιμής και μνήμης των θυμάτων, γράφοντας ένα μήνυμα διαμαρτυρίας.

Το ψηφοδέλτιο δημοσιοποίησε στο Facebook ο Σύλλογος Συβρίτου, και προέρχεται από το Δημοτικό σχολείο Θρόνου. Συγκεκριμένα γράφει:

«Στις σημερινές (σ.σ. προχθεσινές) εκλογές δε θα ψηφίσω, το λιγότερο που μπορώ να κάνω ως φόρο τιμής στις 57 αθώες ψυχούλες που χάθηκαν άδικα. Στα όνειρα που χάθηκαν, στα χαμόγελα που χάθηκαν, στα νιάτα που χάθηκαν. Πάρε με όταν φτάσεις…».

Ναι, υπάρχει και αυτή η πλευρά του Έλληνα, για να μην νομίζουμε πως σε αυτή τη χώρα κυριαρχεί μόνο η αναισθησία πολιτικών και πολιτών. Υπάρχει κόσμος με συμπόνια και ανθρωπιά, που δεν συμμετέχει καθόλου σε όλες αυτές τις προκλητικές χαρές και τα μετεκλογικά πανηγύρια…

Τέμπη - ψηφοδέλτιο

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τέμπη: Ενώ κάποιοι γιορτάζουν για τις εκλογικές επιτυχίες τους, ο Γεράσιμος πέρασε τα γενέθλια του στη ΜΕΘ, παλεύοντας για τη ζωή του», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.